zes maanden aanhoudende pijn tand na plaatsen vulling, wat nu?

Author:
NinaSimone
Posted:
di, 10/24/2017 - 23:33
Hoi,

Ik heb pijn na het brengen van witte vulling tand. De pijn was er na het plaatsen en is niet weggegaan. Het voelt aan als een kloppende zenuw. Geen gevoeligheid voor warmte of koude of aanraking. Aanraken en vasthouden zorgt wel dat pijn even wat meer te verdragen is.
Pijn schiet naar boven naar tandvlees toe en hier naar binnen.

Dit is gebeurd bij vervanger van mijn oude tandarts. Mijn oude tandarts had kliniek verlaten voor oprichten in dorp eigen kliniek.
Ik ben afgelopen week naar oude tandarts gegaan, en voorgelegd deze pijn en mijn angst voor dat het niet goed gaat en eventueel ik grotere schade krijg.
Tandarts zegt dat die niks gaat doen, en dat ik meer geduld moet hebben en dat wortelkanaalbehandeling als dit nodig blijkt te zijn niet is te voorkomen. Ik moet pas bellen weer als ik last krijgt van pijn bij koude en warmte.

De pijn nu is al vervelend en aanwezig.

Wat nu te doen? Meegaan met besluit en niks doen? Het is al 6 maanden lang zo, ben er eigenlijk wel klaar mee.
Graag jullie hulp. Ik wil mijn tand redden, niet zover laten komen dat er wortelkanaalbehandeling moet komen, en graag van huidige pijn af.


alvast bedankt, mvg
vV

sorry maar wij hebben niet de macht om vanachter de pc een wellicht daadwerkelijk noodzakelijke wortelkanaalbehandeling te voorkomen... Verder is er veelt e weinig info om überhaupt iets zinnigs te zeggen. anders dan dat gezien de situatie de wortelkanaalbehandeling wel zo ongeveer het enige is wat overblijft om de pijn aan te pakken.
wo, 10/25/2017 - 08:14 Permalink
NinaSimone

Als antwoord op door vV

Mijn tandarts wil niks doen nu, maar ik wel, dat is nu de huidige situatie. Mijn tandarts wil pas iets doen als ik last van warmte en koude krijg. Tandarts vindt dat dit normaal is na vulling, deze pijn. En dat dit vanzelf voorbijgaat. Ik wil nu al wat doen, kijken wat er nu aan de hand is binnen in tand, of dat vulling te hoog ligt, of pulpa problemen zijn of zenuw. Foto maken of vulling weghalen, ik noem maar wat.
wo, 10/25/2017 - 10:31 Permalink
vV

Als antwoord op door NinaSimone

na 6 maanden aanhoudende pijn moet de tandarts zich schamen vol te houden niets te willen/kunnen doen. Vulling eruit en nieuwe zal niets toevoegen vrees ik, Foto kan je wellicht beeld krijgen van probleem, vergelijken met oude foto. maar is ook niet heilig. warm koud pijn kan je wellicht op wachten tot je een ons weegt wanneer zenuw al afstervend is. Klinkt alsof de tandarts terug de schoolbank in moet op punt endodontie, sorry.
wo, 10/25/2017 - 12:26 Permalink
NinaSimone

Als antwoord op door vV

De tandarts kan wellicht zenuw hebben geraakt bij boren, toch? En verpest nu wellicht...En dit de klachten verklaren?
Of is er andere oorzaak? In ieder geval zit ik nu in zak en as, want heb de tandarts vandaag voor 2e keer gevraagd of die mij kon helpen, maar nee, toen gevraagd of doorverwijzing naar endo kliniek kon anders, en nee ook niet.
wo, 10/25/2017 - 19:47 Permalink
vV

Als antwoord op door NinaSimone

Gaatjes zitten meestal dieper dan op foto lijkt. Dikke kans dat er een zenuwuitloper geraakt is. Niet door verkeerde behandeling maar gewoon gebeurd. Moet dan wel op juiste manier ingestoken worden bij de klachten die er nu blijven. Tenzij je dingen die van belang zijn niet verteld hier vind ik het tijd voor een nieuwe tandarts..
wo, 10/25/2017 - 23:44 Permalink
vV

Als antwoord op door NinaSimone

huisarts zal niet verwijzen naar endodontoloog. zonde van zijn en jouw tijd. in essentie zal een situatie als dit door een gewone tandarts prima behandeld kunnen worden. endodontoloog zal endo doen in principe. Wel wat er mi gedaan moet worden. eerst dit, afblijven van de rest tot deze klacht onder controle is. Wat mankeert sommige tandartsen tegenwoordig.. niet meer kunnen diagnosticeren, plannen die nergens op slaan...
za, 10/28/2017 - 13:15 Permalink
NinaSimone

Als antwoord op door NinaSimone

Kan de pijn verergert zijn nadat de tandarts hard getikt had op mijn tand in kader sensitiviteits test? Kan ook toeval zijn, maar sindsdien is het zo erg dat ik aan pijnstillers zit. Niet dat het wat uitmaakt, ik lig nu ook er wakker van. En heb zondag door te komen, en heb geen idee wie ik maandag moet bellen om mij te helpen.
zo, 10/29/2017 - 01:52 Permalink
NinaSimone

Als antwoord op door NinaSimone

Weer maar gebeld met zelfde vraag of er niet iets gedaan kan worden. HAd zoveelste week en nachten van pijn. Er werd besloten door de oude tandarts (die niet de vulling plaatste) dat ik toch langs kon komen, na eerdere nee's, en me niet meer met pijn rond laat lopen. Daar besloten de vulling te vervangen om lucht etc uit te sluiten, en bleek er nog plekken caries er onder te zitten die nu is weggehaald. Nu nieuwe vulling en tand voelt redelijk aan, ook al is verdoving weg. Ik hoop dat dit het was. Geen idee of er caries verklikker vloeistof nu is gebuikt om echt alle bacterien aangedane dentine weg te halen, anders heb ik straks dit probleem weer, dat het door gaat broeien.
Is dit een standaard probleem zijn van tandartsen om niet alles goed te schonen voordat de vulling er komt, vanwege hoog aantal secundaire gaatjes bij mensen, of opeens wortelkanaal bij tanden met vulling jaren later? Alleen raar dat de tandartsen die ik bezocht geen enkele keer dit opperde en er maar vanuit ging dat het schoon eronder was.
do, 11/16/2017 - 08:55 Permalink
NinaSimone

Als antwoord op door vV

Nee dat is niet besproken door de tandarts die het gaatje heeft gevuld.

Huidige (oude) tandarts die niet deze vulling heeft gemaakt, had nu wel een foto gemaakt en zei alleen dat het geen diep gaatje was en dus verwachtte ze niet iets raars aan te treffen, wellicht een luchtbel maar dat was het.. En toen dus nog dit onschone stuk getroffen. Weggehaald en nieuwe vulling nu. Pijn blijft. Ik wordt nu naar kaakchirurg doorgestuurd.
wo, 11/22/2017 - 18:51 Permalink
NinaSimone

Als antwoord op door NinaSimone

Nou update kaakchirurg die aangaf dit is een tandheelkundig probleem. En maakt 1 foto en ziet direct 2 zwarte plekken. Doet nog een pulpatest, en gebruikt een electrisch stroompje, die wel reageert maar erg laat (of had hogere stroom gebruikt).
Hij snapte niet waarom de tandartsen dit zelf niet hadden kunnen doen, of dat ze een proefboor zonder verdoving nog hadden geprobeerd, bijvoorbeeld bij vervangen vulling vorige week, eerst geen verdoving gebruiken om de pulpa te testen.

Dus zonde van zijn tijd, en zonde van mijn 9 maanden pijn tijd dat 2 tandartsen mij niet hebben willen helpen vakkundig correct dan.

Oorzakelijk, dacht hij aan lekkende vulling, dus vulling 9 maanden geleden die niet goed was gemaakt. Maar zelf denk ik dat doordat pijn direct bestond, de caries niet goed was weggehaald en door druk vulling de klachten gaf, en nu door kon gaan en richting wortel dus zijn gegaan.
Daarnaast dus 2 tandartsen die beide afgelopen maand een foto hebben gemaakt en 2 ontstekingen genegeerd hebben en mijn pijnklachten negeren. Wat hij deed hadden zij namelijk ook kunnen doen, mijn klacht serieus nemen en goed uitzoeken in plaats van wegschuiven en wegwuiven.

Dit is een reden toch klacht indienen toch?
do, 11/30/2017 - 08:46 Permalink
GrannyHelena

Nina.
Ik heb dat probleem ook gehad en bleek gevoellig te zijn voor iets wat met de vulling te maken had.
Kan je de tandarts niet vragen voor een nieuwe vulling maar met ander hechting matriaal?
Ik kan van acher laptop geen diagnose stellen ( dat mag ik ook niet,want ik ben geen tandarts) maar informeer eens hierover bij je tandarst.
PS...een worteljanaalbehandeling doet bij een goede verdoving geen zeer,alhoewel je natuurlijk voelt dat ze bezig zijn.
( Belangrijk is wel hoe je zelf omgaat met de wetenschap 'dat ze bezig zijn daar ).
Hopelijk heb je wat aan het antwoord?
Suk6 anyway.
vr, 12/01/2017 - 19:23 Permalink