WPO

Author:
Sleipnir
Posted:
di, 11/08/2005 - 17:54
Morgen moet ik naar de kaak-Chirurg voor een behandeling aan me Wortel Punt Ontsteking. Wie kan zeggen of dit zeer doet? dit even voor gerust stelling want ik zit een beetje te stressen.
Panfluit

Hoi Sleipnir,

Ik neem aan dat je een wortelkanaalbehandeling krijgt. Ik heb er meerdere gehad, altijd in 2x. Tijdens de eerste behandeling laat ik me altijd verdoven, behalve als de zenuw al dood is. Vaak is dat bij een wortelpuntontsteking zo geloof ik. Je tandarts kan dat makkelijk testen. Als de kies open is, vulling eruit enz. dan vijlen ze de kanaaltjes goed schoon, soms kan dat even heel gevoelig zijn als ze net met het puntje de wortel raken, maar als je verdoofd bent voel je dat niet. Daarna spoelen ze schoon, heb ik nooit wat van gevoeld. Noodvulling erin.
Deel 2 wordt hetzelfde herhaald en daarna worden de kanaaltjes gevuld met rubber en komt de blijvende vulling/kroon etc.
Ik laat me de 2e keer niet meer verdoven omdat de zenuw dan zeker dood is en ik de pijn aan de wortelpunt die soms gevoelig is voor lief neem. Je kunt ook dan toch verdoving vragen, mijn tandarts vraag altijd wat ik wil gelukkig. Als je je laat verdoven lig je misschien wat rustiger en voel je lekker niks. Ook de napijn is misschien minder tegen de tijd dat de verdoving uitgewerkt is.
Napijn kan vrij heftig zijn. Ik persoonlijk zie daar meer tegenop dan de behandeling zelf. Ik neem meteen na de behandeling met verdoving een sterke pijnstiller zodat die werkt als de verdoving uitgewerkt is. Zonder verdoving neem ik ereen een uur voor de behandeling. Daarmee red ik het wel. Kan best een paar dagen vervelend zijn, maar met een sterke pijnstiller moet het wel uit te houden zijn anders moet je terug gaan. Als reaktie op een wkb kan de ontsteking bijv. meer pus aanmaken en wordt de druk in de kies erg groot, dat doet zeer. Een keer extra vijlen en spoelen helpt dan meestal wel.
Heel soms is een kies door een grote ontsteking moeilijk te verdoven maar de meeste tandartsen zullen proberen om er alles aan te doen om het zo pijnloos mogelijk te laten verlopen.
Dit is mijn ervaring, hoe het met jou gaat morgen weet natuurlijk niemand, maar de behandeling zelf kan pijnloos verlopen.

Ik wens je veel sterkte morgen en geen pijn natuurlijk.

Overigens kan een wkb ook in 1 keer hoor.

Groetjes Gabrielle
di, 11/08/2005 - 19:00 Permalink
Panfluit

Oeps, ik hen een foutje gemaakt Sleipnir.
Over een Apexresectie kan ik niet mee praten.

Evengoed veel sterkte en succes gewenst morgen.
di, 11/08/2005 - 19:02 Permalink
Sleipnir

Ik ben weer terug van de kaak-chirurg. Wat blijkt nou, mijn kaak is gebroken waardoor allerlei kiezen los kwamen te zitten, daar tussen is een ontsteking ontstaan, vandaar de pijn.
wo, 11/09/2005 - 08:22 Permalink