Wat na het trekken van verstandkies?

Author:
Imm0
Posted:
zo, 06/16/2002 - 00:12
Ik heb vorige week een verstandskies in het ziekenhuis laten trekken. Dit ging allemaal prima en heb er ook nog geen last van, Maar de hechting (die vanzelf op zou lossen) begint nu los te laten En op de plek waar eerst m'n verstandskies zat en wat dichtgenaaid was zit nu een kleine openening waardoor ik een stukje wit (kaakbeen??) kan zien. Er is dus een holte tussen tandvlees en "kaakbeen" . Ik ben bang dat dit zou kunnen gaan ontsteken en daar sta ik niet echt op te wachten. Ik spoel nu een paar keer per dag met kamillethee en zoutoplossing. Is het raadzaam om terug te gaan naar het ziekenhuis of is dit normaal en kan het geen kwaad? Wil dus weten of er geen gevaar is dat ik een ontsteking in m'n kaak krijg.

Bij voorbaat dank, Tom
de digitale tandarts

Gelukkig dat je weinig last van napijn hebt gehad.

De holte waarin de kies zat (alveole) zal zich na het trekken niet direct met bot vullen, dit heeft tijd nodig, ongeveer drie tot zes maanden.

Na het trekken vormt zich een bloedstolsel in de alveole. Dit bloedstolsel is de 'prop' die verder bloeden voorkomt en bevat tevens groeifactoren.
Vanuit de wanden zal nieuw tandvlees en bot de holte ingroeien; het tandvlees groeit sneller en na enige weken zal het gat aan de bovenkant meestal dicht gegroeid zijn.

In tegenstelling tot op bijv. de huid is de bloedprop in de alveole meestal grijs/wit van kleur, mogelijk dat jij dit voor kaakbeen aanziet.

Behalve bij zeer veel napijn, grote zwelling, slikklachten en hoge koorts hoeft de kaakchirurg niet geraadpleegt te worden.

Gezien jouw verhaal lijkt het erop dat de wondgenezing goed verloopt!

Met vriendelijke groet.


[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-06-19 00:13 ]
wo, 06/19/2002 - 00:13 Permalink