Zenuwbehandeling voortand brug en uitstralingspijn

Author:
Biancav1
Posted:
wo, 09/24/2014 - 22:43
Hai all,

Zeker een maand geleden en vele bezoekjes aan mijn tandarts en het maken van een foto .. nog steeds regelmatig uitstralende zenuwpijn . ( alsof de wind eroverheen blaast..zo gevoelig of dat je op aluminium met gevulde kies bijt . Echter kou, warmte of kloppen geen last.. wel als je er hard op poets aan de bovenkant.. maar kloppen erop.. niet )

Eerst had ik zenuwpijn uitstralingen over gehele oppervlakte vanaf een dummie element tot aan de voortand zelf. Dit is begonnen nadat ik moest happen voor een gebit boven.

Nu is het zo ..dat ik een soort van pijn uitstraling heb van de tand zelf die behandeld is en de tand ernaast.. zo een zenuwuitstraling. Tandvlees voelt als ontstoken maar is het dus niet.

Mijn tandarts heeft een foto gemaakt... toen de tand ernaast nog geen pijn deed en ik alleen zenuwpijn uitstraling had.. maar niets te zien. WKB was goed gedaan door de andere tandarts.

Ook als ik raag tussen mijn tanden lijkt het te verergeren.
Nu gisteren naar de mondhygienste geweest en kon eigenlijk niets dramatisch vinden.

Wat lichte tandsteen en wat ondiepe pockets die niet schokkend zijn. ( heb al een hoop ellende meegemaakt de laatste vier maanden )

Inmiddels ook veel ABs gehad .dus mijn mondflora is ook niet echt jut van het en zeker niet als je al chronisch ziek bent.

Ondanks men toch steeds niets vindt ... ( zelfs het schoonmaken deed niet pijn op die plekken ) ben ik toch wel wat radeloos.

Heel vreemd is dat ik met kauwen aan de linkerkant zit met een kies die drukpijn geeft. Ik kan nl maar aan 1 kant kauwen. Na het schoonmaken savond veel pijn, zat een bultje op die bloede en na het poetsen weg was.. echter het drukkend gevoel van voren en opzij bleef aanhouden. Vandaag terug gegaan voor een afspraak morgen.

maar kom ik thuis.. en denk..voelen of hij los zit.. hoorde ik krak in me kaak en de pijn was weg... maar... nu dus weer pijn aan me voortanden.

Helaas vanwege ziekte ook al 6 dagen bezig met broxil ... en geen last gehad van pijnen in de voortanden.. maar nu opeens spontaan pijn in de voortanden nadat ik me kies wiebelde en daar de krak hoorde en de pijn dus daar weg was. ( de kies zelf deed geen pijn maar de voorkant en de zijkant voelde al een drukkende pijn. )

Kan dit toch komen door o.a. Tmd ? of aangezichtspijnen ?

Er is wel een hoop gebeurt in mijn mond.. boven alles eruit nu en dat heeft natuurlijk ook tijd nodig om te herstellen aan de spieren en zenuwen.. overigens.. ook daar wel eens zenuwpijn.. maar dat is uitstralingspijn.

Morgen naar mijn tandarts.. die verleden week al een appeltaart heeft gekregen en de koffie inmiddels klaar heeft staan... jawel iedere week gezellig op visite... stoppen met roken heeft helaas niets bespaart :( hihi..... en een verwijsbrief mee naar de kaakchirurg... maar ook even kijken naar die ene kies.

Ik zit overigens nog met oude vullingen ... en heb dus ook een lijntje lopen in mijn tandvlees.

Mondhygienste zei dat het eventueel kan komen door de oude vullingen in de kiezen. Deze staan dus niet naast me voortanden natuurlijk ... maar met de drukpijn kan het van de oude vullingen afkomen.

Enige info.. of ervaringen of soort gelijke situaties.. hoor of lees ik graag.

: ) Bianca