zeurende pijn bovenkaak

Author:
Robbier
Posted:
wo, 07/09/2003 - 01:09
Ik heb sinds een aantal jaar terugkomende zeurende pijn in mijn linker bovenkaak..uitstralend boven mijn oor en boven mijn linkeroog. Met name die pijn boven mijn linkeroog (ter hoogte van de wenkbrauw) is niet te harden. Soms komt het hevig terug, maar het is ook nooit helemaal weg. Het komt soms hevig terug als ik ongesteld ben, of moe...

Ik heb ooit mijn verstandskies laten trekken, maar pas een ruime tijd (meer dan een jaar) na de behandeling begon de pijn.
De pijn bevindt zich ook met name rond de plek waar deze kies zat. Ben al meerdere malen naar de tandarst en huisarts geweest.
Er zijn geen ontstekingen en gaatjes aan mijn kiezen en tanden, geen bijholtenonsteking...oftewel niemand kan iets vinden..ben zelfs nog een tijdje naar de fysio geweest. desondanks heb ik wel pijn. Vaak ook een stijve nek en wat last van mijn linkerarm(met name uitstralingspijn zoals het voelt)

Herkent iemand dit? Weet iemand wat ik er aan kan doen of heeft iemand tips?

Alvast bedankt!
***SMILE***

Hi, Ik herken het ook. Ik heb precies hetzelfde, alleen geen pijn boven mijn oog. Maar het straalt uit naar mijn schouder armen en naar mijn oor. Ikheb ook geen oplossing hiervoor kunnen vinden. Wat ik zelf denk is dat ik een foute houding heb en dat ik daardoor last krijg van mijn nek waardoor de spieren in de buurt ook gaan trekken. Het kan ook zijn dat ik mijn tanden 's avonds bij het slapen heel hard tegen elkaar aandruk. Dat gevoel krijg ik als ik 's morgens opsta. Zit jij toevallig heel vaak achter de computer?
Eerst dacht ik ook dat ik een probleem had met ijn kiezen, want de pijn die ik voel ( aan de linkerkant ook) voelt alsof er iets mis is met mijn kiezen.
Ik ben wel naar de tandarts geweest, ik had een gaatje en die was gevuld, maar de pijn is nog niet weg. Ik denk echt dat je in de richting moet gaan zoeken van overspannen nekspieren of verkeerd gebruik van je kaak.

Ik ga morgen zelf naar de dokter hiervoor, misschien kan ik ook naar de fysio hiervoor.
Doet het pijn als je je spieren rond je oor masseert? en is de pijn verschillend dan aan de andere kant?

[ Dit Bericht is bewerkt door: ***SMILE*** op 2003-07-09 16:40 ]
wo, 07/09/2003 - 16:31 Permalink
parcival

Hoi Robbier,
Ik kom normaal niet op dit forum en moest even iets opzoeken, terwijl ik dat deed zag ik je vraag en ik herken je klachten. Ik heb me daarom even aangemeld. Ik heb zelf iets vergelijkbaars en het is bij mij, zo heb ik ontdekt, een verstopte buis van eustachius. Soms doet zelfs heel mijn kaak zeer en voel ik van die zenuwpijnscheuten door mijn nek gaan die dan als ik het erg heb door trekt naar mijn schouders. Een goede neusspray, die bij mij goed werkt op die momenten is die van Biover (spray nasal), een alternatief medicament. Er is ook een reguliere neusspray verkrijgbaar bij de drogist, als je benoemt dat het je buis van eustachius betreft dan weet de apotheker precies welke je moet hebben. Ik gebruik die niet meer vanwege de gevaarlijke bijwerkingen (in mijn ogen) en omdat de alternatieve medicatie bij mij sneller werkt en het dan ook minder snel terugkomt. Het is in ieder geval iets om te proberen voor je. Wanneer ik de spray gebruik voel ik na een halve dag al verlichting en meestal is het dan met 2 dagen over. Het betreft bij mij dus een soort slijm in die buis van eustachius en dat zorgt voor pijn. Ik ben er verschillende keren voor naar de dokter gegaan en op een gegeven moment dacht ik dat het misschien met mijn tanden te maken had en ben er voor naar de tandarts gegaan. Men wist beiden niet wat het was. Op een dag sprak ik een apotheker die het zelf herkende en me e.e.a. vertelde over die buis van eustachius en welke pijn die buis kan veroorzaken wanneer deze verstopt zit. Dat is wat ik heb en misschien heb jij dat ook.
Groetjes,

Monique Hendriks
za, 07/12/2003 - 13:49 Permalink
servus

hi parcival,

Hier een kort berichtje om te zeggen dat ik ook sinds 2 maanden met de zelfde klachten rondloop en dat mij die neusspray grotendeels heeft geholpen ,het wil alleen niet overgaan .Kan het ook zijn dat het in verband staat met stress?

groetjes aswin
ma, 07/28/2003 - 13:17 Permalink
parcival

Hi Aswin,
Hier een wat late reaktie omdat ik even een tijd niet op dit forum heb gekeken. Ik ben van mening dat iedere klacht kan verergeren door stress en dat een aantal klachten door stress ontstaan. Zelf denk ik dat de buis van eustachius ook verstopt kan raken door b.v. luchtvervuiling. Hoewel ik rook, woon ik langs een snelweg (nog wel, we gaan verhuizen;-)Wanneer er veel smog is of er drukke files hebben gestaan dan doen mijn ogen soms pijn van de vieze lucht. Soms denk ik dat dat ook een rol speelt bij de verstoppingen van de buis van eustachius. Verder heb je veel verschillende neussprays die totaal niet werken, ik heb nu een homeopathische spray die zeer goed werkt maar heb lang gezocht voor ik iets vond dat zo goed hielp. Dus daarin zitten ook nogal wat verschillen.
Groetjes,
Monique
za, 08/30/2003 - 20:54 Permalink