zeurende pijn na definitieve WKB

Author:
gladia80
Posted:
wo, 09/06/2006 - 13:05
Hallo,

Ik ben nieuw hier en ik hoop dat ik iemand tref die bekend is met de volgende klachten.

4 weken geleden heb ik de initiële WKB ondergaan (waarbij de tandarts overigens wel 1 kanaal 'gemist' heeft). Daaropvolgend heb ik vorige week de definitieve behandeling (4-kanaals) ondergaan waarbij de kanalen gevuld zijn met een 'specie'.

Ik heb de behandeling goed doorstaan en ook de daarop volgende dagen heb ik verder geen last meer gehad van deze kies. Totdat ik 2 dagen geleden een soort van 'zeurende' pijn terug voelde komen rondom deze behandelde kies. Deze pijn voelt als een soort van hele lichte verdoving rondom de kies en het gevoel is soms vergelijkbaar met een klem die om de kies zit gespannen. (ik hoop dat ik zo goed omschrijf).

Bovendien, als ik licht op een wortel van deze kies druk (welke de kaak inloopt) voel ik een (licht) verhoogde pijn.

Is iemand bekend met deze problemen?
Geke

Het kan zijn dat de weefsels rondom de kies wat geirriteerd zijn door de uitgebreide behandeling die er heeft plaatsgevonden. Dan kan het zijn dat als je op de wortel drukt, je dat een beetje voelt. Je moet wel in de gaten houden of het ook minder wordt. Als dat niet zo is, moet de tandarts er misschien nog een keertje naar kijken. Hij of zij heeft een controlefoto gemaakt als het goed is, waarop goed bekeken kan worden of de behandeling goed geslaagd is. Ik weet niet wat de reden van de behandeling was. Als de zenuw al afgestorven was, kan het zijn dat er een ontsteking onder aan de wortel zat, die nu langzaam verdwijnt en nog wel een beetje aanwezig is, dus dat je dat nog een beetje voelt. Als je echt veel pijn bij warm en koud had, leefde de zenuw nog wel, maar was dan erg ontstoken. In dat geval is het erg onwaarschijnlijk dat er toch een ontsteking aan de wortel zit. Op een foto kan de tandarts dat vaak wel zien. Dus mocht het erger worden of niet verdwijnen, kun je het beste nog even contact opnemen met je tandarts.

Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is, mocht je nog vragen hebben kun je het natuurlijk laten weten.

:smt006 Geke
wo, 09/06/2006 - 22:24 Permalink
Mirelia

Bij mij is ook geen controlefoto gemaakt hoor
Wel ervoor
Wat is dat trouwens vervelend zeg
Moet je bijten in iets wat in je gehemelte snijdt...bijna onmogelijk
wo, 09/06/2006 - 23:37 Permalink
gladia80

Hallo,

Het is al weer een tijdje geleden en de pijn is inmiddels dusdanig afgezakt dat ik kan stellen dat het bijna over 'is'.

Geke, bedankt voor je uitgebreide antwoord! De zenuw was idd al afgestorven voor de behandeling en er zat een behoorlijke onstekening onder de diepste wortel (42mm). Oftwel, deze (ontsteking) zat (zit) redelijk diep in de kaak.

Wat bij mij erg heeft geholpen is het slikken van extra vitamine pillen om zodoende de weerstand op peil te houden. Ik merk nml dat wanneer ik wat vermoeider ben, de pijn weer terug begint te komen. Dit is natuurlijk wel te verklaren omdat de onsteking er nog steeds wel zit en dan weer begint op te spelen.
zo, 10/01/2006 - 11:12 Permalink