zenuwbehandeling gehad nu heel de kies afgebroken !!???

Author:
yuna28
Posted:
wo, 01/05/2005 - 21:05
sjeeh zeg hele tijd geleden is er door mn vorige tandarts een zenuwbehandeling gedaan ,die noodvulling is er 3 keer uitgevallen en nu is dus heel de kies afgebroken tot aan de wortel (ieeeuww) pijn heb ik er niet aan ,vraag me alleen af of me nu een hele vervelende behandeling staadt te wachten ....en of het uit maakt of ik direct de tandarts bel of zoals afgesproken over 12 dagen ??? iemand antwoorden voor mij???



afvragend steenbokje :smt001
de digitale tandarts

terug want je weet niet zeker of de wortelkanalen wel afgesloten zijn, zie ook de veelgestelde vragen:

De tijdelijke vulling waarmee een tand/kies wordt afgesloten na o.a. de start van een kanaalbehandeling kan van een zacht materiaal zijn (cavit). Hierdoor kan het ook lijken dat de vulling eruit gevallen is, terwijl alleen het bovenste laagje verdwenen is. Mocht de vulling echter toch volledig verloren zijn, dan is het verstandig om contact met uw tandarts op te nemen. De toegang tot de wortelkanalen is dan open en de bacteriën uit de mondholte hebben vrij baan. De tandarts zal over het algemeen de kanalen ontsmetten en een nieuwe tijdelijke vulling aanbrengen.
wo, 01/05/2005 - 22:19 Permalink
yuna28

nou zoals ik dus al ingetikt had alles was dus afgesloten en der zit geen vulling meer die is der al 3 keer uitgevallen ,maar de kies is weg! geen kies meer dus alleen de wortel met de afgesloten wortelkanalen ,ik was dus bij de tandarts van de week en toen bleek mn afspraak niet goed te zijn ,dus kan weer pas aan het einde van de maand terug ..dus nog geen goed advies gehad over de verdere behandeling of evtueele onstekingen .Wel vertelde de assistente mij dat het vaker voor komt dat de kies afsterft na een wortel kanaal of zenuw behandeling maar goed dan heb ik nog de info niet die ik zoek ik wil weten moet die wortel eruit zo ja kan de tandarts dat of moet ik een pijnlijke behandeling bij de kaak chirurg ????? :smt001
zo, 01/16/2005 - 10:32 Permalink
minique

Het is natuurlijk hier vandaan niet te beoordelen wat er in jouw specifieke geval gedaan kan worden. In het algemeen is er heel veel mogelijk zonder dat je meteen aan trekken moet denken! Maar het zal er vanaf hangen hoeveel er nog wel staat. Misschien is het mogelijk om een kroon te plaatsen en die stevigheid te geven door een stift in de wortel. Maar nogmaals: het is niet zomaar te zeggen vanachter een computer!

:smt006 Monique
zo, 01/16/2005 - 10:43 Permalink