Zeurende pijn na vast laten zetten noodkroon

Author:
Durnstic
Posted:
za, 12/24/2011 - 19:41
Onlangs is er bij mij een noodkroon geplaatst op een voortand die door een ongeluk voor een groot deel afgebroken was. Toen ik vorige week vrijdag wakker werd merkte ik dat deze los was geraakt (Volgens mij doordat ik in mijn slaap onbewust met mijn ondertanden tegen de kroon aanduw. Ik kan mijn kiezen namelijk ook niet goed op elkaar zetten, alleen als ik mijn onderkaak verder naar achteren trek.).

In het weekend heb ik hem steeds met wat tandpasta teruggeplaatst op het stukje tand waarop hij geplaatst was, afgelopen maandag heeft mijn tandarts hem weer vastgezet. Die avond kreeg ik ineens last van een zeurende pijn op de plek van de kroon. Ik was van plan om de volgende ochtend even de tandarts te bellen, maar toen ik wakker werd was de pijn opmerkelijk genoeg weer verdwenen. Totdat het zeurderige gevoel een uurtje geleden vanuit het niets weer terugkwam.

Het gevoel is moeilijk te omschrijven, maar vergelijkbaar met het gevoel wanneer je met je vinger hard tegen een normale voortand aanduwt. Ik voel ook mijn hartslag kloppen op die plek. En als ik zachtjes met mijn vinger tegen de noodkroon aan tik, merk ik dat het erg gevoelig is. Nu is het gelukkig geen ondraaglijke pijn, dus de kerstdagen kom ik wel door, maar ik wil wel graag zeker weten dat het niet, ondanks de meevallende pijn, toch iets spoedeisends is. Ik hoop dat iemand mij gerust kan stellen! Alvast heel erg bedankt voor een reactie.
Newtan

Waarschijnlijk staat de tand niet helemaal goed op z'n plek en dan duw je er met de tegenoverstaande (onder?) tand tegenaan.
Mogellijk als je slaapt, maar ook af en toe als je er niet op let.
Dat geeft zo'n blauwe plek-gevoel.
En daarom is hij ook losgekomen.
Kan geen kwaad, maar laat de tandarts er na de kerstdagen even wat van afvijlen.
zo, 12/25/2011 - 10:45 Permalink
Durnstic

Dat zou inderdaad goed kunnen, want hij lijkt ook niet helemaal in de lijn van mijn andere voortanden te lopen, maar iets verder naar achteren te staan. Ik zal er volgende week even mee naar de tandarts gaan!

Bedankt voor het antwoord! Fijn dat er tandartsen zijn die in hun vrije tijd en zelfs met kerst nog mensen willen helpen!
zo, 12/25/2011 - 22:24 Permalink