Zere wang na trekken verstandskies?

Author:
lindadevries
Posted:
za, 05/21/2011 - 19:18
Hallo,

Afgelopen maandag zijn er 4 kiezen getrokken (links boven en rechts boven een verstandskies, rechts onder een verstandskies en de gewone kies ernaast).

Nu heb ik nog steeds erg veel last van mijn kaak en wang aan de rechterkant. Ik heb het gevoel alsof ik mijn wang kapot heb gebeten, maar dat is niet het geval (dat is ook te zien). Verder doet de kies rechtsonder nu erg zeer, die naast de getrokken kiezen zat.

Pijnstillers lijken steeds minder te helpen en het is een zeurende pijn.. Ik heb geen korts of een vieze smaak in mijn mond.. Kan de wond/wang ontstoken zijn? En wat is die pijnlijke kies? Komt dat gewoon door het wrikken en boren?

Alvast bedankt voor de reacties!
Joanneke

Hoi!

Bij mij is het nu 10 dagen geleden dat ze 1 verstandkies rechtsonder hebben verwijderd. Bij mij werkten de pijnstillers ook niet voldoende.

Ik ben zelfs afgelopen vrijdag nog even teruggegaan naar de poli in het ziekenhuis om te laten kijken of het ontstoken was. Maar ze hebben alleen de wond schoongespoeld met een spuitje.
Dit deed wel erg veel pijn. Zo'n spuitje (monoject) heb ik na de operatie ook meegekregen voor thuis. Jij waarschijnlijk ook? Ik kreeg het advies om goed schoonmaken, maar ook weer niet té vaak. Na het eten is voldoende, dus zo'n 3x per dag. Vooral aan de onderkant kunnen etensresten gaan zitten in het gat waar de kies gezeten heeft. Ik had dus wel soms een vieze smaak in m'n mond, dat waren dus etensresten die achtergebleven waren in dat gat.

Ik heb erg veel pijnstillers geslikt de afgelopen week. Bij mij is het nu 10 dagen geleden en vandaag voor het eerst duren de tussenpozen waarin ik geen pijn heb wat langer. Eindelijk!! Vooral 's nachts heb ik er ontzettend veel last van. Waarschijnlijk omdat ik dan lig. Als ik rechtop ga zitten, zakt de pijn na 1 uur weer. Ik zie er nu al tegenop om naar bed te gaan, omdat ik het na een paar uur niet meer uithoud van de pijn. Overdag gaat het nu redelijk.

Als je het niet vertrouwd kun je er beter even bellen om een afspraak te maken.
Ik wens je heel veel sterkte, 4 kiezen tegelijk eruit is ook niet niks!!

Gr. Joanneke
za, 05/21/2011 - 22:09 Permalink
lindadevries

Hoi Joanneke, bedankt voor je reactie :-)

Ik heb gister voor de zekerheid gebeld met het ziekenhuis. De assistent zei dat de pijn nog wel normaal is en dat ik tot maandag moet kijken, als het niet beter gaat, mag ik terugkomen, evenals wanneer het erger wordt.

De pijn is bij mij wel wat minder dan gister, gelukkig. Van de wonden zelf heb ik geen pijn, het is dus vooral m'n wang die erg vervelend voelt. Ik kan die pijn ook niet goed herleiden.. dat is een beetje mijn 'zorg'.

Wat Snowman zegt, over een gekneusde wang, is misschien wel een goede opmerking. Iets anders wat ik tegenkwam was dat de verdoving misschien te diep is gegaan, dan duurt het ook langer voor het eruit is, maar het voelt niet verdoofd (was dat maar zo :-P)

Ik heb gelukkig wel minder pijnstillers nodig dan de afgelopen dagen, dat is een goed teken, denk ik. Voor de zekerheid liggen ze naast m'n bed, want 's nachts heb ik inderdaad ook veel last! Ik word bijna elke nacht wakker van die zeurende pijn. Dan neem ik een paracetamol en slaap ik weer verder..

Even afwachten hoe 't verder gaat.. maar dat je lang pijn kunt houden, is me inmiddels wel duidelijk na alles wat ik gelezen heb... *zucht*
za, 05/21/2011 - 23:06 Permalink
Jade Elise

Hoi Nora,

Vervelend he, die verstandskiezen! Bij mij zijn er 3,5 week geleden twee stuks verwijderd door de kaakchirurg en ik heb er lang pijn van gehad. Nu gaat het qua pijn eindelijk beter. Maar wees gerust, het duurt niet bij iedereen zo lang, hoor! Bij mij heeft mijn wang ook behoorlijk veel pijn gedaan, inderdaad een gekneusd gevoel. Ik weet niet wat de kaakchirurg gedaan heeft maar mijn wang was de eerste 1,5 week dan ook helemaal bont en blauw! :cry:

Ik kreeg een foldertje mee waarin stond dat ik 2 a 3 dagen forste napijn kon verwachten en dat het daarna beduidend minder zou moeten worden. Maar wat ik van andere hoor en lees duurt het meestal toch iets langer.

Zoals Joanneke al schreef is het belangrijk de wond goed schoon te spoelen. Ik had zo'n spuitje meegekregen maar geen uitleg gehad van hoe het precies te doen en daardoor is er de eerste dagen wat viezigheid in de wond gekomen. Ik denk dat de genezing bij mij daarom ook wat langer duurt.

Ik wens jou in ieder geval veel sterkte en hopelijk wordt de pijn snel minder. En je bent niet de enige met die vervelende pijn! Misschien dat die wetenschap je goed doet :wink: .

Groetjes,
Jade.
za, 05/21/2011 - 23:45 Permalink
lindadevries

Hoi Jade,

Fijn dat je reageert. Het gaat volgens mij iets beter. Het gevoel alsof mijn wang kapot gekauwd is, lijkt wat minder. Maar het gekneusde gevoel van wang en kaak is er nog wel.

Ik denk dat het gewoon een pijn is die op het moment zelf als vreselijk wordt beschouwd, maar zodra het over is, ben je het zo weer vergeten. Het is alleen moeilijk om geduld te hebben :-D

Het is in ieder geval fijn om te horen dat meer mensen wat langer pijn hebben (al is het vervelend voor diegenen) en dat die zere wang en kaak dus normaal zijn :-)

Ik heb geen spuitje gekregen, daar baalde ik wel van toen ik las dat veel mensen dat hadden! Ik heb bij de dierenwinkel een klein spuitje gekocht waarmee je honden/katten vloeibaar voedsel mee kunt geven. Geen monoject, dus, maar wel een mini spuitje. Ik spoel de gaten regelmatig, zeker na het eten, een paar keer door met wat water en ik spoel mijn mond met lauw water + zout. Het ziet er allemaal wel goed uit, en dat grote gat onderin (van 2 kiezen) wordt wat kleiner, maar die zal wel het traagst genezen..

Nou goed, afwachten... en geduld hebben... iets wat ik niet goed kan :-P
zo, 05/22/2011 - 11:08 Permalink
lindadevries

Trouwen... vanaf wanneer gingen jullie weer eten met die pijnlijke kant? Met links eet ik nu weer voorzichtig (hoofdzakelijk nog zachte dingen, zoals een oma zonder tanden... :smt005 )Maar met rechts durf ik nog niet zo goed, door dat grote gat. Ik ben bang dat er nog eten in blijft zitten.. dat is van de week twee keer gebeurd en dat gaat erg pijn doen.. Zodra het eruit gespoeld is, zakt die pijn wel weer, gelukkig :-)

Maar goed, wanneer aten jullie weer met die kant?
zo, 05/22/2011 - 11:11 Permalink
Joanneke

Hoi Nora,

Fijn dat de pijn bij jou toch ook iets minder wordt! Ik eet nu nog steeds niet met die pijnlijke kant. Maar ik kan wel merken dat ik minder voorzichtig ben met eten dan in het begin. Toen kon m'n mond ook nog niet zover open, dat gaat nu wel beter.

Ik denk inderdaad ook het de 'kneuzing' is, waar je zo ontzettend veel last van kunt hebben. Bij mijn oor/kaakgewricht doet het ook nog behoorlijk pijn.

Sterkte!

Gr. Joanneke
zo, 05/22/2011 - 21:37 Permalink
Jade Elise

Hoi Nora,

Hoe gaat het nu met je?

Ik eet ook nog steeds hoofdzakelijk met de goede kant. Dat gaat na al die weken bijna automatisch :smt005 . Ik merk, net als Joanneke, echter wel dat ik steeds minder voorzichtig hoef te doen.
En ik blijf nog regelmatig spoelen met de monoject.
Ik denk trouwens dat je zo'n monoject spuitje misschien wel bij de apotheek had kunnen krijgen?!

Groetjes, Jade.
zo, 05/22/2011 - 22:46 Permalink
lindadevries

Hoi!

Hm, het gaat volgens mij gewoon heel gestaag beter. Daar kan ik met mijn ongeduld niet zo goed tegen :-P
Ik neem nu Nurofen 400mg. Gewone paracetamol helpen niet.. (je kunt daar toch niet immuun voor worden??) Die helpen gelukkig wel een uur of 6. Het is geen helse pijn dat het echt nodig is, maar die zeurende pijn krijg ik toch weg met Nurofen, daarom gebruik ik ze nu even.

Het is voor nu eigenlijk hoofdzakelijk m'n kaak (op het punt net onder m'n oor) wat zeer doet en m'n wang. En dat wisselt een beetje af.. Zucht.. geduld is een schone zaak.. :-P
ma, 05/23/2011 - 08:21 Permalink
Joanneke

Hoi Nora,

Fijn dat de Nurofen helpt! Ik had Brufen 600mg (bruis) meegekregen van de kaakchirurg, maar die hielpen niet. In het weekend heb ik toen de apotheek gebeld, of ik er meer dan 3x daags mocht pakken. Maar dat mocht niet.
Wel mocht ik 8x paracetamol naast 3x Brufen per dag pakken. Zelfs dat niet genoeg. Daarom heb ik nog gebeld naar de poli en ben ook nog een keer terug geweest om er naar te laten kijken, omdat ik dacht dat het onstoken zou zijn. Maar dat was gelukkig niet.

Vandaag heb ik nog maar 2x paracetamol gepakt. Vanmorgen toen ik wakker werd, deed het erg pijn. Maar ik heb wel lekker lang geslapen (van 1.00 tot 5.30 uur!! Dat is het langst sinds 12 dagen) Toen ik een uurtje op was, zakte het!

Goed dat je Nurofen/ibuprofen pakt! Mijn apotheek heeft geadviseerd dat je die ook beter kunt slikken, omdat die naast pijnstillend ook onstekingsremmend werken. Dat doet paracetamol niet.

Ik geloof dat we er met z'n drieën (jij, Jade en ik) wel doorheen gaan komen. Ik vind het fijn om te weten dat ik niet de enige ben die zoveel pijn heeft na het laten verwijderen van een verstandskies. Klinkt zo simpel: 'het verwijderen van een verstandskies', maar voortaan associeer ik dat toch meteen met heel veel pijn! Net als Jade had ik gedacht zo'n 2 tot 3 dagen wat last te hebben.....

Net als jij krijg ik nu ook bij mijn oor wat meer last, ten opzichte van de vorige dagen. Mijn wang wordt iets beter, de hechtingen zijn vandaag ook losgekomen. Dat scheelt weer wat irritatie!

Komt allemaal goed, dat durf ik nu dan toch wel te zeggen :D
ma, 05/23/2011 - 16:33 Permalink
lindadevries

Hoi!

Nou, het gaat gelukkig al beter! Ik gebruik nu nog maar 2 nurofen per dag, dan is het uit te houden. Ik zit in zo'n twijfelfase.. de pijn is nog wel irritant, maar niet zó ernstig dat ik pijnstillers wil nemen. Als het echt niet uit te houden is, neem ik er nu een.. en ze werken best lang, gelukkig. Vanmiddag een genomen, en nu, voor het slapen gaan.. Goh, als het nu toch allemaal bijna over is... wauw.. dan is dat best... snel, eigenlijk :-P

Gaat het met jou ook al beter?
di, 05/24/2011 - 22:01 Permalink
Joanneke

Gelukkig gaat het bij jou wel al wat beter!!! Volhouden zo!

Tja, overdag gaat het hier ook best goed. 2 à 3 Nurofen per dag... maar 's nachts :smt011
Vannacht ging het dus niet zo goed. Dat komt door het liggen. Als ik een half uur tot een uur gelegen heb, doet het pijn (ook barstende hoofdpijn erbij en in m'n rechterslaap). Dan kan ik niet meer slapen en ga naar beneden op de bank zitten. Het lijkt dan een eeuwigheid voordat die pijnstillers werken. Vaak weet ik me dan geen raad en ga ik maar wasmachines draaien enz... Wel handig, dan heb ik het overdag wat rustiger :wink: Maar eigenlijk zou ik (na bijna 2 weken) toch veel liever een keer een nacht goed kunnen slapen. :smt015

Ga nu weer een poging wagen, heb net een pijnstiller ingenomen. Welterusten. :smt006 Joanneke
di, 05/24/2011 - 22:34 Permalink
Joanneke

Yes!!! Vannacht in één ruk tot half 6 doorgeslapen. Jammergenoeg waren de kids zo vroeg wakker anders had ik nog wel langer volgehouden. :wink:

Ik had ook 2 kussens extra en onze verstelbare bodem omhoog, maar het hielp niet. Die kussens heb ik toch maar aan de kant gegooid, want ik kreeg last van m'n nek.
Hopelijk is het nu allemaal niet meer nodig....

Soms na het eten heb ik pijn in m'n kaak. Zal nog wel van de kneuzing zijn. Gelukkig zakt dat redelijk snel weer zonder extra pijnstillers in te nemen.

(Bij mijn zwager is het nu 4 maanden geleden dat hij z'n verstandskies heeft laten verwijderen, maar hij zegt dat hij er tot een maand geleden nog wel eens af en toe last van had. Dus :roll: het kan nog lang gaan duren.....)
wo, 05/25/2011 - 08:52 Permalink
lindadevries

Wat fijn dat je wat langer hebt geslapen? Hoe is het nu?

Oef, nog 2,5 maand af en toe pijn... nee, toch.. :-( Bij mij is het een beetje hetzelfde. Na verloop van tijd krijg ik inderdaad ook last van m'n kaak.. Heel vervelend. Dat wordt toch nog maar even de pijnstillers op zak houden.. Slapen lukt gelukkig wel goed :-)
do, 05/26/2011 - 19:10 Permalink
Joanneke

Ja hoor! Het slapen gaat nu goed. Ik pak 's avonds voor het naar bed gaan nu 1 Nurofen en dat helpt me de nacht door. Vanmorgen zelfs wakker geworden en weer zonder pijnstiller ingeslapen. Dat ging gisteren nog niet. De pijn wordt steeds minder scherp.

Ik moet zeggen dat ik vanmorgen wel schrok van m'n gezicht. Ik had zo vast geslapen!!! Het lag helemaal in de kreukels, dikke wallen onder de ogen en ik had een duffe hoofdpijn. Dus ontbijt met Nurofen weer begonnen.

Tja, wat wil je met een paar weken slaaptekort.... dat haal ik toch niet meer in! Maar we zijn goed op weg hè? Eet je trouwens nu al met die pijnlijke kant? Ik kan het nog niet. Mijn kaak doet dan pijn. Maar ook dat wordt beter!

Ik ben blij dat het bij jou ook redelijk goed gaat. Die pijnstillers inderdaad nog maar even bij ons houden!
vr, 05/27/2011 - 08:20 Permalink
lindadevries

Oh wat fijn om te horen, zeg! Nou ja, je wasjes heb je voorlopig weggewerkt in de nachten, dus misschien overdag een extra dutje doen om bij te slapen? :-P

Wel fijn dat je weer normaal kunt slapen, zeg!

Ik eet soms per ongeluk een beetje met de voorste kiesjes aan de pijnlijke kant, maar ik durf het nog niet aan. Het gat van de 2 kiezen is nu bijna dicht, maar nog niet helemaal. En gister zat er toch weer wat eten in en dat doet erg zeer. Nog even een weekje voorzichtig doen, dan kan alles weer, denk ik :-)

Die gekneusde kaak zal wel 't vervelendste zijn de komende tijd. Kun jij je mond al helemaal open doen?? Ik nog steeds niet helemaal. Ik functioneer goed, maar als ik mijn mond toevallig iets te ver open doen... auw! :-D
vr, 05/27/2011 - 14:26 Permalink
Joanneke

Bij mij is het gat nog lang niet dicht hoor, het wordt wel minder maar.... inderdaad als er eten in komt. auw.. (Bij mij lag de kies horizontaal) Ik kan het wel goed uitspoelen. Maar ook dat doet pijn met koud water, ik gebruik altijd lauwwarm water.

Ik heb soms overdag een dvd aangezet voor onze oudste zoon. De jongste nog naar bed 's middags. De buitendeur op slot en even op de bank m'n ogen dicht. Al was het maar voor een uurtje. Ik weet dat het slecht is die TV, maar dan bleef hij lekker op de bank zitten kijken, terwijl ik erbij lag te slapen.

Ja, ik kan m'n mond weer helemaal open om vrijuit te gapen! hihihi
Maar dat kan ik sinds een paar dagen pas, eerst deed dat ook pijn. Dus ook dat wordt beter, heb geduld :wink:
za, 05/28/2011 - 08:43 Permalink
lindadevries

Hee! Nou, we zijn inmiddels alweer bijna een week verder.. sorry! Hoe gaat het nu met je?

Ik voel me weer zo goed als de oude. Al m'n hechtingen zijn er nu uit, dat maakt het voor mij makkelijker om nu met de pijnlijke kant te gaan eten, voorzichtig. Het doet een beetje zeer, omdat die kiezen niet meer zo gewend zijn aan kauwen, of zo :-) Maar verder gaat het dus heel goed met mij, gelukkig! Alles is nu zo goed als dicht :-)

Een horizontale kies.. Weet je.. mijn ene verstandskies (links onder) is schuin gegroeid, omdat die kies die er normaal voor zit, al een keer getrokken is een paar jaar geleden. Ik dacht altijd: die verstandskies kan er makkelijk uit, die zit al schijn, de trek je zo. Maar ik snap nu dat dat dus veel lastiger is. Ik laat die kies voorlopig de komende jaren dus lekker zitten :-D

Sterkte als je nog last hebt van je getrokken kies. Lekker in het zonnetje zitten helpt misschien ook wel deze dagen :-)

Groetjes!
do, 06/02/2011 - 12:48 Permalink
Joanneke

Zie je, alles komt toch goed...

Hier gaat het ook wel hoor, sinds een paar dagen pak ik geen pijnstillers meer en dat gaat goed. Ook met slapen gelukkig! Nu ik geen pijnstillers meer slik, heb ik gisteravond een lekker borreltje gedronken. Heerlijk, dat was al lang geleden voor m'n gevoel! Heb dus heerlijk geslapen vannacht! :wink:

Ik had gisteren een kauwgom, maar die kan ik nog echt niet aan de pijnlijke kant kauwen. Dan doet het bij m'n oor echt nog zo'n pijn. Zal nog wel van de kneuzing komen, denk ik.
Maar als ik geen gekke dingen doe, gaat het wel.

Groot gelijk dat je die kies nog lekker laat zitten. Bij mij hoeft die ene die ik nog heb ook echt niet eruit!! We hebben een fijn lang weekend met feestjes, dus dat gaat wel goed komen. Heerlijk met dit zomerse weer!!

Groetjes en het beste!
x Joanneke
do, 06/02/2011 - 20:25 Permalink