Wortelpuntontsteking gelijk behandelen?

Author:
Naydeen
Posted:
zo, 12/01/2013 - 06:57
Hi all,

2 / 3 weken geleden kreeg ik plotseling vreselijke last van de linker bovenkant van mijn gebit, waar ook mijn, zoals ik het maar even wil noemen, 'rampkies' zich bevind, de kies waar ik altijd wel iets mee heb, waaronder begin dit jaar een wortelkanaal behandeling.Nu zijn ook mijn verstandskiezen aan het doorkomen dus ik schoof de pijn daar maar op af, ook al was de pijn veel meer stekend boven die kies dan dat het bij mijn verstandskiezen was. Tandarts gebeld, die zei dat het inderdaad waarschijnlijk mijn verstandskiezen waren.

Die gruwelpijn heeft ongeveer een week volgehouden en ging daarna weg, gelukkig! Ik dacht dus inderdaad dat het vast mijn verstandskiezen waren en dat ik er weer vanaf was. Guess not. Vanavond naar het eten voelde mn tandvlees er al anders aan en toen ik net met tandenpoetsen in de spiegel keek zag ik dus dat er een hele bult op mn tandvlees zat met een wit puntje erop.. even op google gezocht en ik kom dus uit bij een wortelpuntontsteking. Not sure of dat het überhaupt is maar het klinkt allemaal wel heel erg herkenbaar. Nu woon ik op het moment een half jaar in Amerika en wil ik eigenlijk niet hier naar de tandarts (several reasons, verzekering gezeur + gebrek aan geld ervoor + ik zie alleen maar van die ghetto tandartspraktijken die me een beetje afschrikken gezien ik sowieso al enigszins bang ben van tandartsen, haha).

Nu is mijn vraag dus, moet je zoiets gelijk laten behandelen? Ik het er namelijk op het moment geen last van.. Beetje een vervelend gevoel soms maar daar ben ik inmiddels al redelijk gewend aan en het is geen enorme pijn meer dus ik kan er prima mee leven. Ik zit nog 9 weken in de US en dan ben ik weer terug in NL dus zou ik naar de tandarts kunnen. Kun je met zo'n soort iets 9 weken wachten of is dat echt niet verstandig?

Alvast bedankt voor het antwoorden!