week na verstandskies extractie nog last

Author:
Anoniem (niet gecontroleerd)
Posted:
do, 06/11/2020 - 12:45
Vorige week woensdag is een verstandskies in mijn onderkaak verwijderd dmv boren en snijden.
De eerste twee dagen na de behandeling ging het prima. Pijn was goed te onderdrukken met de pijnstillers en ik kon alles weer doen.
Maar daarna begon het steeds pijnlijker te worden en had ik de derde dag extra zware pijnstillers nodig en een antibiotica kuur, het was ontstoken... maandag (dag 5) hebben ze het schoongespoeld en de antibiotica kuur is sinds gister (dag 7) afgelopen.
Nu heb ik lang niet meer zoveel pijn en de zwelling is ook heel veel minder. Maar het is nog niet over. Ik kan nog steeds mijn mondhoeken niet omhoog doen, eten gaat nog steeds lastig en ik heb de hele dag een drukkend en branderig gevoel (zou nog steeds willen koelen). Is dit normaal? Of is de ontsteking dan toch nog niet helemaal over?
Mijn Kaakchirurg vond het er gister rustig uit zien maar waarschuwende dat het binnen een dag weer kan ontsteken en dat de volgende behandeling voor mijn andere kies hetzelfde kan verlopen. Is die kans heel groot? Ben er een beetje bang voor geworden nu. En maak mij zorgen dat de ontsteking terug komt of nog niet helemaal weg is.
Nu lees je op internet ontzettend veel tegenstrijdige berichten over het spoelen. Mijn Kaakchirurg gaf aan dat 1 keer per dag waarschijnlijk voldoende is nu. Maar als het binnen een dag weer kan ontsteken, is 1 keer per dag dan niet te weinig?! Aan de andere kant bloed het wondje nog steeds elke keer een beetje als ik spoel. Is dat wel goed voor het genezingsproces...?

Ik heb ook bijna niet gebloed na de extractie en voor zover ik weet ook geen bloedprop gehad. Kan dat de volgende keer beter gaan? En is het voor de volgende keer misschien beter om helemaal niet te spoelen zolang ik een bloedprop heb? Ik moest nu na 24 uur spoelen.

Hoop vragen, hoop dat de volgende keer het herstel een stuk soepeler verloopt.