zenuwpijn bij het ragen en flossen bij verstandskies.

Author:
Vlinder1976
Posted:
do, 02/25/2021 - 09:27
Goedemorgen!

Sinds een langere tijd ervaar ik veel pijn bij het ragen van het tandvlees bij de verstandskies het is een zenuwpijn die erg vreselijk aanvoelt. Ik ben bij de tandarts geweest en stuitte op parodontitis. had een rongten gemaakt .. De tandarts heeft me naar huis gestuurd met een antibioticum.
Ik had door die pijn en dat ik altijd daar bleef ragen ook last van steken bij mijn oor dat kon door de tandarts daar ook door komen.
tandarts wou juist dat ik het dagelijks ff trigger daar met een rager plus tandpasta er langs te blijven gaan! nou je snapt het wel dat doet zoveel pijn en het gaat gewoon niet weg

Vriendin gaf als advies om het even met rust te laten en tja oorpijn verdween direct. maar tuurlijk die pijnlijke zenuw doet alleen pijn met een rager en kan gewoon eten en alles! gisteren weer geprobeerd met een rager en ja hoor de zenuwpijn zit er nog steeds.
Nu wil de tandarts die verstandskies laten trekken! zal dit het oplossen ? of kan hij beter een lokale antiobioticum plaatsen in die pocket?
ervaringen en info gevraagd,,
Merel Dental Team

Goedemiddag,
Wat vervelend dat je zo'n last hebt van je verstandkies!
Omdat deze kiezen zo ver achter in de mond liggen is het vaak lastig om ze goed schoon te houden en kan er makkelijk parodontitis ontstaan.
Antibioticum kan soms helpen, echter zal alleen dit waarschijnlijk niet het probleem oplossen. Zo lang er plaque achter blijft bij die verstandskies, zal de parodontitis niet snel genezen.
Het trekken van de verstandskies zal het probleem van de parodontitis wel verhelpen, echter is dit jouw keus.
Mijn advies is om met deze vraag naar je tandarts toe te gaan en de opties nog eens te bespreken en te verhelderen.
Ik hoop dat dit helpt.

Groet,

Merel Dental Team
do, 02/25/2021 - 17:10 Permalink
Lieneke

Hmmm...ik vind het een beetje een vreemd verhaal. Niet van jouw kant uit hoor, maar vanaf de tandarts. Zo te horen ben jij heel secuur met je ragers aan de slag. Het is daarom wel vreemd dat er parodontitis is ontstaan. Is dit het enige plekje met parodontitis? Dat zou ook heel bijzonder zijn en wijst op een hele andere oorzaak dan een tandvleesontsteking. Dan denk ik eerder aan een wortelpuntontsteking, een diep gat, een fractuur enz enz...Antibiotica gaat je niet helpen als niet echt de oorzaak wordt aangepakt. Het is ook een fabel dat parodontitis verdwijnt uit het gebit met een extractie. Want parodontitis zit doorgaans door je hele gebit en zelfs sommige bacterien blijven gewoon achter in je weefsels na een de extractie en gaan 'vrolijk' verder met het ontstekingsproces als er bijvoorbeeld geimplanteerd wordt of verderop in het gebit.
Kortom...ik denk dat er iets anders aan de hand is dan parodontitis. De oplossing lijkt me in elk geval wel een extractie van die bewuste verstandskies EN nauwkeurig meten van het tandvlees van de rest van het gebit.
Zou je misschien je foto kunnen posten?

do, 03/04/2021 - 12:13 Permalink