Zeurende pijn in kies

Author:
berg2
Posted:
ma, 07/28/2008 - 12:32
Ben 1,5 week geleden naar tandarts geweest omdat ik een gaatje in een kies linksboven bleek te hebben. Tandarts had aangegeven diep te moeten boren en misschien de zenuw te gaan raken. Na afloop bleek de zenuw gespaard te zijn. Eerste paar dagen geen last gehad, maar nu vaak de hele dag last van zeurende pijn. Vooral 's nachts soms niet te harden (heb de laatste nachten paracetamol moeten slikken) Geen last met koude of warme dranken. Zag dat tandvlees aan de achterkant van deze kies behoorlijk teruggetrokken is ........ kan dit de oorzaak zijn van deze pijn of moet ik aan een ontsteking denken (en zo snel mogelijk de tandarts bellen) ??
Spiegeltje

Omdat de tandarts diep heeft moeten boren is het goed mogelijk dat de zenuw door het geweld van het boren toch een flinke 'opdonder' heeft gehad, ook al is ie niet geraakt. Dat moet na verloop van tijd blijken. Dit kan leiden tot een ontsteking en kiespijn die vervolgens weer verdwijnt. De zenuw heeft zich dan weer hersteld. Helaas komt het ook voor dat dat herstellen niet gebeurt, de ontsteking is dan ' onomkeerbaar' . En dat lijkt bij jou aan de hand te zijn, het is toch al weer 1,5 week geleden. Ik zou toch maar even de tandarts bellen om het te laten beoordelen. Als de tandzenuw zich niet meer herstelt kan de tandarts besluiten een wortelkanaalbehandeling te starten. Hierdoor ben je waarschijnlijk meteen van je pijn af.

Zelf denk ik niet dat de pijn wordt veroorzaakt door het blootliggende dentine. Dat voel je meer bij directe prikkeling door warmte, koud en dergelijke.
ma, 07/28/2008 - 14:00 Permalink