Zal deze kies zich herstellen?

Author:
Ludwig
Posted:
vr, 05/27/2005 - 21:46
Hallo,
Midden mei dit jaar heb ik bij de tandarts een kies laten reconstueren. Deze was vroeger al eens opgelapt, dus nu zit de (witte) vulling veel dieper dan eerst. De tandarts zei hierover dat dit pijn kon geven.
De eerste dagen had ik inderdaad nogal wat last: felle pijnscheuten bij dichtbijten en ook overdag gewoon een onbehaaglijk gevoel in die kies.
Na enkele dagen was de ergste last echter voorbij en als ik de kies niet te erg belast, doet het geen pijn meer bij het kauwen.
Echter: ik wacht me er wel voor om te hard door te bijten, want soms voel ik dan nog wel een scheut, hoewel niet meer zo verduveld als in het begin. Ik kan de kies gebruiken, maar dan alleen bij zacht kauwen.
Ik weet dat bij het werk in de kies de zenuw waarschijnlijk behoorlijk geleden heeft en dat die zich moet herstellen. Dit zal ongetwijfeld enkele maanden gaan duren.
Maar wie kan mij vertellen wat ik zo ongeveer kan verwachten? Ik bedoel: maakt de zenuw weer dentine aan? Zal dit voldoende zijn om de zenuw volledig te beschermen tegen kauwdruk?
Of zal ik voor de rest van mijn dagen erg met deze kies moeten blijven oppassen?
Dank voor je reacties en vriendelijke groet,

Ludwig
Esther18

Ik heb dit zelf ook gehad, ik kreeg behoorlijk veel pijn na de tijd en dat is ook een tijd zo gebleven.
Het is nu nog wel een beetje gevoelig, maar het is al stukken minder.
Ik heb de behandeling in februari gehad.
Het schijnt inderdaad normaal te zijn dat je een paar maanden last kan blijven houden.

De tandarts zei tegen mij dat ik hiervoor gewoon Ibuprofen kon slikken.
za, 05/28/2005 - 08:33 Permalink
carabelli

Als de zenuw weer nieuw dentine aanmaakt, zal dat inderdaad een tijdje duren, gedurende deze periode zal de tand of kies langzamerhand minder gevoelig moeten worden totdat deze weer normaal kan worden gebruikt zonder dat dit klachten geeft.

Belangrijk is dus dat de gevoeligheid in de tijd moet afnemen, is dit niet zo, dan is het verstandig om de tandarts te laten kijken.
za, 05/28/2005 - 11:08 Permalink