zeurende pijn na 10 dagen (3 kiezen getrokken in een keer)

Author:
gijs
Posted:
do, 08/04/2005 - 19:02
Hoi .. ik heb vorige week dinsdag 3 kiezen laten trekken 2 ervan waren krak en weg en eentje was moeilijk.. Nu heb ik nog steeds zeurende pijn de ganse dag door :smt005 op de plek van de hechting.. ik heb wel het iedee dat het met de dag ietsje minder word alleen als ik heb gegeten dan is het weer feest :smt003 Moet ik naar mijn tandarts ermee of is het niet zo vreemd dat de genezing wat meer tijd in beslag neemt? (het is een klein beetje gezwollen als ik aan de zijkant voel maar verder ziet het er niet zo heel vreemd uit)

:P au au :smt005
Geke

Als het veel moeite heeft gekost om de kies eruit te krijgen kan het inderdaad soms wat moeizamer genezen. Tot een week tot anderhalve week soms wel. Je gaf aan dat het bij de hechting nog pijnlijk was, weet je of het gehecht is met oplosbare hechtingen, want die verdwijnen vaak na ongeveer een week, als deze na een week er nog in zitten en wat irriteren, kun je het beste langs je tandarts gaan om deze hechtingen er even uit te laten halen. Meestal helpt dat ook wel als het daar nog pijnlijk is. Want het is toch iets lichaamsvreemds wat het lichaam op wil ruimen en wat dus nog voor wat irritatie kan zorgen. Dit antwoord is misschien wat aan de late kant, maar afgelopen week wat ik op vakantie, hopelijk heb je er nog wat aan.

Veel sterkte en laat nog even weteh nog het afgelopen is.

:smt006 Geke
ma, 08/08/2005 - 11:27 Permalink
gijs

Ik heb niet echt meer pijn, ook tijdens het eten niet maar de kies die naast de getrokken kies zat (de moeilijke) die is nu wel gevoelig en ik heb afentoe zo'n golf (kort) gevoel van druk, pijn niet echt heftig maar meer het gevoel alsof je een flinke klap heb gehad. :smt006 is nie goed of kan dat gewoon .. het is morgen dinsdag precies 2 weken geleden.

Even langs de tandarts gaan is niet makkelijk omdat ik mijn tandarts nog steeds in zeeland heb waar ik van origine vandaan kom en ik woon in Rotterdam, vandaar dat ik hoop dat dit niet wereld vreemd is dit gevoel. Tandvlees is niet dik alleen als ik op mijn wang druk voelt het een beetje aan als spierpijn (licht druk gevoel) en mijn hechting is er nog niet helemaal uit ik zie een propje gele draadjes tegen de kies aan (draadje door mijn wang heen en een stuikje los draad end, dus de rest van de hechting is er wel al uit denk ik. Als ik er overheen ga met met tanden poetsen doet het geen zeer en ik spoel nog dagelijks 2 keer met mondspoeling. En ik heb ook steeds minder dat gore smaakje.

Kan ik gewoon even afwachten of moet ik mezelf maar voorberijden op 3 uur reizen a 40 euro, niet naar werk gaan zal mijn baas leuk vinden (kortom een financiële kut dag)..? :smt008
ma, 08/08/2005 - 20:37 Permalink
minique

Ik herinner me van trekken dat de kiezen voor/achter de plek waar de kies getrokken is, ook een tijdje wat gevoeliger kunnen zijn. Als het allemaal minder wordt, denk ik niet dat je je al te veel zorgen hoeft te maken en je een bezoekje aan de tandarts nog niet hoeft te gaan inplannen.

:smt006 Monique
di, 08/09/2005 - 08:02 Permalink