Wat te doen bij zeurderige pijn

Author:
Purky
Posted:
wo, 06/02/2004 - 17:44
Hallo allemaal.

Ik ben een meisje van 16 jaar en als de dood voor tandartsen. Nu heb ik vanochtend EINDELIJK een nieuwe tandarts gevonden! Was echt bang voor me tandarts :roll: Nu heb ik echt heel erg last van 2 kiezen maar ik kan pas maandag naar mijn nieuwe tandarts. Naar mijn oude eigenlijk ook want als ik op controle zou gaan geeft die niet gelijk een behandeling en dat kan dan ook pas na het weekend :( Ik ben zo bang dat ik het niet vol houd ik kan echt niet tegen de pijn... Slapen kan ik ook al niet! Afgelopen nacht was mijn vriend er en dat helpt wel, voel me minder angstig enzo. Maar ik werd om het half uur wakker en de pijn ging alleen maar over als ik een stuk liep (van mijn kamer boven naar de keuken beneden :wink: ) en dan wat at, witte bolletjes in huis, hielp wel. En dan nog wat erbij dronk, melk bijvoorbeeld. Dan ging het wel over en daarna wou ik weer slapen maar na een half uur kwam de pijn weer, heb maar 3 uur geslapen :cry: Ben kapot en vannacht slaap ik alleen... Ga dan altijd enge dingen denken... Nu heb ik 2 vragen:
1) Wat te doen tegen die pijn?
2) Hoe kan ik slapen?
Heel verhaal, sorry... Maar wil zo graag slapen word echt gek als ik weinig slaap maak me enorm veel zorgen, ben onwijs bang etc. Maandag nieuwe tandarts, ook wel eng... Maar nu maak ik me zorgen over ddeze 2 dingen. Kan het zijn dat als je te lang wacht met deze pijn je een kanaalbehandeling krijgt ofzo? Word gek van de zorgen, help!! :cry:
steffie

Hoi, hoe is het nu met je.
Tegen de pijn kan je natuurlijk altijd een pijnstiller nemen.
Maar volgens mij is het bij jou vooral angst. Als je in bed ligt, en
dan heel erg oplet of je wat voelt, en dan misschien telkens aan die
kiezen komen, bijten.Want normaal gesproken gaat kiespijn echt niet over
door gezelschap, lopen of iets eten.
Kop op het is zo maandag, en een zenuwontsteking krijg je niet zomaar. Als je die zou hebben had je het echt wel gevoeld.
groetjes :) steffie
vr, 06/04/2004 - 23:08 Permalink
Purky

Nou hoe het gaat... vreselijk!
Ik ga straks naar de weekend tandarts...
Heb gebelt en me klachten verteld en ze zei dat het klonk alsof ik een WKB moet krijgen... :cry:
Vind het best wel eng...
Ik denk dat je gelijk hebt over de angst...
Als ik loop, eet of gezelschap heb voelde de pijn inderdaad minder, maar nu is het dus waar ik bang voor was en helpt dat allemaal niet meer.
Kan niet bijten of niks... :(
Naja wish me luck... op naar de tandarts...
Ze gaat zorgen dat ik geen pijn meer heb, vraag me af hoe...
Blegh ik haat het...!
za, 06/05/2004 - 10:04 Permalink
DarkyDuck

Goed dat je gaat!! Zeer weinig mensen gaan voor de lol naar de tandarts. Probeer te concentreren op de "leuke" kant ervan.
Stel je voor dat je straks weer naar buiten loopt zonder pijn? (De opluchting en rust) En beloof je zelf een beloninkje als het allemaal achter de rug is. Probeer aan die leuke dingen te denken en niet teveel op de behandeling.
za, 06/05/2004 - 10:27 Permalink
Purky

Ik heb er ook maar aan gedacht dat de pijn na de behandeling weg is, toch blijft het wel eng om te gaan!

Maar goed ben dus geweest ennn... Me vulling stak in me zenuw, heel me kies was morsdood en er zit een flinke ontsteking. De tandarts heeft de zenuw eruit gehaalt (dat stinkt echt gigantisch! :o ) en er een tijdelijke vulling in gestopt. Voelt echt heel erg raar en de pijn is er nog wel maar moet langzaam wegtrekken zegt ze... En dan maandag bij me eigen tndarts even bellen die ochtend om te melden dat ik behandeling heb gehad en dat het afgemaakt moet worden en dan hopen dat het snel kan. Ben bang dat die 'tijdelijke' vulling eruit valt ofzo :-? Voelt heel raar maar ja... volgende week is alle pijn weg hé! :wink:

Vond het wel heel eng in die stoel. Van te voren niet zo maar toen hadden ze me gegevens gevraagd en toen moest ik nog even wachten en ik moest bijna huilen van de angst en de zenuwen... Blegh... in de stoel ging ik uiteindelijk ook huilen maar de assistente was super lief en me vriend was mee en die ging me troosten :)

Groetjes! :smt006
za, 06/05/2004 - 15:31 Permalink
DarkyDuck

Tof dat het achter de rug is, wel vervelend dat de pijn langzaam moet wegtrekken. ben je je angst nu wel een beetje kwijt?
za, 06/05/2004 - 19:47 Permalink
Purky

Nou ja maandag zal de angst keihard terug komen en nu heb ik ontzettend last... volgens mij wordt de pijn alleen maar weer erger :cry: Het voelt ook alsof me kies langzaam omhoog wordt geduwd want na de behandeling om 1 uur kon ik gewoon me tanden op elkaar doen maar nu voel ik me kiezen opeens weer heel erg... Snap er niks van en moet nog tot maandag... Blegh :(
za, 06/05/2004 - 19:49 Permalink
Purky

:D Zo! Dat zit er ook weer op!
Ben gister dus naar de tandarts geweest en mijn nieuwe tandarts is best wel aardig! Stukken aardiger dan mijn vorige tandarts in ieder geval! Dat scheelt al een heleboel angst. Ik merkte dat ik veel minder bang was dan dat ik normaal ben maar misschien omdat ik alleen controle kreeg.
De tandarts ging in me mond kijken en wat blijkt... IK HEB 5 GAATJES!!!!!!!!! :cry: Vind het best wel eng... Ik hoef pas 29 juni terug en 3 juli ook weer... mijn kanaalbehandeling wordt dan in 2 keer afgemaakt en waarschijnlijk mijn gaatjes ook in die 2 keer... Vlak voor ik op vakantie ga en uit eten ga met me familie dus hoop dat ik niet lang pijn houd! Maar jemig... 5 gaatjes!!! Snap er niks van. Volgens de tandarts konden het 2 dingen zijn:
* Ik poets fout
* Ik eet verkeerd
Dat zou het allebei misschien een beetje kunnen zijn maar ik denk ook dat mijn vorige tandarts niet echt goed zijn best heeft gedaan op mijn gebit. Het zijn ook vullingen die afgebrokkeld zijn enzo... Oh jeetje, hoe kom ik door die dagen heen ik vind het best wel eng :cry:
Nou ja dat wou ik even kwijt...
di, 06/08/2004 - 14:02 Permalink
marjolyn

Ik wens je iniedergeval succes, ik moet volgende week dinsdag naar de tandarts.. en ik heb het precies hetzelfde als bij jou ik ben minder bang voor me nieuwe tandarts.

Ik heb bij hem ook een wkb behandeling gehad, ik ben er voor verdoofd en heb helemaal geen pijn gehad. Hij stelt me ook gerust, en dat geeft me toch weer een veilig gevoel!

Groetjes Marjolijn :smt006
di, 06/08/2004 - 17:03 Permalink
DarkyDuck

Veel succes met de WKB!! Laat ons weten hoe het afloopt? :P

PS: Ben je nu ook van de pijn af? Ik neem aan van wel als je pas de 29e hoeft terug te komen?
di, 06/08/2004 - 21:04 Permalink
Purky

Sorry voor de late reactie maar ben hier al lang niet geweest :oops:
Maar ik heb geen pijn meer, dat scheelt een hoop. Wel voel ik elke ochtend als ik wakker wordt al mijn kiezen zitten, maar heb waarschijnlijk dan de hele nacht liggen knarsen... Net bij het eten voelde ik trouwens weer een pijnlijke steek op de plaats waar nu dus de noodvulling zit maar ja... Hopelijk gaat dat over. Straks weer even tandjes poetsen en klaar
:smt001

Ik zal wel melden hoe het was bij de tandarts... Duurt nog wel lang, baal ik wel van maar ja zolang ik geen last heb is het te doen, haha :wink:

Groetjes :smt006
di, 06/15/2004 - 18:28 Permalink
Purky

Oh trouwens... ik krijg steeds geen verdoving bij de WKB's want elke keer als ze het gaan doen blijkt me kies dood te zijn... Maar ik voel het best wel... Moet ik blijven vragen tot ze het doen?

En doet het schoonmaken van de wortels enzo erg pijn???
di, 06/15/2004 - 18:29 Permalink
Roxanne

als je pijn hebt, gewoon zeggen, dan verdoven ze in de kies, waar het restje zenuw zit... ( doet dus geen pijn )

en dan ben jij van alles af!

Groetjes :smt006
di, 06/15/2004 - 18:46 Permalink
dj

Aan de relatie tussen voeding en gaatjes zitten twee erg belangrijke aspecten:

- de werking van zuur
- de groei van bacterieen, die sterk afhankelijk is van het voedselaanbod voor die bacterieen. Over het algemeen groeien bacterieen heel erg goed op glucose, een suiker die "in onze gewone tafelsuiker zit."

Overigens worden veel suikers waaronder glucose door de bacterieen afgebroken tot zuur.

Als je op dit forum meer info wilt vinden dan vind je met de zoektermen "zuur" en "bacterie" heel veel (moet ik ook nog eens doen en dan alle mijn foute spelling van bacterie eens weghalen, komt omdat ik nog steeds het trema niet kan vinden :roll:, raak ik in de war..).

Ik moet wel zeggen: eigenlijk heeft dit een hoog gehalte microbiologie en wat chemie. Microbiologie is "een manier van denken" die wat tijd kost en dan niet eens om het te leren maar om het te laten bezinken en eraan te wennen.
Ik hoop nog eens toe te komen aan een wat algemener stukje over microbiologie.

Zoek maar eens op die termen!

Doeg,
di, 06/15/2004 - 20:21 Permalink