zenuw op hol geslagen???????/

Author:
deesjie
Posted:
di, 01/13/2004 - 18:53
Nou ik zal mijn verhaaltje even kort samen vatten.....ik heb een aantal jaar geleden mijn verstandskies weg laten snijden uit mijn onderkaak....dat was een hele hoop gedoe en heb er uiteindelijk een fikse onsteking in mijn kaakbot aan overgehouden....2 maanden pijn gehad en het ging maar niet weg, erruggg..Toen dat achter de rug was kreeg ik na ongeveer een half tot 1 jaar steeds opkomende pijnscheuten in dat gebied....niet echt aan een kies, maar echt aan die zenuw of sow....die pijn kwam dan ineens op en ging ook weer ineens weg...de pijn was meestal vrij dof maar som ook wat feller...hiermee ben ik 80 x bij de tandarts gewest zo ongeveer, maar hij zag nooit iets...toen na een jaar had hij eindelijk een vermoeden welke kies de pijn zou veroorzaken....de achterste kies dus...had ie een warmte test mee gedaan...die kies kreeg dus een wortelbehandeling in 2 x....na de eerste behandeling had ik een week zo veel pijn..ook weer van die pijnscheuten die ineens opkwamen....maar dan echt niet normaal fel....werd helemaal gek...toen ging hij de behandeling afmaken , toen zag hij ook eindelijk die ontsteking op de foto zitten, maar toen bleek dat de zenuw te diep zat of iets, dus hij moest hem trekken...nu is hij dus getrokken en nu een maand later begin ik weer af en toe flinke pijnscheuten te krijgen....slaat het nou weer over op de kies erlangs?? of is de zenuw gewoon op hol geslagen??? voordat de tandarts dalijk nog meer kiezen gaat trekken, heb er nu links onder ook nog maar 1 en die wil ik nie kwijt????!!!!!!!!!
the dentist

het kan inderdaad voorkomen dat je na het wegsnijden van je verstandskies pijnscheuten voelt. Dan zat er inderdaad een ontsteking die die pijnscheuten veroorzaakt. Wat alleen raar is is dat de tandarts/ kaakchirurg di de verstandskies heeft weggesneden dit niet heeft opgemerkt?? Ik zou dan ook willen weten of je na het constateren ervan een antibioticumkuur hebt gehad of dat er na het verwijderen van de kies een tampon in gat is gedaan met daarin ontstekingsremmend middel?
zo, 01/18/2004 - 18:34 Permalink
deesjie

Ja de verstandskies is dr toen in het ziekenhuis uitgesneden...De chirurg heeft verder niks gezegd van een ontsteking...ik ben zo naar huis gestuurd, zonder iets....ik het begin had ik ook geen pijn maar na een week hield ik het niet meer uit, toen heeft mijn eigen tandarts er een medicijn in gedaan en heb ik waterstofperoxide en een kaakspoelspuitje gekregen...daarna heeft de weekend tandarts het nog eens schoongemaakt en er een medicijn in gedaan, toen is het dus langzaam maar zeker overgegaan. De tandarts zei ook dat er weinig aan te doen was en dat het gewoon een kwestie was van de foute bacterie op het foute moment of zo....maar heb dus inderdaad nix gekregen om het gat de eerste dagen mee schoon te houden of zo....
di, 01/20/2004 - 20:07 Permalink