Wat heeft cola voor invloed op tanden??

Author:
oi pipiloi
Posted:
di, 09/17/2002 - 14:46
Wij willen graag weten wat voor invloed cola heeft op tanden en of er eventueel een proefje is om dit aan te tonen. Alvast hartelijk bedankt!!
nellie

Heel kort,

Cola heeft een lage PH rond de twee. Een ph twee is heel erg zuur. Zuur lost tandglazuur op. :cry: Kijk voor uitgebreide informatie bij "zoeken" en vul onderwerp cola in

succes ermee.
vr, 09/20/2002 - 17:02 Permalink
sterretje

Hoi

Wel eens een roestige spijker in de cola gelegd? lost het roest op en met je gebit het glazuur.Heeeeeeeeeeel slecht dus.Net als appelsap hoor ook heeeeeeeel slecht en wat dacht je van maagzuur?? mensen die veel overgeven hebben ook vaak veel gaatjes vooral aan de binnenkant van het gebit.Dus 1 glaasje kan geen kwaad hoor maar alles waar te voor staat is nie goed. en als je cola hebt gehad ook niet daarna gelijk gaan poetsen want das ook nie goed. en ook niet te veel zuipen in die bacardi breezers want die zijn ook nie goed ! haha wat is er wel goed. heel makkelijk WATER / THEE en Koffie ( zonder suiker ofcourse )en melk.

succes !!
za, 09/21/2002 - 16:55 Permalink
nellie

Helaas smaakjes thee is ook erg zuur. ph 3
De "normale" zwarte thee kan geen kwaad eze ph zit rond de 6-7.
Indien je erg zure producten gebruikt doe dit dan een korte tijd. Funest is elke vijf minuten een slokje te nemen: zuuraanvallen keer op keer.

Inderdaad de sportdrankjes en mixdrankjes als breezers etc zijn een serieus gevaar voor je tanden.
zo, 09/22/2002 - 01:37 Permalink