Zenuwen

Author:
dennis.s
Posted:
za, 08/28/2010 - 00:44
Hallo,

Ik heb 3 wkb gehad, in principe goed, niet helemaal gevoelloos, ik weet niet of dat hoort, maar in ieder geval niet pijnlijk (bij tikken voel ik het wel)
Daarnaast heb ik nog 2 kiezen met grote vullingen waar misschien een wkb gedaan moet worden.
Normaal gesproken voel ik die wkb kiezen amper, en 1 van die 2 grote vullingen ook amper.

Maar af en toe heb ik perioden van een aantal dagen dat alles gevoelig is. Ik voel dan precies de kiezen waar een wkb is gedaan, en bij het eten of drinken van koud iets of lucht is die ene grote vulling heel erg gevoelig, waar die normaal gesproken amper gevoel heeft. (de ander is altijd gevoelig)

Het is net alsof alle zenuwen ineens tegelijkertijd een stukje langer worden of iets dergelijks, of beginnen te leven. Wie kan me hier wat over vertellen.

Bij voorbaat dank,

Dennis
Spiegeltje

Het is normaal dat na een wortelkanaalbehandeling af en toe een kies nog wat gevoelig is. Dit kan in vlagen optreden. Normaal zou het in de tijd wel minder moeten worden en minder frequent optreden. Na een een periode van 6-12 maanden kan de tandarts een foto nemen en kijken of ontsteking aan de wortelpunt is genezen of verminderd. Dit is doorgaans een proces wat tijd vraagt. Vandaar dat u toch nog wel wat klachten kunt hebben. Ernstige pijnklachten horen niet bij het beeld, dan moet u de tandarts raadplegen.
za, 08/28/2010 - 00:52 Permalink
dennis.s

Dank u wel voor de reactie.

Het is wel langer dan 12 maanden geleden.
Het klopt dat het wel iets minder wordt. Wanneer ik op de wkb kies tik met mijn andere kies, voorheen voelde ik nog een soort zenuw, nu is dat veel minder. Behalve bij vlagen dus.

Een paar dagen hierna heb ik griep gehad, misschien had het daar mee te maken.
Ik heb het ook vaak nadat ik een drank als bier heb gedronken.
De last is niet hinderlijk dus dan zal het wel geen kwaad kunnen denk ik.
zo, 09/12/2010 - 22:40 Permalink