Zeurende pijn in hele rechterkant na boren, meer dan maand t

Author:
tam1985
Posted:
za, 09/29/2007 - 11:59
Best mensen,

7 weken geleden ben ik rechtsonderin geboord. Na het boren had ik er gelijk erge last van, ondanks de verdoving. Ongeveer 2 a 3 weken later ben ik terug gegaan naar de tandarts aangezien de pijn bleef. Hij kijken maar vond niets. Wel moest er nog een ander gaatje geboord worden, namelijk rechtsbovenin. Dus toen heeft hij 4 weken geleden rechtsbovenin ook geboord. Sinds 7 weken, en sinds 4 weken eigenlijk nog erger heb ik zeurende pijn! Ik heb last van warm en koud en soms komt de pijn gewoon opzetten. Vandaag ook, vanmorgen voor 8 uur heb ik ontbeten, daarna alleen om half 10 een bakje koffie gehad en verder niets...en toch begint rond 11 uur de pijn ineens! Heel erg zeurend en pijnlijk. Ik slik nu dus ook ibuprofen tegen de pijn, vaak helpt dit wel aardig. Toch vind ik het geen goede oplossing. Ook s nachts wordt ik soms wakker van de pijn.

Mijn kiezen zijn trouwens gevuld met witte vullingen en de tandarts heeft gezegd dat het soms wel 6 weken aan kon houden. Maar goed het zijn wel twee vullingen en enorm zere pijn! Soms heb ik ook uitraling van de pijn naar mn oor aan de rechterkant.

Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn en wat ik nu moet doen?? Ik weet niet wat het is , de tandarts zegt dat ie er eigenlijk niets aan kan doen (heb al meerdere keren gebeld na de behandleing) en ik loop maar rond met ondragelijke pijn! Ik kan heel wat hebben maar pijn in je kiezen, wat helemaal uitstraalt naar de hele rechterkant van mn gebit is geen pretje! :smt018

Hopelijk kan iemand mij adviseren wat te doen. Misschien naar een andere tandarts? Foto's laten maken? Naar het ziekenhuis? HELP me!!

Groetjes Tamara
Irfan

Beste Tamara,

Heel vervelend die pijnen. Na het boren kan bij diepere vullingen de zenuw geirriteerd raken, dat veroorzaakt de napijn. De zenuw kan dan ontstoken raken, waardoor het even zeer blijft doen, als dat te lang door blijft gaan, dan kan het een teken zijn dat de zenuw niet kan herstellen en dat sterft deze af. In het laatste geval heb je dan een wortelkanaalbehandeling nodig.
Ik zou nogmaals langs gaan bij je tandarts, want zo lang hoor je geen pijn te hebben. Deze kan dan met warmte of koude testen de zenuw testen.

Gr Irfan
zo, 09/30/2007 - 16:12 Permalink
tam1985

Dank je wel voor je reactie! Ik merk zelf al dat ik er met warm en koud last van heb. Maar het waren twee beginnende gaatjes, denk je dat het dan echt diep geboord is? Morgen dus wederom de tandarts maar even bellen? Is een foto ook nog een idee, dan kan je de wortel toch ook zien?

Ik heb vorige week nog gebeld, maar ik krijg steeds te horen dat het kan dat het zo lang pijn doet, zeker bij een witte vullig...maar goed ik vind het niet echt normaal dat ik er zoveel pijn aan heb.

Dus die testen zijn het beste? Geen foto?

Ik hoor het graag van je!

Groetjes Tamara
zo, 09/30/2007 - 17:28 Permalink
Leen

Twee jaar geleden hetzelfde meegemaakt, na het boren en vullen van niet al te diepe gaatjes, veel pijn. Echt een hele week ziek geweest van de pijn gewoon. Terug naar de tandarts, die verwees me door naar een endodontoloog om te ontzenuwen maar die vond het niet nodig, zag niets op de foto en moest nog even wachten, na twee weken bel ik terug, zegt hij weer dat ik toch best nog even wacht. En zo heb ik maanden lang rondegelopen met een zeurende pijn, uiteindelijk terug naar mijn tandarts, die verstomd dat die endodontoloog niet heeft willen ontzenuwen, hoor mijn toenmalige tandarts nog zeggen "dat is zeker een man die niet graag werkt"! :x Hij heeft de ontzenuwing dan zelf gedaan maar had ik geweten dat hij er weinig verstand van had, had ik het bij hem nooit laten doen, na de ontzenuwing nog wekenlang heel veel pijn, met pijn op vakantie geweest en zo, dan maar een andere tandarts opgezocht aangeraden door een vriendin, daar ben ik nu nog steeds bij. Hij heeft op een foto direct gezien en mij ook aangetoond dat de ontzenuwing niet goed gedaan was, maar een deel van de wortelkanalen was leeggehaald, niet tot aan de wortel. Hij heeft de WKB overgedaan maar helaas, de pijn bleef maar. En uiteindelijk heb ik na maanden die kies laten trekken want ik kon de pijn niet meer aan.
Eigenlijk ben ik dus een kies kwijt doordat die endodontoloog mijn kies niet wou ontzenuwen, erg toch?
Nu goed, ik zou je toch de raad geven, blijft de pijn echt aanhouden en de gevoeligheid voor kou en warm, laten ontzenuwen, zou ik zeggen... :roll:
ma, 10/01/2007 - 11:49 Permalink
tam1985

Hey Leen!

Dank je wel voor je reactie. Ik zal binnenkort idd de tandarts nog eens bellen en anders ga ik wel, mocht het nodig zijn via de dokter, naar het ziekenhuis. Een foto lijkt me niet veel werk! En als ze zo misschien meer kunnen zien lijkt het me een goed iets. Het is echt niet fijn om met zoveel pijn rond tw lopen. En zoals jij echt maanden. Ik trek het nu al niet, het doet zo onwijs veel pijn namelijk.

Groetjes Tamara
ma, 10/01/2007 - 19:44 Permalink