Zenuwbehandeling vragen Help!

Author:
Lightfoot
Posted:
vr, 01/24/2003 - 15:33
Een paar dagen geleden (14-1) schreef ik over mijn zenuwbehandeling (forum item: ontsteking en zenuwbehandeling) waar ik nu al 4 keer voor bij de tandarts ben geweest. Ik moet terugkomen binnenkort, maar nu is de pijn terug en het voelt weer anders dan vorige keren, het is alsof de kies eruit geduwd wordt en ik voel soms een 'plop' gevoel in mijn kies, alsof er iets breekt of ploft. Moeilijk te beschrijven, zoals jullie wel merken. Mijn wang is ook weer opgezet, en de pijn komt in vlagen. Moet ik niet na twee maanden eens antibiotica hebben? Ik ben zelf niet echt voor het gebruik van dit paardenmiddel, maar een ontsteking in mijn kaak vind ik ook geen fijn idee. De ontstekingen zitten aan mijn wortelpunten.

[ Dit Bericht is bewerkt door: Snuit79 op 2003-01-24 16:03 ]
de digitale tandarts

Antibiotica helpt in dit soort gevallen vaak alleen tijdelijk. Mocht de ontsteking veroorzaakt worden doordat er nog bacterien in de wortel zitten, dan zullen zij de kuur kunnen overeleven en weer voor ontsteking zorgen.

In sommige gevallen als de ontsteking in de weke delen zit en het gevaar bestaat dat deze zich uitbreidt of tot een abces ontwikkeld, wordt eerder antibiotica voorgeschreven.

Vraag het je tandarts, misschien moet de wortel nogmaals schoongemaakt worden.

Sterkte!
vr, 01/24/2003 - 19:21 Permalink
Linda2

Beste Snuit,

Inmiddels zijn we al 4 maanden verder en ik weet dus niet of je nog op deze site komt. Toch wil ik even reageren. Zoals jij je klachten beschrijft (de kies wordt eruit gedrukt voor je gevoel en je hoort/voelt er iets in ploppen) dat ervaar ik net zo.
Ik heb een half jaar geleden een wortelanaalbehandeling ondergaan en zou nu over 2 dagen en apex moeten ondergaan omdat ik nog steeds pijn heb. Ik heb hier echter nog erg mijn twijfels bij. Dit omdat de wortelkanaalbehandeling nooit is herhaald en ik ook nog geen antibiotica heb gehad. Weet dus niet goed wat te doen, maar moet wel binnen 1 dag besluiten. Ben dus benieuwd wat de ontwikkelingen bij jou in de afgelopen maanden zijn geweest. Als je dit leest, dan hoop ik dat je morgen kunt reageren, bedankt!
di, 06/03/2003 - 21:57 Permalink