zeurende kies(?)pijn icm ruwe kiezen

Author:
koelkast88
Posted:
wo, 06/05/2013 - 19:50
Begin Vorige week heeft mijn tandarts een gaatje gevuld in een kleine kies in mijn onderkaak. Enkele dagen napijn gehad, daarna was het over.
Tot maandag. In de loop van de middag een zeurende kiespijn ter hoogte van de gevulde kies. Naar de avond toe werd het erger, 's nachts gewoon kunnen slapen met pijnstiller, de volgende dag alleen een wat gevoelige rechterkant, maar geen pijn.

In de loop van de dinsdag weer hetzelfde, zeurende kiespijn. Ook viel het me toen op dat de kiezen aan de rechterkant van mijn gebit (ook in de bovenkaak) een heel ruw snijvlak hadden, ook na het poetsen. Er zitten daar ook een paar (witte) vullingen, verder nooit wat aan gehad.
Vanmorgen kon ik tussendoor naar de tandarts, hij heeft de gezette vulling wat bijgepolijst, maar kon verder niets geks ontdekken. De ruwe kiezen herkende hij niet. Beetje gevoelig met water en erop tikken, maar geen pijn of zo. Foto's maken vond hij niet zo zinvol, 'kijk het nog een paar dagen aan'. Het zou opnieuw napijn van het vullen kunnen zijn. Typisch voor een witte vulling.

Ondertussen weer hetzelfde, opnieuw maar een pijnstiller genomen tegen de pijn. Die helpt overigens prima, maar verhelpt het beurse gevoel niet.

Herkent iemand dit uberhaupt? Iemand ooit last van meerdere ruwe snijvlak van kiezen gehad aan één kant? Andere kant is wel gewoon glad...Graag hoor ik van jullie, ben niet zo'n held bij de tandarts, maar wil wel graag van de klachten af uiteraard....
koelkast88

Ondertussen lijkt het alsof mijn kiezen aan die kant (dus ook in de bovenkaak waar niets is gebeurd) gevoelloos gaan worden. Alsof er een verdoving in is gezet. Daarnaast zijn de kiezen voor een groot deel ruw geworden. Dat baart me zorgen. Wat is er aan de hand?

Is er iets met een verdoving misgegaan? Let wel: na de eerste napijn heb ik 3 dagen nergens last van gehad. Het enige wat de tandarts zegt is: afwachten.... :cry: Op het moment ook geen pijn, alleen hele ruwe kiezen en een gevoelloze kant.
Wie weet er meer???
do, 06/06/2013 - 11:18 Permalink
koelkast88

Inmiddels ben ik 2x teruggeweest naar de tandarts. Vorige week mijn eigen tandarts; heeft een stukje van de vulling afgepolijst, want hij leek toch te hoog te zijn.
Na een paar dagen was het toch niet over, en vanmorgen ben ik weer geweest, collegatandarts heeft er een stukje afgeboord/gepolijst en hij kon de pijn wel verklaren. Als er een stukje uitsteekt kan je telkens een klap op je toch al wat geirriteerde zenuw krijgen (2 weken geleden diep gat geboord). Omdat ik 's ochtends bij het opstaan nergens last van heb; zonder pijnstillers kan ik een hele ochtend door. Pas na de middag (na het eten) krijg ik een zeurende pijn, die goed met gewone paracetamol te verhelpen is. Geen kloppende pijn. Een WKB vond hij niet zinnig, want het lijkt niet ontstoken te zijn.

Overigens is het ruwe gevoel in mijn kiezen volledig verdwenen. Raar, maar waar.
Ik heb nu ook geen last (na het eten), dus ik ben benieuwd. Over 10 dagen zou het toch over moeten zijn.
ik houd jullie op de hoogte :-)
di, 06/11/2013 - 13:34 Permalink