Wie o wie herkent mijn verhaal?

Author:
jcvalkenburg
Posted:
ma, 11/29/2010 - 19:52
Hallo ben nieuw op dit forum. Ik wil graag even mijn verhaal doen, misschien zijn er mensen die dit herkennen?

Ben inimiddels een half jaar geleden bij de tandarts geweest omdat ik last had van de grootste kies linksboven (26??). Tandarts kon op de foto's niets vinden. Ben toen bij de dokter geweest omdat ik vermoede dat het met de bijholtes te maken had. Ik heb toen een antibiotica gehad net voor mijn vakantie. na mijn vakantie is de pijn een tijdje weg geweest. Maar de pijn kwam op een gegeven moment terug. Dus weer naar de doktor. Die heeft een foto laten maken en vervolgens ben ik bij kno arts geweest. Die kon niets vinden en heeft mij weer naar kaakchirurg doorverwezen. Kaakchirurg heeft gekeken en zij dat de vulling te hoog zat??? En dat ik weer naar de tandarts moest voor een wortelkanaalbehandeling. Deze heb ik vervolgens gehad, maar dit heeft niets geholpen. Dus weer terug naar de tandarts. Weer foto's gemaakt. Weer niets te zien. Weer doorverwezen naar de kaakchirurg voor een wortelpuntbehandeling (terwijl er niets te zien was.) Deze wortelpuntbehandeling zou ik vorige week ondergaan. Toen ik daar was, was de kaakchirurg die mij eerde onder behandeling had niet aanwezig. Ik kreeg een andere kaakchirurg, deze heeft nog eens goed gekeken en zegt dat de wortelpuntbehandeling geen enkele zin heeft, omdat er niets te zien is. Hij kan op mijn kies tikken terwijl ik daar niet heel veel pijn aan voel. De kaakchirurg denkt dat het komt doordat mijn kaak overbelast is. En dat ik een soort plaatje in mijn mond moet doen om klemmen te voorkomen.

Maar kan zoiets zoveel pijnklachten geven? Ik heb 1 keer in de week een dag dat ik gewoon niet kan werken van de pijn. Pijnstillers werken dan ook nagenoeg niet. Ziet iemand hier herkenning in? De laatste week is het ook zo dat ik 's ochtends bijna geen last heb en 'smiddags begint het weer te zeuren. Bij bukken heb ik soms ook weer meer pijn wat weer zou kunnen duiden op een bijholte ontsteking. Maar bij de KNO arts was er toen niets te vinden.
Stokertje

Toevallig had laatst iemand met ongeveer hetzelfde probleem op dit forum, waar nog steeds geen oplossing voor is gevonden. Het is alleen de vraag of de overeenkomsten wel wijzen op een zelfde probleem. U gaf aan in het bericht dat de kaakchirurg aangaf dat de vulling te hoog was, heeft de tandarts hier nog iets aan gedaan? Een te hoge vulling kan veel problemen geven namelijk. De 2e kaakchirurg gaf aan dat u een splint (bijtplaat) zou moeten vanwege overbelasting van uw spieren en/of kaakgewricht, maar dat zou een andere pijn moeten veroorzaken naar mijn idee, mede omdat u bij bukken met name pijn heeft t.p.v. uw holtes. Ik ben erg benieuwd of er tandartsen op het forum zijn met een idee.

Samenvattend:
Op foto geen teken van ontsteking aan wortelkanaal/wortelpunt, tevens na wortelkanaalbehandeling geen verbetering
Na nemen antibiotica pijn tijdje weg, maar kwam weer terug.
Pijn met name bij bukken.
KNO-arts en kaakchirurg kunnen niks vinden in bijholtes of tpv 26
Mogelijk te hoge vulling, al iets mee gedaan?
Andere opties zoals splint? Met andere woorden: kan overbelasting van de kauwspieren (klemmen/knarsen) zorgen voor pijn bij bukken bijvoorbeeld?
ma, 11/29/2010 - 20:43 Permalink
jcvalkenburg

ja dat is goed samengevat. Als ik pijn heb en ik buk dan is de pijn nog erger. En de tandarts heeft inderdaad wat gedaan aan de vulling die te hoog zat, namelijk een wortelkanaalbehandeling. Wortelpuntontsteking is m.i. inderdaad onwaarschijnlijk omdat ik geen constant pijn heb. maar het lijkt meer op een soort van aanvallen. Vandaag ben ik voor het eerst sinds lange tijd doorgekomen zonder pijnstiller. Maar het kan zo maar in eens weer anders zijn. Wat ik vergeten ben te melden dat de bewust kies wel wat gevoelig is als ik er op druk, maar dat is mijn hoekkies linksboven op het moment ook. (als ik er op druk.)
ma, 11/29/2010 - 21:10 Permalink
Snowman

ok, maar wat voor een pijn heb je dan? Voelt het echt als kiespijn? Of heb je ook echt last als je je mond bijv open doet?


Beiden, ik weet soms niet waar precies de pijn zit omdat het de hele kant is.
Bij mij zijn vaker foto's gemaakt van de kiezen omdat ik dus dacht dat ik kiespijn had, geen slechte
dingen te zien maar toch is kies eruit gehaald, zekere voor het onzekere noemde tandarts dat.
Ondertussen heb ik veel kiezen niet meer.
di, 11/30/2010 - 10:57 Permalink
g1975

heel herkenbaar, heb vorige week woensdag kiespijn gekregen, naar de tandarts, foto's laten maken, niks op te zien, tikken op alle kiezen, warm en koud doet geen pijn, maar toch heb ik met vlagen kiespijn, niet genoeg om een pijnstiller te nemen, maar heb dan ook best en hoge pijngrens, het zeurt wel veel

bukken is erg gevoelig, de tandarts denkt dat het komt door het klemmen of door een ontsteking in de bijholtes, maar ben niet verkouden geweest , kun je dan toch een bijholte ontsteking hebben, geen idee

krijg nu in januari een plaatje voor snachts, maar het beheerst wel mijn leven en baal er flink van

sterkte
di, 11/30/2010 - 11:04 Permalink
jcvalkenburg

Ik loop er nu al een half jaar mee te tobben. Ik krijg donderdag ook zo'n plaatje in mijn mond. Hopen dat het helpt. De laatste week gaat het weer redelijk goed. 's Morgens en tot een uur of 4 geen last. Maar om een uur of 4 begint het weer. Maar ik heb ook periodes gehad dat ik heel de dag pijnstillers slikte en soms niet kon werken van de pijn. Soms werkt de pijnstiller ook gewoon niet meer.

Dat het je leven beheers is zeker zo. Maar probeer positief te blijven anders wordt je er gek van!
di, 11/30/2010 - 12:09 Permalink
m@ris

Ik heb nu wel even tijd over.
Ik heb inmiddels al een hele historie achter de rug bij de kaakchirurg hier en loop er inmiddells al ruim 3,5 jaar. Eeven in het kosrt heb ik in april 2007 een onderkaakverlenging gehad die helaas daarna een hoop complicaties heeft gegeven, met als gevolg, meerdere operaties ed.
Maar goed, dat terzijde.
Ruim 1,5 jaar terug ben ik oa ook geopereerd aan mijn linkerkaakholte omdat die als gevolg van één van de operaties chornisch ontstoken is geraakt. Deze is toen helemaal schoongemaakt.
Daarna bleven de klachten bestaan, alleen vanaf december vorig jaar werden ze meer.
Ik heb al sinds december vorig jaar bijna dagelijks klachten. Het begint bij mij altijd dat ik een paar dagen pijn in mijn kies heb, links boven dus. Echt pijn is het ook niet, maar meer een hele grote druk op de bovenkaak en als ik mijn hoofd naar beneden doe, ga liggen, mijn hoofd draai of gewoon onverwachts beweeg ik een flinke dreun krijg op mijn kies. Net of die zenuw ofzo een flinke opdonder krijgt. Dit duurt meestal een dag of 3 a 4 en dan valt de druk weg, met als gevolg dat ik weken lang troep uit mijn neus snuit. Dit alles duurt een week of 5 en dan is het even over, om vervolgens na 1 of 2 weken weer overnieuw te beginnen. Dit gaat zo nu al een jaar door en wordt er lichtelijk moedeloos van.
Ik ben inmiddels al bij 2 KNO artsen geweest, en er zijn ondertussen al 2 ct-scans gemaakt, een onderzoek in de bijholte waarbij ze zeg maar door de holte heen prikken maar er is niets te zien.
Bij de kaakchirurg en tandarts zijn ook al heel wat foto's gemaakt, maar ook zonder resultaat.
Het typische is ook dat ik iedere keer als het net begint ik om de haverklap verhoging heb.
Maar goed, ze zien niks, en hebben geen idee.
Dus ik hoop echt dat misschien hier DE tip langs gaat komen.

En geloof me, dit is één van de vele complicaties die ik aan 3,5 jaar ellende heb overgehouden :(
di, 11/30/2010 - 15:42 Permalink
jcvalkenburg

pfff...klinkt inderdaad niet echt hoopvol. Ik heb alleen niet dat er troep uit mijn neus komt of zo. Dat heb ik maar 1 keer gehad het laatste half jaar. ik weet niet of dat er mee te maken heeft. Echt irritant dat er niks gevonden wordt. Ik hoop dat bij mij het plaatje gaat helpen. Ik heb er een hard hoofd in omdat ik me niet kan voorstellen dat er van kaakgewrichtsproblemen zo'n kiespijn kan ontstaan. Even afwachten dus...

Heel veel sterkte ermee
di, 11/30/2010 - 16:51 Permalink
g1975

een zeurende pijn, soms erg, soms uren weg, het is niet zo erg dat ik iets moet nemen ervoor

wel begint nu ook mijn apex kies aan de andere kant mee te doen, maar de tandarts heeft al geconstateerd dat er nog een kleine ontsteking zit, hij zei dat deze vanzelf weggaat, nou ik hoop het

en als ik me buk ervaar ik een druk, maar dat had ik ook bij de wortelpuntontsteking
wo, 12/01/2010 - 13:58 Permalink