wotelkanaalbehandelingen

Author:
toivonen14
Posted:
vr, 05/01/2009 - 14:58
Al geruime tijd heb ik last van gevoelige tanden ( 2 jaar, misschien wel langer). Daarom het advies opgevolgd van de tandarts om te poetsen met sensodine. Duidelijk nadien aangegeven dat koud eten en drinken zowel links als rechts gevoelig blijft.
Onlangs is er in het ziekenhuis een foto van mijn gehele gebit gemaakt, nav pijnscheuten linksboven. Conclusie: wortelkanaalbehandeling (wkb) linksachter. Tevens ontsteking ontdekt linkonder onder een kroon. Klachten zijn verholpen, maar 10 dagen later pijnscheuten rechtsboven. Conclusie: wkb voor de gevoelige tand en aangezien de tand ernaast er ook "slecht aan toe is" een dubbele wkb. Alsof het niks kost. Gelukkig ben ik verzekerd, maar de vraag is of er niet in een eerder stadium een behandeling had moeten plaatsvinden. Samengevat: 4 ontstekingen in 2 weken tijd, rechts en links. Alvast bedankt voor de genomen moeite om te reageren.
Groningen

daar is zo van afstand niets over te zeggen.
Ontstekingen waar een wkb voor nodig is, KUNNEN jaren sluimerend aanwezig zijn, en worden alleen opgemerkt als er een foto wordt gemaakt van het aangedane element. Het kan zijn dat alle vier je kiezen nu toevallig opspelen, en het kan ook zijn dat een of meerdere ontstekingen er al langer gezeten hebben.
vr, 05/01/2009 - 17:23 Permalink
toivonen14

Bedankt voor uw snelle reactie.

De foto die onlangs in het ziekenhuis van het hele gebit is gemaakt ( ortho..nogwat), gaf tevens een ontsteking onder een kroon aan. (Aan de rechterkant was nog niks te zien, maar 10 dagen later hevige, kloppende pijnscheuten....antwoord: tja dat kan). De tandarts wil niet boren in de kroon en had het over een behandeling bij de kaakchirurg, een apec.. of zoiets. Wat bedoelt hij precies en wordt dit vergoed vanuit de basisverzekering ?
za, 05/02/2009 - 22:41 Permalink