Zeurende pijn in lastige kies

Author:
jitsketje
Posted:
do, 12/20/2012 - 21:17
Sinds vorig jaar heb ik veel problemen met één bepaalde kies.
Na een wortelkanaalbehandeling ging het heel erg ontsteken en ik ben daar toen doodziek van geweest.
Bij de kaakchirurg (een verschrikkelijke man) is toen een apexresectie gedaan, dat geweldig veel pijn deed en ook na die tijd verging ik van de pijn.
Nog geen 3 maanden later begon het feestje van vooraf aan en ben ik naar een andere kaakchirurg geweest waar ik eerst een kuurtje kreeg en een paar dagen later weer geholpen kon worden.
Deze keer ging de apexresectie stuk fijner met minder pijn tijdens en na die tijd.
Heel lang geen last gehad maar nu sinds een paar weken toch het idee dat het daar niet helemaal lekker zit.
Ik verga niet van de pijn maar het zeurt wel..Heel soms lijkt de kies weer iets losser te zitten maar op dit moment zit die volgens mij weer goed vast. Het testje van tikken met een lepeltje op die kies maakt wel dat ik extra pijn voel daar.
Ik weet niet zo goed wat ik hier nu mee moet.
Ik heb niet veel pijn maar echt goed voelt het niet.
Alleen was twee keer een apexresectie de max en zou bij eventueel nieuwe problemen mijn kies eruit moeten en daar zit ik toch ook echt niet op te wachten.
Zijn er hier nog kenners in de zaal die misschien weten of dit inderdaad klinkt als weer een ontsteking of misschien toch iets anders?
fransaki

Aan de hand van de controlefoto zal wel vast komen te staan of er sprake is van een falende genezing. Helaas is het over het algemeen zo dat een derde apexresectie weinig kans op verbetering gaat geven. Mogelijk is dan een extractie de aangewezen therapie. Wel erg vervelend dat dan na al de doorgemaakte ellende de kies er alsnog uit moet. Ik vraag me wel af of duidelijk was waarom de zenuw behandeling moest gebeuren en waarom allebei de apexresecties daarna geen gewenste genezing hebben gegeven. Is er mogelijk sprake van een onderliggende belasting van de kies met bijvoorbeeld klemmen 's nachts?.
za, 12/22/2012 - 20:53 Permalink