zeurende pijn

Author:
ietje
Posted:
za, 07/31/2004 - 20:43
Een jaar geleden heb ik de twee vullingen die ik had laten vernieuwen, door witte vullingen.
Na deze behandeling kreeg ik last van een van deze kiezen en dit trok door tot op mijn linker bost, alleen maar bij het liggen en heeft mijn tandarts er weer een amagaanvulling in gedaan, dit hielp uiteindelijk ook niet en heb ik aan die kies in januari een wkb gehad.
Alles leek voorbij, maar ik bleef een zeurende pijn houden aan die kan van mijn kaak en wist niet meer of het nu weer die kies was of de kies die er naast zat, ondertussen had ik ook een verstandskies die er niet goed door wou komen en wat al iets aan het onsteken was, dus weer naar de tandarts.
Tandarts vermoede dat dit wel eens de oorzaak kon zijn van mijn klachten.
Deze adviseerde de verstandskies te laten verwijderen bij de kaakchirurg, hij heeft voor de zekerheid nog wel even een foto gemaakt om te kijken of er niet elders nog een onstekening zat, dit zag er verder goed uit.
Inmiddeld is 6 weken geleden mijn verstandskies eruit gehaald, dit viel 200% mee, alleen kreeg ik na een week wel last van de andere twee naastliggende kiezen met kauwen, dit dit erg zeer.
Uiteindelijk is dit over gegaan, maar heb ik sinds een week een zeurde pijn, waar mijn verstandkies heeft gezeten en voornamelijk bij het liggen, deze pijn trekt dan door tot op mijn linker borst.
Wie o wie kan mij helpen en heeft een idee wat het kan zijn, een ontsteking lijkt mij na 5 weken onwaarscheinlijk.
Ik heb verder nog nooit wat met mijn kiezen en tanden gehad, alleen maar twee vullingen.
Roxanne

het klinkt misschien raar, maar zit er geen eetensrestje die een onsteking/pijn kan geven???

of misschien een onstekingkje zelf wat vrij veel druk geeft???

misschien is het verstandiger om maandag de tandarts/kaakcirurgh te bellen, en het allemaal uitleggen, want wij kunnen vanaf hier niet zien wat er in je mond speelt, en wat je geschiedenis is ( behalve die 2 vullingen... )

de behandelende arts kan ook altijd een foto maken, en daaraan zien wat er aan de hand is...

houd je ons op de hoogte van alles???
Groetjes Roxanne :smt006
za, 07/31/2004 - 21:50 Permalink
ietje

Ben vanochtend naar de kaakchirurg geweest en die zegt dat de pijn van mijn kaakgewricht afkomt.
Doordat de kaakchirurg heeft moeten wrikken is het kaakgewricht overbelast geraakt.
Dit verklaard ook dat ik de pijn heb bij het liggen en slapen, want dan komt mijn kaakgewricht tot rust en dat geeft irritatie, in de kaak, pijn naar het oor en de linkerkant van mijn hoofd en de zeurende pijn.
Kon wel een beetje in dit verhaal meegaan, want ik krijg inderdaad ook last als ik kauwgum kauw en als ik last heb en ik moet dan gapen, dan is de pijn even weg.
Dit was volgens de kaakchirurg een klacht die vaker voorkomt na het trekken van de verstandskies, doordat je de mond ver open moet doen tijdens het trekken in combinatie met het wrikken.
Daarom zal je de ene dag er wel last van hebben en de andere dag niet, ligt er maar net aan of je je kaakgewricht die dag veel of weinig belast hebt.
Moet nu mijn kaakgewricht rust geven en mag voorlopig geen harde dingen eten (pinda's, hard vlees, harde bolletjes) en geen appels meer eten en geen harde/taaie snoepjes kauwen.
Mag er ook 3 maal daags 10 minuten een rode lamp op zetten om dan de pijn te verlichten, als ik last heb.
Mocht het met een maand niet verbeterd zijn dan mag ik weer terug komen.
vr, 08/06/2004 - 12:36 Permalink