1 post / 0 nieuw
#1
week pijn na vullen gaatje
door leendeweert wo, 08/15/2012 - 12:04

Hallo allen,

Ik ben nogal bang voor de tandarts, wat erin geresulteerd heeft dat ik al meer dan 7 jaar niet was geweest.
Ondanks dat ik geen tandpijn had, of last, ben ik toch even dapper geweest en weer gegaan.

Dat is me letterlijk duur komen te staan. Ontzettend veel gaatjes en een wortelkanaalbehandeling. Enfin, allemaal gedaan, 5 kg afgevallen van de stress en angst, maar afgelopen vrijdag is de laatste vulling erin gezet en ik was blij dat ik er weer even vanaf was. De rekening was heel erg schrikken, zeg maar meer dan een maandsalaris aan schrikken, maar die betaal ik dan wel af. Je tanden zijn belangrijk denk ik dan maar.

Vrijdag tijdens het vullen raakte de verdoving al uitgewerkt en kreeg ik hele erge pijnscheuten (gaatje zat heel diep). Ze hebben me bij verdoofd, het afgemaakt en me naar huis gestuurd met de mededeling dat ik moet bellen als ik kloppende pijn krijg. De tandarts zei ook dat ik even last kon hebben, omdat de vulling erg diep zat en dat als het pijn bleef doen het toch een *enge muziek* wortelkanaalbehandeling moet worden.

Nu is het bijna een week later en ik kan niet zeggen dat de pijn kloppend is, maar ik heb wel constante pijn, zeurende pijn. Niet zo erg dat ik niet kan functioneren, maar wel erg genoeg om me uit mijn slaap te houden en enigszins van mijn werk te houden. Als ik een pijnstiller neem, gaat de pijn binnen een half uur helemaal weg en heb ik nergens meer last van, maar tijdens het avond eten komt de pijn steeds terug.
Het kan toeval zijn dat de ibuprofen precies werkt tot voor het avond eten (neem hem in voordat ik naar bed ga en avondeten volgende dag krijg ik pas weer pijn), maar volgens mij werkt ibuprofen helemaal niet zo lang.
Kan het misschien zijn dat het warme eten en kauwen voor druk op de vulling zorgt waardoor de zenuw geïrriteerd raakt? Afgelopen nacht nam ik een keer geen pijnstiller omdat ik dus dacht dat het wel zou overgaan als ik niets meer zou eten, maar de pijn hield aan tot een half uur geleden, omdat ik een half uur geleden weer een pijnstiller nam.

Ik durf de tandarts niet zo goed te bellen omdat ik punt A: bang ben voor kosten, ik kan de rekening die ik nu heb amper betalen en ik lig er het komende jaar voor krom op mijn kleine salarisje. Punt B: ik ben, ondanks dat de tandarts verder heel vriendelijk is geweest nog steeds als de dood voor de tandarts en ik ga echt heel hard huilen als ik die spuiten en boren nog een keer op mij af moet zien komen.

Hoelang kan zoiets pijn blijven doen? Wanneer moet ik me zorgen gaan maken? Hoelang kan ik het uitstellen door te leven op pijnstillers voordat mijn kies eruit valt van ellende?
Kan ik niet gewoon antibiotica krijgen?

leendeweert
Offline
Laatst gezien: 4 jaar 6 maanden geleden
Geregistreerd: 08/15/2012 - 12:00