Zeurende pijn aan kies

Author:
Bartschen
Posted:
wo, 06/05/2013 - 16:28
Ik heb sinds eergisteren een zeurende pijn aan mijn achterste kies bovenin. Het kwam plotseling opzetten en heb geen idee wat het zou kunnen zijn. Ik heb wel een geschiedenis van ontstoken tandvlees maar dit was de laatste 2 controles in orde (ga elk half jaar). De kiespijn die ik nu heb gaat weg als ik water in mijn mond houd, heel vreemd. Doe ik dit niet, dan komt de pijn weer opzetten. Hij doet ook pijn als ik er tegenaan druk.

Zouden dit mijn verstandskiezen kunnen zijn? Ik heb ze namelijk allemaal nog, maar ze zijn geen van allen helemaal doorgekomen, op 2 andere plekken voor de helft.

Normalerwijs zou ik gelijk naar de tandarts gaan, maar zit op het moment in Amerika en de prijzen voor de tandarts hier zijn belachelijk dus probeer het zo lang mogelijk uit te stellen. Ik ga eind august pas weer terug naar NL. Hopelijk is het niet nodig om hiervoor naar de tandarts te gaan.

Iemand ideeen of tips voor me?
vV

beetje afhankelijk van voorgeschiedenis kan het ook best een ontsteking aan de zenuw van een kies net voor de verstandskies kunnen zijn. de reactie dat de pijn wegtrekt met koud water is daar wel typisch voor.
Enige advies wat ik kan geven is toch een tandarts te bezoeken voordat het wellicht escaleert. dan escaleren de kosten meestal in gelijke tred mee...

wel fijn trouwens een keer een ander geluid te horen, iedere Nederlander roept altijd dat het juist hier zo duur is... blijk dan weer mee te vallen.
wo, 06/05/2013 - 17:14 Permalink
Bartschen

vV, bedankt voor je reactie.

Ik heb geen historie met mijn kiezen. Ben 21en bij iedere controle is me verteld dat alles er goed uitzag. (op die tandvlees ontsteking een paar jaar geleden na) Het kwam dus voor mij ook heel onverwachts.

Helaas is zorg hier zo duur, dat mensen vaak hun huis er door verliezen, niet normaal.
Ik wacht het nog een dag of 2 af, en mocht het niet beter worden dan moet ik toch een vliegticket naar nederland boeken. :)
wo, 06/05/2013 - 17:21 Permalink
vV

Ik denk dat een retourticket echt duurder is dan een tandartsconsult en foto. Is vrije markt daar dus wellicht valt het wel mee als je even over de telefoon overlegt.
Als er echt geen vullingen inzitten daar blijft de verstanskies over, dan is goede reiniging meestal voldoende, stoker tussen de kiezen en wellicht spoelen met 1,5 procent waterstofperoxide.
wo, 06/05/2013 - 18:57 Permalink