Zenuw ontsteking? Allergie/overgevoeligheid composiet

Author:
Heleentje
Posted:
vr, 02/20/2009 - 21:52
Hoi,

Wederom ben ik de pineut! Twee weken geleden is een oude, lekkende 'witte' vulling vervangen door een nieuwe vulling. Je raadt het al,
mijn kies is gevoelig voor warm en koud, kan er niet op kauwen en er zit een voortdurend driuk op. Praten iriiteert het ook en dat probeer ik dan ook te vermijden. Pijnstillers werken slecht. Ik voel op elk moment van de dag, spanning in/op die kies...dat is nog het meest vervelende.
Nu lees ik dat veel mensen napijn hebben van witte vullingen en het krimpen hiervan. Maar kan ik hier ook allergisch voor zijn, dat mijn arme kies nu het loodje gaat leggen? Mijn laatste wkb is twee maanden geleden, ook na het vullen met composiet.

Wie heeft ervaring met deze spanning en druk op een kies na het vullen met composiet? En tips voor een goede pijnstiller?

Dank je.
Heleentje

Inmiddels voel ik, ook met 3 x daags dyplofenac, een doffe pijn in mijn kaak. Een paar keer per uur voel ik, als ik opsta, pijnscheuten, en die herken ik helaas wel. Mijn hele kaak voelt stijf en strak aan. Koude en warme drank veroorzaken geen steken pijn meer, maar na een paar seconden trekt het door mijn hele onderkaak. Tja, het wordt opgewekt door mijn keel te schrapen of praten. Dan voel ik het even flink. En het klopt dus ook nog, in die kies. Gisteravond was mijn wang warm en rood...

Wat denken jullie, die kan toch geen napijn meer zijn? En waarom blijven mijn tanden en kiezen ontsteken? Ik heb al 5 endo's en 3 apex resecties in het afgelopen anderhalf jaar gehad..

Heleen
ma, 02/23/2009 - 21:04 Permalink