Zeurende kiespijn na witte vulling

Author:
angeliek_1
Posted:
di, 09/18/2007 - 14:52
Hoi allemaal,

hopelijk kan iemand hier mij advies geven over het volgende. Ik heb ongeveer 9 maanden terug een witte vulling gekregen, ter vervanging van een zilveren. Direct daarna bleef de tand erg gevoelig voor koud (beetje voor warm). Nu is het de afgelopen tijd afwisselend. Soms heb ik heel gevoelige tanden met lichte zeurende pijn, en soms is het helemaal weg.
Mijn tandvlees is ook behoorlijk teruggetrokken bij deze kies en eromheen ook wat. Ik gebruik al Sensodyne, en dat werkt volgens mij wel wat, maar sinds een paar weken is de pijn weer licht aanwezig.
Ik heb overigens geen kloppende pijn, dus volgens mij is de wortel niet aan het afsterven.
Ik ben enorm bang voor de pijn bij een wortelkanaalbehandeling, maar, stel dat het moet, weet ik niet of het nu verstandiger is om dat z.s.m. te laten doen, nu er nog (waarschijnlijk) geen ontsteking is, of pas als de pijn escaleert.

Oja, ik heb 's nachts ook soms last van klemmen, zeker in stressvolle tijden (zoals nu). Dan word ik 's ochtends soms wakker met een pijnlijke rij kiezen, vooral die gevulde kies is dan pijnlijk. De tandarts heeft de vulling in deze kies al wat korter afgeslepen, en dat scheelde al wel wat.

Alvast bedankt!
hello jozefien

een witte vulling kan echt heel lang last geven, maar je schrijft dat je klemt, misschien knars je ook nog. ik zou de kies even door de tandarts laten beoordelen, misschien is het tandvlees ook ontstoken, hij kan ook een foto nemen om de boel te bekijken. Als het knarsen/klemmen ernstig genoeg is, kan hij je ook daarvoor iets geven. Succes dus. :smt006
di, 09/18/2007 - 15:55 Permalink
Mignon

Misschien is het hier een goed idee om de kies helemaal uit contact te slijpen. Het lijkt er namelijk op dat de tand wat overbelast is. Vooral tijdens het klemmen komen er flinke krachten op de tand te staan die hem in de tandkas kunnen bewegen. Dit kan afbraak doen aan het parodontium. Goed in de gaten houden dus!

Gr, Mignon
di, 09/18/2007 - 23:07 Permalink