wortel door tandvlees naar buiten??

Author:
Mylene
Posted:
wo, 04/03/2002 - 12:01
Heb al wel veel gehad aan tand problemen o.a. vergevorderde gingivitis, mis al 2 voortanden(plaatje) en paar kiezen!! ben toch pas 37!
Nou ja, ik had al een jaar of twee last van mijn achterste onderkies, foto's gemaakt, niets te zien... vaker tandvlees eromheen erg gezwollen ontstoken, maar ging dan weer over...tandarts wist niet waarom druk op de kies pijnlijk was. Omdat de kies in de bovenkaak ertegenover al getrokken is eet ik er niet echt mee dus ging het nog wel. Nu ontdekte ik een bultje aan de binnenzijde ter hoogte van de wortel, daar zat al langer een harde knobbel maar deed niet zeer. tandarts zei dat het maar een klein bultje was..ach. Nu genas het bultje niet echt en na 2 weken voelde het nog wat raar alsof het bultje geknapt was maar niet dicht ging. gevoeld met mijn vinger nu bemerk ik dat er iets hards botachtigs inzit dat al door 't tandvlees komt, alsof het de wortel is van de kies die er doorheenkomt! Kies staat ook wat schuiner dan de rest. Kan dit zo zijn of is dit iets raars. Moet de kies dan getrokken worden? Heb er gek genoeg geen echte pijn aan als alleen een beetje aan het tandvlees. Laat me weten of iemand weet wat dit is. wil graag gerust gesteld worden, maar ben een beetje bang! Alvast bedankt Mylene.
Mylene

Heb nog een vraagje wat buiten die vorige vraag staat! heb 1 week geleden zenuwbehandeling gehad en nogal last van zenuwpijn als ik er op druk/kauw. (buiten dat mijn kaak niet goed open kan en dat ik een tintelend gevoel in mijn onderlip heb!)
Is het normaal dat ik nog zenuwpijn voel terwijl de kies een week geleden behandeld is en er een noodvulling met watje in is gedaan?? Slik wel ibuprofen en kom zo de dag wel door, maar is dit normaal. De zenuw zou toch dood moeten zijn. Please... antwoord me!
Bedankt Mylene alias krakkemikkig bekkie.
wo, 04/03/2002 - 23:39 Permalink
de digitale tandarts

Beste Mylene,

om allereerst op je laatste vraag in te gaan;
het is niet ongebruikelijk om na de start van een wortelkanaalbehandeling nog wat napijn te hebben.

Deze klachten verschillen per geval, maar duren zeker niet langer dan 3 tot 4 dagen.
Indien de klachten dan niet zijn afgenomen (of zelfs verergerd) is het verstandig je tandarts nogmaals te bezoeken, vaak wordt de kies dan nogmaals geopend, de wortelkanalen gereinigd en opnieuw medicament ingesloten.
Resterend ontstekingsweefsel wordt op deze manier verwijderd.

Je eerste vraag is uitgebreider, daar kan ik geen eenduidig antwoord op geven.
Raadpleeg je tandarts en leg het probleem voor.

Succes,

de digitale tandarts
do, 04/04/2002 - 15:27 Permalink