Zakkende bovende verstandskiezen, is dat altijd een probleem?

Author:
JK12
Posted:
ma, 01/28/2019 - 13:23
Als je onderste verstandskiezen getrokken zijn en je bovenste gaan daardoor hangen (ivm gebrek van tegendruk), is dat altijd een probleem? En is dat een proces wat alsmaar door zal zetten tot ze los komen te zitten of kan het ook stabiliseren?
vV

het zakken zorgt ervoor dat ze op een bepaald moment, wanneer dat te ver gaat, dat de normale kauwbeweging verstoord wordt. merk je niet veel van want het lichaam compenseert geleidelijk aan. tot dat niet meer kan, en/of je daardoor , door de afwijkende beweging, problemen aan de kaakgewrichten gaat krijgen.
Advies is dus ze eruit te halen. Boven stelt weinig voor, zeker wanneer ze al een beetje gezakt zijn.
ma, 01/28/2019 - 15:01 Permalink
Lieneke

Als antwoord op door JK12

Oef, dat is zo moeilijk uit te leggen...probeer het even goed voor je te zien...de kiezen boven bijten vaak niet precies alleen tegen dezelfde kiezen onder. Vaak is er een (kleine) overlap. Dus je verstandskiezen (de achten) boven kunnen ook tegen je kiezen (zevens) onder bijten. Als de verstandskiezen boven iets uitgroeien, groeit alleen het achterste gedeelte uit waardoor de zevens anders belast raken en dus ook het kaakgewricht. Soort domino-effect. Maar het hoeft niet zo'n groot probleem te zijn.
ma, 02/04/2019 - 09:11 Permalink