zeurende pijn gaat maar niet weg.

Author:
sjoerd1977
Posted:
wo, 09/05/2007 - 04:56
Het begon allemaal enkele maanden geleden, toen ik weer eens naar de tandarts moest, daar gekomen, vond mevrouw dat een vulling moest worden vervangen door een witte. Zo gedaan zo gebeurd, boren schoonmaken etc etc. Paar dagen later ik pijn hebben, dus ik naar de tandarts, bleek dat er iets met de tand er langs was, dus ook schoongemaakt en ook weer boren en schoonmaken, toen is de elende begonnen.
Ik kreeg echt last van die tand, een zeurende pijn, dus ik wortel kanaal behandeling gehad, ging paar dagen goed, komt dat pijn gevoel weer terug.
Nu hebben ze het schoon gemaakt en de noodvulling eruit gehaald, tijdelijk omdat ze dachten dat het daar aan lag, dus nu zit er gewoon een gat. En toen begon de hel. de pijn wordt minder minder, meer meer, het gaat in golven op en neer. ook heb ik soms erg pijn aan een totaal andere tand ( voor tand) terwijl mijn probleem tanden links boven zitten.

mijn vragen zijn dan ook:
A kan pijn uitstralen, zodat je oo een ander tand pijn hebt, kan pijn ook uitsralen zodat je hoofdpijn krijgt?

B wat zou het probleem kunnen zijn?
IK denk nu zelf drie scenaries of tand 1 waar ik de eerste keer voor ging is iets mis mee, ( de tand er langs hebben ze al helemaal zenuw vrij gemaakt)
Of er zit ergens een ontsteking..

Met ander woorden

ik wist niet dat tandpijn zo,n pijn kon doen advies nodig help
hello jozefien

tandpijn kan echt vreselijk zijn, lees maar op dit forum de verhalen :smt005 . Ik heb zelf deze zomer ook vreselijke pijn gehad. Wat betreft uitstralen: ja dat kan, soms weet je het echt niet meer en is de echte boosdoener moeilijk te vinden, er zijn wat hulpmiddelen die de tandarts gebruikt, foto's, aantikken en koude watten. maar het blijft moeilijk. meestal is het de tand die het 1e pijn deed. Neem in ieder geval voor nu even goede pijnstillers dus Paracetamol in combinatie met Brufen OF Naproxen, (als je een zwakke maag hebt vraag er een maagbeschermer bij). Begrijp ik uit jouw verhaal dat je geen noodvuling in de kies hebt? Ik hoop voor je dat een van de forumtandartsen nog reageerd. en ga even terug naar de tandarts voor verder overleg. sterkte! :smt006
wo, 09/05/2007 - 12:19 Permalink
Mignon

Hoi Sjoerd,

Hoe is je bezoek van vanmiddag afgelopen? Ik ben erg benieuwd wat er uiteindelijk is besloten. Wel een vervelende situatie zeg. Zo te lezen heeft de zenuw van de eerste behandeling een behoorlijke opdonder gehad. Er is een wortelkanaalbehandeling gedaan, maar deze is nog niet volledig afgemaakt wel? Zijn de kanaaltjes al wel helemaal gevijld en gevuld? Misschien dat er nog een extra kanaaltje aanwezig is dat de blijvende pijn kan verklaren. Waarschijnlijker is dat de noodvulling te hoog was waardoor het gebied rondom de ontstoken wortelpunt werd geirriteerd. De pijn zou zonder vulling moeten afnemen. Heb je nog steeds last bij warm/koud? Kiespijn kan idd behoorlijk uitstralen en hoofdpijn veroorzaken...

Gr, Mignon
wo, 09/05/2007 - 18:04 Permalink