Zeurende pijn aan rechtervoortand onder

Author:
Kathleen
Posted:
di, 09/28/2010 - 00:35
Sinds een paar dagen heb ik een vervelende zeurende pijn aan een van mijn rechter ondervoortanden (moeilijk te localiseren welke het is; maar vermoed de tweede naast het midden). Het wordt helaas maar niet beter en nu maak ik mij er een beetje zorgen om. Kan zo'n zeurende pijn door het tandvlees of een blootliggende tandhals komen? Dan zou het toch alleen bij bv. koud drinken moeten zijn, en niet constant?

Het enige wat ik als reden kan bedenken is dat ik vorige week een lichte allergische reactie heb gehad, waardoor mijn mond een paar dagen geirriteerd was. De reactie is weer weg, maar ik merk dat mijn tandvlees nog aan het herstellen is (bloedt snel, op een paar punten opgezwollen e.d.). Deze zeurende pijn is alleen pas later gekomen en het lijkt ook anders te zijn dan gewoon tandvleespijn.

Ik heb helaas wel een slecht gebit, maar zoiets nog nooit gehad. Mijn enige ervaring met echt tand/kiespijn was een afstervende zenuw een aantal jaar geleden. Dat deed waanzinnig veel pijn en ik ben erg bang om nog een kies te verliezen of zoiets weer mee te maken... Is zeurende pijn meestal toch (een voorbode van) zenuwpijn?

Hopelijk hebben jullie advies voor me. Alvast hartelijk dank!