Zenuw gekneusd/beschadigd na trekken verstandskies

Author:
Ronald_1981
Posted:
do, 07/02/2009 - 16:17
Hallo,

Drie dagen geleden is mijn eerste verstandskies (linksonder) verwijderd. De verstandskies was nog maar heel iets doorgebroken en lag vrij horizontaal. Nadat de twee verdovingen na ongeveer vijf minuten waren ingewerkt, heeft de tandarts volgens mij eerst de verstandskies blootgelegd door het tandvlees dat er overheen lag los te snijden. Vervolgens heeft hij in mijn kaakbot geboord (met een groffere boor dan bij de behandeling van een gaatje gebruikt wordt), waarna hij volgens mij met een soort priem de verstandskies uit mijn mond "wipte". In mijn geval is er geen tang gebruikt; de verstandskies is dus niet "getrokken". Tot slot heeft de tandarts enkele hechtingen geplaatst die hij over zes dagen zal verwijderen. Het verwijderen van de verstandskies was binnen vijf minuten gepiept en hiervan heb ik niets gevoeld. Het krakende geluid tijdens het "uitwippen" van de kies was alleen wel wat akelig.

Na het uitwerken van de verdoving bleef de linker helft van mijn onderkaak gevoelloos en tot op dit moment is het gevoel in deze kaakhelft nog steeds "doof". Op internet heb ik heel wat verhalen gelezen van mensen die dit ook hebben meegemaakt of er nog steeds last van hebben. De oorzaak van dit verschijnsel is dat tijdens de verwijdering van de verstandskies een belangrijke zenuw die door de onderkaak loopt (de nervus alveolaris inferior) is gekneusd/beschadigd. Ook heb ik gelezen dat het wel enkele weken tot maanden kan duren voordat het gevoel weer terugkeert en dat het in enkele gevallen helemaal niet terugkeert. Mijn tandarts heeft me hier voor de behandeling overigens helemaal niet voor gewaarschuwd.

Ik loop nu dus al enkele dagen rond met een gevoelloze linker helft van mijn onderkaak. Ik wordt hier niet echt vrolijk van en met name bij het eten en tanden poetsen is het buitengewoon onprettig. Deze situatie baart mij best wel zorgen, omdat ik bang ben dat het uitgerekend bij mij heel lang zal duren voordat het gevoel terugkeert of dat het helemaal niet zal terugkeren.

Nu heb ik een aantal vragen:

1.
Graag zou ik van tandartsen die dit forum bezoeken willen weten hoe groot de kans ongeveer is of hoe vaak het voor komt dat het gevoel bij een complicatie zoals de mijne niet terugkeert. Is het mogelijk dat de hechtingen of de zwelling een rol spelen bij het dove gevoel in de linker helft van mijn onderkaak, doordat de zenuw misschien wordt bekneld of iets dergelijks?

2.
Van de overige bezoekers van dit forum die hetzelfde hebben meegemaakt of meemaken als ik nu zou ik graag willen weten hoe lang het bij hen geduurd heeft voordat het gevoel terug was gekeerd en of zij er misschien ook blijvende schade aan hebben overgehouden.

Alvast bedankt voor jullie reactie!
Lieneke

Ik ben geen tandarts maar geef wel anesthesie.

1. De kans dat het gevoel terug komt is aardig groot. Als het gevoel na 6 mnd niet terug is gekomen, is de kans erg klein dat het gevoel dan nog terugkomt. Dit komt echter zeer zelden voor. Hechtingen/zwellingen hebben er verder niks mee te maken, zo ver ik weet.

2. Ik heb het zelf niet meegemaakt. Ook nog nooit bij mijn patienten.
do, 07/02/2009 - 18:55 Permalink
Ronald_1981

Hallo Jakkie en andere respondenten,

Bedankt voor jullie reactie. Ik ben nu bijna een week verder en er is voor mijn gevoel nog niet veel veranderd. Wel heb ik af en toe het idee dat ik iets van een tinteling voel, maar misschien dat dit slechts "wishful thinking" is en ik me hierin misschien ook wel vergis...

Jakkie, als ik je reactie goed lees is het dan zo dat in jouw geval het gevoel pas vanaf 3 maanden na de ingreep langzaam terug is gekeerd of was al het gevoel na 3 maanden weer terug en begon het herstel dus al iets eerder? Het is dus niet zo dat de gevoelloosheid van de ene op de andere dag over was?

Ik hoop natuurlijk dat over drie dagen, wanneer ik naar de tandarts moet om de hechtingen te laten verwijderen, het gevoel al weer wat teruggekeerd is. Zo niet, dan zal ik de tandarts toch 's vragen of er niet iets goed mis gegaan is...

Opnieuw alvast bedankt voor jullie reactie.
zo, 07/05/2009 - 00:35 Permalink
studente_b

Mijn tandarts heeft me hier voor de behandeling overigens helemaal niet voor gewaarschuwd

Risico had wel even moeten worden besproken. Het risico is overigens doorgaans aanvaardbaar maar wel eerst na röntgenologisch onderzoek te hebben uitgevoerd. Daarmee kan veel ellende worden voorkomen.

Al mijn verstandskiezen ongeveer vijf jaar geleden getrokken en dat is gelukkig vlekkenloos verlopen. Maar ik lees nu pas achteraf, op dit forum, dat er ook risico's aan verbonden waren (ook al zijn deze behoorljk klein).

Het gebeurt dus vaker dat de risico's van het trekken van verstandskiezen niet besproken wordt met de patient. De eerste twee kiezen zijn getrokken door een invallende "vakantie-tandarts" met spoed. De laatste twee kiezen zijn via een doorverwijzing van mijn eigen tandarts getrokken door de kaakchirurg. In totaal hebben er dus drie professionals "aan gewerkt", zonder ooit iets te vermelden over risico's.

Het is niet bedoeld als klacht, want ik ben blij dat ze er alle vier netjes uitgehaald zijn toen het nodig was zonder complicaties. Maar ik verbaas me er wel over dat er zo verschillend gedacht wordt over welke communicatie over (kleine) risico's gebruikelijk is naar een patient toe.

@Ronald: ik kan je er dus niet bij helpen, maar veel succes. Hopelijk komt je gevoel weer terug met een relatief korte tijd.
zo, 07/05/2009 - 09:18 Permalink
Lieneke

Doorgaans wordt er vooafgaand aan het trekken van een verstandskies een foto gemaakt. Hierop kan beoordeeld worden of de verstandskies met de wortelpunten gevaarlijk dicht bij de zenuw ligt. Zo ja, dan dient dit vermeld te worden.

Wat ook kan gebeuren is dat er tijdens het verdoven een zenuw wordt geraakt. Het risico hiervan is zo klein, dat dit vermelden enkel angstig mensen zal opleveren. Dit wordt dus, naar mijn weten, haast nooit vermeld.
zo, 07/05/2009 - 09:59 Permalink
studente_b

Doorgaans wordt er vooafgaand aan het trekken van een verstandskies een foto gemaakt. Hierop kan beoordeeld worden of de verstandskies met de wortelpunten gevaarlijk dicht bij de zenuw ligt. Zo ja, dan dient dit vermeld te worden.
Vooraf zijn geen fotos gemaakt, in beide gevallen niet. De eerste keer heeft een vervangende tandarts ze in een zomervakantie getrokken toen ik er last van had, dus dat was allemaal erg snel gegaan. (Natuurlijk wel erg fijn dat ik direct terecht kon.) De tweede keer heeft mijn eigen tandarts me (zonder eerste een foto te maken) doorgestuurd naar de kaakchirurg.
zo, 07/05/2009 - 10:59 Permalink
Ronald_1981

Hallo allemaal,

Bedankt aan alle respondenten tot nu toe. Enkele weken voordat mijn verstandskies werd getrokken is er een rontgenfoto van mijn gehele gebit gemaakt door de tandartsassistente. Toen de tandarts deze foto zag, bleek dat de verstandskies schuin tegen de kies ervoor aan groeide en er daardoor een holte was ontstaan tussen deze twee kiezen. Deze holte was verontreinigd, doordat deze noch met een tandenborstel noch met flosdraad was te bereiken. Hierdoor was er een gaatje in de kies voor de verstandskies ontstaan. Dit was dan ook de reden voor het verwijderen van de verstandskies.

Nadat de tandarts me had verteld dat de verstandskies verwijderd moest worden, vroeg ik hem nog of hij dit zelf zou doen of dat ik naar een kaakchirurg zou moeten gaan. Hij vertelde me toen dat het echt niet nodig was om voor deze ingreep naar de kaakchirurg te gaan. Verder heeft hij toen niets gezegd over de ligging van de zenuw of iets dergelijks. Ik weet dan ook niet of hij hier uberhaupt naar heeft gekeken.

Nu ik met mijn "dove" linker onderkaak zit, denk ik dat het misschien toch beter zou zijn geweest om naar een kaakchirurg te gaan. Maar goed, we zullen zien wat de tandarts zegt wanneer de hechtingen worden verwijderd... Uiteraard blijf ik hopen op een spoedig herstel!

Ik zie een ieder's reactie met belangstelling tegemoet.

Met vriendelijke groet,

Ronald
ma, 07/06/2009 - 00:07 Permalink
Ronald_1981

Hallo allemaal,

De tandarts heeft gisteren de hechtingen verwijderd en me gegarandeerd dat het gevoel weer terug zal keren. Volgens hem regenereren beschadigde zenuwcellen zich vanzelf en heeft hij in zijn hele loopbaan nog nooit meegemaakt dat bij iemand het gevoel niet terug is gekeerd.

Aan mensen die na het trekken van een verstandskies ook het gevoel in de betreffende kaakhelft kwijt zijn geraakt heb ik nog een vraag. Ondanks dat het gevoelloos is, heb ik in de loop van de dag het "gevoel" alsof mijn onderlip naar buiten pruilt terwijl dit (kijkend in een spiegel :-? ) niet het geval is. Verder heb ik dan aan een "drukkend" gevoel in de verdoofde tanden (met name mijn voortanden), alsof ze uit mijn gebit gedrukt worden. Ondanks dat het niet echt pijnlijk is, moet ik zeggen dat dit niet echt een prettig gevoel is. Hebben jullie ook iets dergelijks meegemaakt?

Alvast bedankt!

Ronald
do, 07/09/2009 - 12:02 Permalink
dtw

Hoi Ronald,

Ik ben opgelucht dat deze site er is. Ik heb 't zelfde probleem als die van jou.
Mijn verstandskiezen( 2 boven en 1 linksonder ) waren op 8 sep j.l. getrokken,

Na 1 week is mijn kin en mijn linkeronderlip nog steeds gevoelloos,
wat ook zo raar is, dat mijn voorste onderkiezen een strak gevoel heeft.,alsof ze net heel strak zijn aangespannen.

En aan de buitenkant van mijn linkeronderwang heb ik nu een blauwe plek aan overgehouden.

Dus mijn vraag aan jou is:

1) Hoe is jou gevoel sinds jou 2 maanden voorbij zijn?
Is alles weer zoals normaal,qua gevoel? Ik ben heel erg benieuwd...

2) Ik vroeg me steeds af, is het nou normaal dat een ieder die zijn verstandskies eruit trekt,
deze ellende moet meemaken, de pijntjes,zwellingen en je gevoel van de zenuw geraakt wordt?

Ik heb met een aantal andere mensen gesproken, maar hun vertellen dat zij daar geen last van hadden.

Dus mijn conclusie is: kan er bij een goede voorbereiding van een kaakchirurg
door het goed bestuderen van de rontgenfoto,
de verstandskies met iets meer beleid kan worden getrokken, zodat alle ellende kan worden voorkomen?.

3) Welke tips zijn er tijdens je herstelperiode?
Moet je bijv. nog ijsklontjes gebruiken of is er een zalf voor uitwendig gebruik?
Is er een speciale therapie hiervoor?

Alvast bedankt voor je reactie.
do, 09/17/2009 - 22:40 Permalink
Ronald_1981

Hoi Ronald,

Ik ben opgelucht dat deze site er is. Ik heb 't zelfde probleem als die van jou.
Mijn verstandskiezen( 2 boven en 1 linksonder ) waren op 8 sep j.l. getrokken,

Na 1 week is mijn kin en mijn linkeronderlip nog steeds gevoelloos,
wat ook zo raar is, dat mijn voorste onderkiezen een strak gevoel heeft.,alsof ze net heel strak zijn aangespannen.

En aan de buitenkant van mijn linkeronderwang heb ik nu een blauwe plek aan overgehouden.

Dus mijn vraag aan jou is:

1) Hoe is jou gevoel sinds jou 2 maanden voorbij zijn?
Is alles weer zoals normaal,qua gevoel? Ik ben heel erg benieuwd...

2) Ik vroeg me steeds af, is het nou normaal dat een ieder die zijn verstandskies eruit trekt,
deze ellende moet meemaken, de pijntjes,zwellingen en je gevoel van de zenuw geraakt wordt?

Ik heb met een aantal andere mensen gesproken, maar hun vertellen dat zij daar geen last van hadden.

Dus mijn conclusie is: kan er bij een goede voorbereiding van een kaakchirurg
door het goed bestuderen van de rontgenfoto,
de verstandskies met iets meer beleid kan worden getrokken, zodat alle ellende kan worden voorkomen?.

3) Welke tips zijn er tijdens je herstelperiode?
Moet je bijv. nog ijsklontjes gebruiken of is er een zalf voor uitwendig gebruik?
Is er een speciale therapie hiervoor?

Alvast bedankt voor je reactie.


Hallo dtw,

Wat naar dat jij min of meer hetzelfde mee hebt gemaakt als ik. Nu, ruim twee maanden nadat mijn verstandskies linksonder is getrokken, is nog steeds niet al het gevoel in mijn linker onderkaak teruggekeerd. Wel heb ik het idee dat het langzaam aan het terugkeren is, maar omdat het heel geleidelijk gaat is het niet heel duidelijk waarneembaar.

Zoals ik in een eerdere post al had aangegeven, heeft de tandarts me gegarandeerd dat het gevoel weer helemaal terug zal keren. Zo'n twee weken geleden moest ik helaas opnieuw naar de tandarts voor een zenuwbehandeling van de kies die voor de getrokken verstandskies lag en de tandarts heeft me toen opnieuw "beloofd" dat het gevoel terug zal keren. Hij kon echter niet zeggen hoe lang het nog zou gaan duren. De tandarts vergeleek het met zijn eigen vingertopje dat hij in het verleden bij zaagwerkzaamheden per ongeluk had afgezaagd. Hij vertelde me dat hij daarna het gevoel in zijn vingertopje ook pas na zo'n twee jaar weer terug had. Volgens hem herstellen/regenereren beschadigde zenuwen dus wel, maar kan dit lang duren...

Het gevoel strakke gevoel in je voorste onderkiezen dat je beschrijft heb ik ook gehad, zoals ik al eerder had gemeld. In eerste instantie had ik een "drukkend" gevoel in de verdoofde tanden (met name de voortanden), alsof ze uit mijn gebit gedrukt werden. Later veranderde dit in een trekkend gevoel bij het aanspannen van de spieren in mijn onderlip, alsof er touwtjes/elastiekjes in mijn onderlip strak werden getrokken. Dit gevoel heb ik nog steeds, maar niet meer zo extreem als enige tijd geleden. Ik had zelf geen blauwe plek op mijn wang aan het trekken van de verstandskies overgehouden.

Ook ik heb andere mensen uit mijn omgeving over mijn probleem verteld, maar van hen is er ook niemand die zoiets heeft meegemaakt. enuw geraakt wordt? Blijkbaar zijn wij dus twee bijzonder ongelukkige mensen die gewoonweg domme pech hebben gehad. Afgaande op wat ik allemaal op het internet heb gelezen over het onderwerp komt ons probleem ook vrijwel alleen voor bij het trekken van verstandskiezen in de onderkaak.

Helaas kan ik je geen tips geven om het herstel te bespoedigen. Ik heb zelf tenminste geen speciale dingen gedaan tijdens mijn herstelperiode, die dus nog steeds voortduurt... Voor de zekerheid en geruststelling zou je nog 's je tandarts kunnen raadplegen. Als je dat al hebt gedaan: wat heeft hij gezegd?

Veel sterkte met het herstel!

Greetz, Ronald
vr, 09/18/2009 - 10:31 Permalink
dtw

heey Ronald,

Bedankt voor je snelle reactie...

Ik heb pas in November een afspraak met myn tandarts...

eerlijk gezegd, heb ik geen vertrouwen meer in mijn kaakchirurg. Van te voren had ik eigenlijk geen problemen met mijn verstandkiezen, die groeiden gewoon normaal en zonder pijn. De reden van het uitrekken was, omdat ik mijn onderkaak wilde laten opereren, zodat er genoeg ruimte moest zijn, zei de kaakchirurg.
Ik heb er nu wel twijfels over of ik de kaakoperatie wel door moet zetten, met de situatie die ik nu heb opgelopen.

Na het trekken van de verstandskiezen, heb ik alleen maar heel veel ge-googled.

Ik hoop op het allerbeste, jij ook sterkte toegewenst!.

Zou jij mij willen posten over jou situatie, telkens als je een progressie meemaakt?.

Ik heb hieronder nog een link,over een soortgelijke situatie van iemand waarvan de zenuw nog
herstellende is.

Er is nog hoop (hopelijk)......

http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?f=23&t=15206

Greetz,
zo, 09/20/2009 - 23:36 Permalink
Twentfour

Mijn linkerverstandskiezen zijn alweer een paar jaar geleden getrokken. Volgens mij is dat nu ongeveer 2,5 jaar geleden. Hierbij is ook mijn zenuw beschadigd. Toen het net was gebeurd had ik erg veel last met warm en koud en tantpasta of kauwgom was te fris. Ik heb in de eerste week of twee weken ook last gehad van kramp in mijn tong. Heeft iemand van jullie daar ervaring mee?

Ik heb er nu nog steeds last van. Mijn tong tintelt nog steeds, vooral als ik kauwgom eet of veel praat. Mijn tong is aan de linkerkant niet helemaal gevoelloos, maar er zit wel minder gevoel in. Waarschijnlijk komt dit ook niet meer goed, al hoop ik dat er iets op gevonden wordt :D

Mijn kaak knakt nu naar mijn idee ook meer dan daarvoor. Ik knakte mijn kaak sowieso wel eens, maar ik denk dat het nu toch erger is geworden. Al weet ik wel dat ik het gewoon niet moet doen, doe ik het onbewust toch nog heel vaak.

Ik wil toch nog eens een afspraak maken met de kaakchirurg om te horen wat hij hierover te zeggen heeft.
di, 09/22/2009 - 23:38 Permalink
geena

Ik herken jullie verhaal wel omdat ik zelf ben gewaarschuwd door de kaakchirurg dat er een verhoogd risico was als ik mijn verstandskies (onder) liet trekken.
Er is in het ziekenhuis eerst een foto gemaakt en hierop zag hij dat er mogelijk een risico zou zijn dat ik mijn hele leven met een gevoelloze onderlip zou lopen.. maar hij wou dit zeker weten en toen heeft hij me een ct scan laten maken en hierop zag je duidelijk dat mijn wortel van mijn verstandskies echt vlakbij en zelfs in mijn zenuw zit..
hij wou me ook niet opereren..

maar als ik dat hier hoor vind ik het wel raar dat ze dat niet overal zo doen..

Heel veel sterkte !
ma, 10/19/2009 - 20:38 Permalink
ira1104

Beste mensen,

Mijn verstandskies rechtsonder is afgelopen donderdag getrokken en ik heb dezelfde probleem als jullie. Mijn rechter onderkaak is gevoelloos, wat ik echter niet zo storend vind. Wat ik wel heel erg vind is dat ik de rechter kant van mijn tong nauwelijks voel. Ik heb de hele tijd tintelingen, alsof de verdoving uitwerkt, maar er komt geen verandering. Het voelt dik aan en als ik praat, hoor je dat er iets niet order is. Het gevoel kan ik ook omschrijven als na het verbranden van je tong met iets heets.
Mijn vraag is aan jullie of het bij jullie uiteindelijk allemaal goed is gekomen? Of hebben jullie nog steeds last van ongevoeligheid?
zo, 01/17/2010 - 20:35 Permalink
Nadia82

Hoi

de mensen met klachten die hier hebben gepost, zijn jullie hier inmiddels vanaf? Ik kamp namelijk met precies dezelfde klachten, bij mij is het nu inmiddels elf dagen gaande, nog steeds een doof gevoel in de onderlip (rechts) en rechterkant van mijn kin, heel veel spanning op mijn voorste ondertanden, dat het bijna ondraaglijk is om te praten :-?

sinds gisteravond ook steken in mijn tong, terwijl ik daar eerder geen last van had..

ben erg benieuwd..
za, 05/01/2010 - 18:22 Permalink
ira1104

Hallo,

Ben net een paar weken vanaf. Heeft toch bijna 4 maanden geduurd. Ik heb begrepen, dat steken in je tong, beteken dat je zenuwen aan het genezen zijn. Neemt niet weg dat dit hele gedoe heel erg onaangenaam is. Ik heb vooral de eerste maand echt last van gehad. Later wen je daaraan en merk je ook niet meteen als het echt weg is. Ik moet wel zeggen dan het bij mij voor 100% hersteld is. Ik heb gelezen en gehoord van andere mensen dat het ook anders kan. En dat het gevoel maar voor 75% terug komt.
Ik hoop voor je dat het allemaal snel goed komt. Sterkte.
Irina
zo, 05/02/2010 - 18:04 Permalink
Nadia82

Hallo,

Ben net een paar weken vanaf. Heeft toch bijna 4 maanden geduurd. Ik heb begrepen, dat steken in je tong, beteken dat je zenuwen aan het genezen zijn. Neemt niet weg dat dit hele gedoe heel erg onaangenaam is. Ik heb vooral de eerste maand echt last van gehad. Later wen je daaraan en merk je ook niet meteen als het echt weg is. Ik moet wel zeggen dan het bij mij voor 100% hersteld is. Ik heb gelezen en gehoord van andere mensen dat het ook anders kan. En dat het gevoel maar voor 75% terug komt.
Ik hoop voor je dat het allemaal snel goed komt. Sterkte.
Irina


Hi Irina,

dankjewel voor je reactie, wel erg dat het toch zo lang heeft moeten duren..
zo, 05/02/2010 - 22:21 Permalink
Heleen123

Hallo allemaal,

Ik ben heel benieuwd hoe het met jullie gaat... en wat jullie mij aanraden.
Volgende week wordt mijn verstandskies verwijderd (linksonder) door de kaakchirurg. Omdat deze tegen een zenuw ligt, stelt hij voor om dit zonder verdoving te doen (ik denk wel oppervlakkig, maar ik was zo in schok dat ik de helft niet meer weet).
Volgens hem is de kans dat hij iets beschadigt, het kleinst wanneer het niet (goed) is verdoofd. Dan weten we nl meteen wanneer hij de zenuw raakt.
Is dit waar? Ik zie er zo tegenop!
Tegen het verwijderen, maar ook tegen het risico als ik jullie verhalen lees.

Alvast bedankt voor de reactie!

Groeten,

Heleen
do, 08/19/2010 - 14:15 Permalink
lynneke222

Re: Zenuw gekneusd/beschadigd na trekken verstandskies

Hallo allemaal,
Misschien dat er nu niet meer vaak mensen kijken naar deze site maar ik hoop toch op reacties!
Gisteren is mijn verstandskies linksonder eruit gesneden, en nu is het nog steeds gevoelloos..
Ik heb meteen de chirurg gebeld en hij zei dat dit pas de 3e keer in zijn carrière was dat dit gebeurde, het positieve was echter wel dat het gevoel bij de 2 andere gevallen uiteindelijk wel weer helemaal teruggekeerd was..! :(
Ik moet morgen op controle zodat hij kan kijken hoeveel en hoe erg het nog gevoelloos is, en dan moet ik vaker terugkomen zodat hij de eventuele vooruitgang vast kan stellen..
Hij zei dat de kans groot was dat het gevoel terug zou komen maar ik ben er toch niet gerust op.. Volgens hem hebben zenuwen lang nodig om te herstellen maar doen ze dit wel vanzelf. Hij zei dat 6-8 weken heel normaal was voor het herstel.. :)
Heb al veel ge-googled en bij sommigen is het gevoel niet voor 100% teruggekeerd? Dat kan dus ook?
Zijn er mensen die het misschien al eerder mee hebben gemaakt en nu verder in het herstel zijn?
Ik hoop echt dat het goed komt en er ook nog hoop is!!

Alvast bedankt!
wo, 12/04/2013 - 12:39 Permalink
Sasja11

Zelf had ik ruim 1 jaar geleden 'n dwarsliggende verstandskies onder laten wegboren. (wond werd direct erna dichtgebrand) Hierna vele complicatie's gehad zoals ook 'n trekkend gevoel in de voortanden enz., echter ook steeds terugkerende abcessen (antibiotia's), ondanks het extreem goed schoonhouden van m'n gebit... Gelukkig is het nu al veel verbeterd, en hopelijk zal het gevoel in de kin/voortanden/lip nog verder herstellen ..
do, 09/25/2014 - 02:18 Permalink
Nicoline-

Als antwoord op door Sasja11

Beste allemaal,

Helaas zie ik dat de meeste berichten al enkele jaren geleden geplaatst zijn. Toch hoop ik iemand van jullie dit bericht nog leest of dat er iemand reageerd die wellicht in een soort gelijke situatie zit, een soort gelijke situatie heeft meegemaakt of een deskundige is op dit gebied.

Afgelopen maandagochtend is mijn rechter verstandskies aan de onderkant in mijn kaak getrokken. Nadat de verdoving was uitgewerkt, merkte ik dat ik nog steeds een vreemd/verdoofd gevoel had in de rechterkant van mijn onderlip en in mijn kin. Daarnaast heb ik het gevoel alsof er aan mijn ondertanden wordt getrokken of dat deze heel erg gespannen staan. Dit is een erg vervelend en constant aanwezig gevoel.
Twee jaar geleden heb ik mijn linker verstandskiezen getrokken (boven en onder) en ik weet daarvan dat dit niet normaal is. Ik heb vandaag het ziekenhuis gebeld, maar die doen er heel luchtig over: “niks aan de hand, dit horen we vaker, het heeft tijd nodig”.

Aan de mensen die hier al eerder een bericht hebben geplaatst: hoe gaat het nu met jullie? Is er herstel opgetreden?

Indien er nog andere mensen zijn die in een soortgelijke situatie zitten of hetzelfde hebben meegemaakt, hoor ik jullie ervaringen ook graag. Want de hele situatie maakt me toch een beetje angstig.

Met vriendelijke groet,

Nicoline
do, 09/20/2018 - 17:23 Permalink
Nicoline-

Als antwoord op door Ronald_1981

Beste allemaal,

Helaas zie ik dat de meeste berichten al enkele jaren geleden geplaatst zijn. Toch hoop ik iemand van jullie dit bericht nog leest of dat er iemand reageerd die wellicht in een soort gelijke situatie zit, een soort gelijke situatie heeft meegemaakt of een deskundige is op dit gebied.

Afgelopen maandagochtend is mijn rechter verstandskies aan de onderkant in mijn kaak getrokken. Nadat de verdoving was uitgewerkt, merkte ik dat ik nog steeds een vreemd/verdoofd gevoel had in de rechterkant van mijn onderlip en in mijn kin. Daarnaast heb ik het gevoel alsof er aan mijn ondertanden wordt getrokken of dat deze heel erg gespannen staan. Dit is een erg vervelend en constant aanwezig gevoel.
Twee jaar geleden heb ik mijn linker verstandskiezen getrokken (boven en onder) en ik weet daarvan dat dit niet normaal is. Ik heb vandaag het ziekenhuis gebeld, maar die doen er heel luchtig over: “niks aan de hand, dit horen we vaker, het heeft tijd nodig”.

Aan de mensen die hier al eerder een bericht hebben geplaatst: hoe gaat het nu met jullie? Is er herstel opgetreden?

@Ronald_1981 en @dtw hoe gaat het met jullie na deze jaren? Is alles weer normaal qua gevoel? Is het trekkende/drukkende gevoel in de voortanden weer normaal geworden? Ik ben erg benieuwd en mochten jullie dit nog lezen zou ik een reactie enorm waarderen.

En indien er nog andere mensen zijn die in een soortgelijke situatie zitten of hetzelfde hebben meegemaakt, hoor ik jullie ervaringen ook graag. Want de hele situatie maakt me toch een beetje angstig.

Met vriendelijke groet,

Nicoline
do, 09/20/2018 - 18:34 Permalink
Heidi Deraedt

Als antwoord op door Nicoline-

hallo
bij mij is het nu ondertussen 3 jaar geleden dat mijn re verstandskies is getrokken door een specialist in een ziekenhuis ,en het verdoofd ambetant gevoel is er nog steeds ,ben dan doorverwezen naar een professor in Leuven en op zijn voorschrift van alles gedaan : hyperbare
zuurstoftherapie ,medicatie genomen, inspuitingen met vit B , niets helpt , er mee leren leven is bij mij de enige optie
bij verschillende dokters en tandartsen op controle moeten gaan voor de verzekering en toen is op de foto's gebleken op de plaats waar de tand zat dat de zenuw daar gewoon weg is , dus bij mij komt het nooit meer goed
Neem nu en dan eens neurontin om het draaglijk te maken ,iemand ervaring met andere medicatie om dat drukkend ,stekend ,branderig gevoel te verminderen ???
vr, 03/08/2019 - 18:13 Permalink