Binnenkort naar de tandarts? Gebruik de groene button "Vraag een afspraak aan" op de pagina van de tandartspraktijk op deze site waarmee u een afspraak wilt maken. Snel, makkelijk en zonder wachttijd, de tandarts belt u zo snel mogelijk.
Zenuwpijn; na vijf tandartsbezoeken nog geen oplossing | Tandarts.nl
2 berichten / 0 nieuw
Zenuwpijn; na vijf tandartsbezoeken nog geen oplossing
Bouwe
Offline
Laatst gezien: 2 maanden 1 dag geleden
Geregistreerd: 01/05/2006 - 17:08
door Bouwe wo, 03/25/2020 - 07:43
#1

Na vijf tandartsbezoeken, waarvan zelfs eentje tijdens de 'coronasluiting' heb ik nog steeds last van zenuwpijn.

- De klachten begonnen januari 2020 rechtsboven in. Drukpijn en pijn bij koud/warm.
- Bij alle bezoeken is de tandarts met percussie langs alle kiezen en tanden geweest. Geen abnormale reactie.
- Ook de koude test is een aantal keren uitgevoerd maar ook deze veroorzaakte geen abnormale reactie. Wel zijn de tandhalzen rechts bovenin extreem gevoelig.
- Foto's zijn tot twee keer toe gemaakt van boven en onder gebit. Daarop zijn geen ontstekingen of abnormale zaken waar te nemen.
- Als ik zelf met mijn nagel op alle kiezen rechtsboven ga tikken voel ik zelf een lichte pijn bij één specifieke kies. Deze heeft echter in het verleden al Endo gehad en reageert niet op de koude test.

Voor het laatst dus gisteren geweest als spoedpatient omdat ik bij het lopen in de wind, het drinken van koud water of het eten van een bord warm eten steeds ergere pijn kreeg. Mijn tandhalzen rechts bovenin zijn nu geseald maar heeft nog geen effect.

In mijn tandarts heb ik nog steeds het volste vertrouwen, maar dacht laat ik het hier ook eens vragen wat jullie van mijn geschetste beeld denken. Smile Inmiddels ben ik wel een beetje klaar met de klachten...

Hoi, volgens mij missen we
De Vliegende Ta...
Offline
Laatst gezien: 4 dagen 13 uur geleden
Geregistreerd: 03/18/2020 - 15:10
door De Vliegende Tandarts vr, 03/27/2020 - 13:55

Hoi, volgens mij missen we wat informatie. Maar eerst is er iets wat belangrijk is om te begrijpen; de zogeheten "referred pijn". Dat gebeurt als een plek pijn doet, maar de oorzaak ligt bij een andere zenuw/plek. Misschien komt de pijn van de vijfde zenuw in het gezicht.
Daarvoor kan uw tandarts een eenvoudig onderzoek doen dat "selective anesthesia“ heet. Hij zal je kiezen één voor één verdoven tot de pijn stopt. Als dat gebeurt, betekent dat die kies de bron van de pijn is. In dat geval moet hij een nieuwe wkb doen. Zo niet, zal hij naar andere oorzaken moeten kijken.
Sterkte ermee!