Tot en met 28 april behandelen tandartspraktijken ALLEEN spoed en pijnklachten indien u geen koorts hebt en/of verkouden bent.
De volgende praktijken zijn open voor spoed, pijnklachten en kinderen. Op afspraak kunt u terecht bij o.a.: Dental 365 in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Dordrecht. Karel Tandartsen (Rotterdam) & Mondzorg Centrum Utrecht -Tandarts Zaandam Westzijde 212. - Mondzorg Lingewijk Gorinchem -
-- Verwijzing naar nieuws bericht 25 Maart "Handreiking spoedbehandeling" --
Zenuwpijn; na vijf tandartsbezoeken nog geen oplossing | Tandarts.nl
2 berichten / 0 nieuw
Zenuwpijn; na vijf tandartsbezoeken nog geen oplossing
Bouwe
Offline
Laatst gezien: 1 week 4 dagen geleden
Geregistreerd: 01/05/2006 - 17:08
door Bouwe wo, 03/25/2020 - 07:43
#1

Na vijf tandartsbezoeken, waarvan zelfs eentje tijdens de 'coronasluiting' heb ik nog steeds last van zenuwpijn.

- De klachten begonnen januari 2020 rechtsboven in. Drukpijn en pijn bij koud/warm.
- Bij alle bezoeken is de tandarts met percussie langs alle kiezen en tanden geweest. Geen abnormale reactie.
- Ook de koude test is een aantal keren uitgevoerd maar ook deze veroorzaakte geen abnormale reactie. Wel zijn de tandhalzen rechts bovenin extreem gevoelig.
- Foto's zijn tot twee keer toe gemaakt van boven en onder gebit. Daarop zijn geen ontstekingen of abnormale zaken waar te nemen.
- Als ik zelf met mijn nagel op alle kiezen rechtsboven ga tikken voel ik zelf een lichte pijn bij één specifieke kies. Deze heeft echter in het verleden al Endo gehad en reageert niet op de koude test.

Voor het laatst dus gisteren geweest als spoedpatient omdat ik bij het lopen in de wind, het drinken van koud water of het eten van een bord warm eten steeds ergere pijn kreeg. Mijn tandhalzen rechts bovenin zijn nu geseald maar heeft nog geen effect.

In mijn tandarts heb ik nog steeds het volste vertrouwen, maar dacht laat ik het hier ook eens vragen wat jullie van mijn geschetste beeld denken. Smile Inmiddels ben ik wel een beetje klaar met de klachten...

Hoi, volgens mij missen we
De Vliegende Ta...
Offline
Laatst gezien: 2 dagen 16 uur geleden
Geregistreerd: 03/18/2020 - 15:10
door De Vliegende Tandarts vr, 03/27/2020 - 13:55

Hoi, volgens mij missen we wat informatie. Maar eerst is er iets wat belangrijk is om te begrijpen; de zogeheten "referred pijn". Dat gebeurt als een plek pijn doet, maar de oorzaak ligt bij een andere zenuw/plek. Misschien komt de pijn van de vijfde zenuw in het gezicht.
Daarvoor kan uw tandarts een eenvoudig onderzoek doen dat "selective anesthesia“ heet. Hij zal je kiezen één voor één verdoven tot de pijn stopt. Als dat gebeurt, betekent dat die kies de bron van de pijn is. In dat geval moet hij een nieuwe wkb doen. Zo niet, zal hij naar andere oorzaken moeten kijken.
Sterkte ermee!