waarom kan je niet terecht met pijn bij dekaakchirurg

Author:
illya
Posted:
di, 07/11/2006 - 20:32
Hall o hallo

heb vandag 12 ziekenhuizen,mijn verzekering en de angstkliniek gebeld en niemand kan mij helpen zeggen ze.
Ik heb een ontstoken wortel links die niet afneemt met antibiotica en een vulling die op de zenuw duwt rechts.
Aangezien de ontsteking het gevolg was van mijn reactie op een ontzenuwing wil ik dat niet meer en zit er niets anders op dan mijn tanden te laten trekken alleen vind ik niemand die dat voor maandag wil doen en ik zit onder de pijnstillers.Voel nu naarmate het later word mijn gezicht niet meer links en ben bang voor vannacht.
Het idee dat ik dit nog tot maandag moet volhouden maakt dat ik eigenlijk wil janken.
is er iemand die weet of er ergens een kaakchirurg zit met een half uurtje tijd deze week.maakt niet uit waar,hoe laat en wat het kost.
Ben al bij mijn tandarts geweest( 10 keer de afgelopen weken) en hij kan me ook niet helpen.
Hij was bang dat ze er in het ziekenhuis niet blij mee gingen zijn als hij mensen ging doorverwijzen.


PLEASE HELP!!!
robinson

Jouw tandarts, waarom start hij geen endo?Dan ben je binnen een paar dagen van de pijn af.
En wanneer een tandarts mondheelkunde belt met een dringend verzoek om een patiënt te helpen dan doen ze dat.
Zou dus dringend verzoeken om een spoed verwijzing.
Vreemde manier van patiëntenbehandeling, en dat voor een angstkliniek. :roll:
di, 07/11/2006 - 20:58 Permalink
illya

Heb geen idee wat een endo is maar alles klinkt goed.Heb wel al de blijvende vulling erin en schijnbaar is dat een probleem.
Ik ben niet bij de angstkliniek onder behandeling had alleen de hoop dat zij me snel konden helpen en heb hun gebeld.
Het leek mij dat als je angstpatienten hebt je geen ellenlange wachtlijsten hebt.Als ik weet dat ik over twee maanden moet gaan ben ik 2 maanden nerveus.

Mijn tandarts heeft schijnbaar nog nooit gehoord van problemen na een zenuwbehandeling en noemt zich een specialist op dat gebied.
Als ik de afgelopen 4 weken niet al zo vaak aan de bel had getrokkenj zou ik mezelf de schuld geven maar nu zit ik met een erg pijnlijk gezicht en weet niet wanneer daar een einde aan komt.

Graag wat meer info over een endo dan kan ik gaan bellen of ik iemand vind die dat wil doen.

Bedankt
Essie
di, 07/11/2006 - 22:22 Permalink
Chris888

Voor zover ik het begrijp heeft er al een wortelkanaalbehandeling (endo) plaatsgevonden, vóór de blijvende vulling. In het eerste bericht spreekt illya al van ontzenuwing. Dus.. behandeling herhalen?
di, 07/11/2006 - 22:46 Permalink
minique

Ze schrijft juist dat ze dat niet meer wil...
Jammer eigenlijk, Illya, want je hebt nu wel een slechte ervaring ermee, maar over het algemeen hebben 'ontzenuwingen' een hoge slagingspercentage.

Na een endo (ook wel wortelkanaalbehandeling of vroeger zenuwbehandeling genoemd) kan het best een tijd (soms wel 6 maanden) duren voordat alle klachten over zijn. Maar die klachten moeten wel steeds minder worden.

Sterkte!

:smt006 Monique
wo, 07/12/2006 - 06:52 Permalink
illya

Volgens mijn tandarts is de ontsteking die ik heb het gevolg van het spul dat ze er tijdelijk in doen en is de kans vrij groot dat dat bij een andere kies weer gebeurd.Kan nu kiezen tussen en apex of trekken en heb voor trekken gekozen.Ben aan kuur 2 bezig,heb redelijk geslapen maar voel de linkerkant van mijn gezicht niet.

Ik ben ook erg bang dat ik een abces krijg omdat ik dat al eerder bij andere ontstekingen heb gehad.Moet het volgens mijn huisarts waar ik ook al ben geweest voor een verwijzing zien uit te houden tot maandag .
Hoop dat dan ook de antibiotica helpt zodat ik verdoofd kan worden.

Ben aan de ene kant als de dood voor de ingreep en aan de andere kant tel ik de uren zodat ik door kan met de vakantie en niet alleen maar met mijn mond bezig ben.Duurt nu al 4 weken en ik heb er genoeg van.
Heb mijn kinderen schandelijk verwaarloosd a;hoewel ze ook profiteren van het feit dat ik maar de helft meekrijg.
wo, 07/12/2006 - 10:42 Permalink
Gretha

Volgens mijn tandarts is de ontsteking die ik heb het gevolg van het spul dat ze er tijdelijk in doen en is de kans vrij groot dat dat bij een andere kies weer gebeurd.Kan nu kiezen tussen en apex of trekken en heb voor trekken gekozen.Ben aan kuur 2 bezig,heb redelijk geslapen maar voel de linkerkant van mijn gezicht niet.

Ik ben ook erg bang dat ik een abces krijg omdat ik dat al eerder bij andere ontstekingen heb gehad.Moet het volgens mijn huisarts waar ik ook al ben geweest voor een verwijzing zien uit te houden tot maandag .
Hoop dat dan ook de antibiotica helpt zodat ik verdoofd kan worden.

Ben aan de ene kant als de dood voor de ingreep en aan de andere kant tel ik de uren zodat ik door kan met de vakantie en niet alleen maar met mijn mond bezig ben.Duurt nu al 4 weken en ik heb er genoeg van.
Heb mijn kinderen schandelijk verwaarloosd a;hoewel ze ook profiteren van het feit dat ik maar de helft meekrijg.


eh
een ontsteking krijgen van het spul waarmee ze je wortelkanalen reinigen tijdens een wkb????

dat snap ik niet helemaal, aangezien dat juist de ontsteking moet remmen doordat het alle bacteriën moet doden, zodat de ontsteking langzamerhand verdwijnt...

???
wo, 07/12/2006 - 11:38 Permalink
robinson

gewoon initiële wortelkanaalbehandeling opnieuw doen, reinigen, spoelen met "chloor" en weer CaOh2 erin,
aangezien jouw tandarts een specialist is zalhij dit ook wel weten.
wo, 07/12/2006 - 13:06 Permalink
minique

Volgens mijn tandarts is de ontsteking die ik heb het gevolg van het spul dat ze er tijdelijk in doen en is de kans vrij groot dat dat bij een andere kies weer gebeurd


Ik heb er nog nooit van gehoord dat dat kan (en dat zegt natuurlijk niets), maar mijn vraag is dan wel meteen: kan dat echt?

:smt006 Monique
wo, 07/12/2006 - 16:55 Permalink
dj

Een ontsteking kan ook door chemicaliën veroorzaakt worden. Bij een endo maak je natuurlijk het pulpakanaal schoon tot vlakbij de wortelpunt. Het lijkt daarom niet ondenkbaar dat chemicalien uit de wortelpunt naar buiten komen, en dat zou op zich misschien wel een ontsteking kunnen veroorzaken. Of dit een aannemelijke verklaring is weet ik niet hoor..
wo, 07/12/2006 - 17:17 Permalink
illya

ik vraag me af of het wel echt een endoloog is als ik dit zo lees.

Ik ben 9 dagen na de eerste behandeling terug gegaan omdat ik nog steeds pijn had en volgens hem kon dat niet dus ben ik weer naar huis gegaan en heb een paar dagen later de definitieve vulling laten zetten en toen gelijk de eerste nacht al opgezeten van de pijn.
de zenuwbehandeling aan de andere kies wilde hij door de vulling heen doen en dat klonk ook al niet positief.
Ik ben absoluut geen expert en vertrouw normaal gezien blindelings op mijn tandarts maar dat is nu helaas over.
Vind het heel erg dat ik mijn kies kwijt raak maar ik durf er niet meer aan te beginnen.Zou zowiezo betekenen dat ik nog eens 3 weken bezig ben en zou ik een ontsteking krijgen kan ik nooit meteen bij de kaakchirurg terecht en moet ik net als nu weer 10 dagen zien door te komen op pijnstillers en antibiotica.

misschien dat als ik dit allemaal eens verwerkt heb ik aan implantaten ga beginnen.Vraag me af of je die makkelijker zet als de kies nog getrokken moet worden of dat je beter wacht tot alles genezen is en hoe zit het daarbij met ontstekingskansen???

Nog 4 dagen.
wo, 07/12/2006 - 19:18 Permalink
dj

Ik zou toch zo min mogelijk overhaast een beslissing nemen (ik heb makkelijk praten dat snap ik wel). Daarom toch nog maar wat info:

Een apex(resectie) is een ingreep die normaal gesproken behoorlijk licht is, een endo kan een enkele keer naar zijn maar een van een erg naar verlopen apex heb ik nog nooit gehoord (staat me in ieder geval niks van bij). Een apex is ook behooooorlijk goedkoop (en valt soms onder de basisverzekering).

- De tweede endo in hetzelfde kanaal hoeft ook absoluut niet zo te verlopen als de eerste. Het zijn toch tamelijk verschillende ingrepen.
- Wat je mensen wel eens hoort zeggen "door de kroon heen is toch zonde, dat doe ik niet" tja, ik zie dat niet zo hoor. Door de kroon heen is lastiger dan bij een half weggeboorde kies maar ik stel me zo voor dat het infectiegevaar kleiner is. De kwaliteit van de kroon wordt ook niet minder door dat gaatje, struktureel blijft die net zo goed elkaar zitten als daarvoor.
wo, 07/12/2006 - 20:39 Permalink
illya

Nu breng je me toch weer aan het twijfelen ,ik ben er absoluut niet blij mee dat ik kiezen ga missen zeker niet omdat ik buiten die twee nog maar 1 vulling heb.De rest is perfect.

Ben alleen als de dood voor de behandeling en de enige binnen onze praktijk die een zenuwbehandeling doet is de man die me deze ellende heeft bezorgd en die wil ik nooit meer zien.
Mijn vertrouwen in de tandarts is onder nul en ik ga voor de easy way out.

Hou dit zowiezo niet meer vol ,als ik ook nog eens moet wachten tot ik bij een andere tandarts terecht kan wordt ik gek.En dan is het nog afwachten of het niet weer gebeurd .
ben jaren doodsbang geweest voor de tandarts na het verwijderen van mijn lipbandje als kind,was daar helemaal overheen maar het is in alle hevig heid weer terug na deze ervaring en ik moet al alles op alles zetten om de stap naar de kaakchirurg maandag te zetten.Mijn man gaat mee om ervoor te zorgen dat ik niet alsnog weer omdraai.

Wil absoluut niet dat mijn kinderen dat van mij overnemen en wil zo snel mogelijk heir een einde aan maken.
do, 07/13/2006 - 08:25 Permalink
illya

Ik heb eindelijk een tandarts gevonden die me wil helpen!!!!!!!!!!!!!!

Over 1.5 uur mag ik bij hem komen en hij heeft alle diplomas om me van de ellende af te helpen.
Heb vanmorgen mijn dochtertje een klap gegeven omdat ze bleef zeuren en ik het niet langer kon hebben.ik kreeg wel een klap terug van haar maar schaam me dood en wil zo niet langer door blijven lopen.

Het hele huis is in feeststemming en ik zie niet eens meer tegen de spuiten op zo blij ben ik.

Duim maar voor me dat er dadelijk niet toch iets tegen zit en ik hoop morgen terug te zijn met een brede weliswaar tandeloe smile.

Zouden tandartsen beseffen hoe gelukkig ze een mens kunnen maken??
do, 07/13/2006 - 15:12 Permalink
dj

Ik denk het wel maar dat hoor je niet op het forum, zou al snel op op-de-borst-klopperij lijken en dat doen tandartsen natuurlijk nooooooit :P.

Ben benieuwd hoe het gegaan is. Je vraag over implantaten, meestal is vanaf 6 of 8 weken eigenlijk het beste, dus na genezing van de wond. Daarna heb je kans dat je bot verliest (botresorptie), en dat kan een probleem gaan vormen.
do, 07/13/2006 - 17:20 Permalink
illya

ze zijn eruit!!!!!!!!!!!

Een geweldig lieve man en een ongelofelijk lieve assistente hebben hun werktijd speciaal voor mij met een uur verlengd,terwijl ze toch eigenlijk al overvol zaten en ik niet eens een patiente van hun ben.

We zijn hier allemaal zo opgelucht,ik had het nooit tot maandag volgehouden en dankzij hem hebben we weer rust.

Ben ook geen seconde bang geweest,de spuiten waren welkom .

gaan er morgen gelijk weer heen met een gigantische taart,niet dat dat genoeg is om uit te drukken hoe dankbaar we zijn maar we willen het toch op een of andere manier duidelijk maken en veel zeggen kon ik na de behandeling niet meer.

Gaan nu genezen en dan eens kijke hoe dat nu zit met implantaten.
Als ik het beste over 6 weken al kan gaan kan ik me daar nu mee gaan bezig houden.
Weer een hele nieuwe wereld,hoop een positieve.
do, 07/13/2006 - 22:03 Permalink
illya

Zal zijn volledige naam niet hier zetten anders wordt hij overstelpt met telefoontjes.PT is wat ik durf op te schrijven.

Heb rechts nu helemaal geen pijn meer maar links is er niet heel veel veranderd en ik ben nu als de dood dat ik een abces heb.
Hoe lang duurt het voor je verbetering merkt als er een ontsteking aan de kies zat.De ontsteking zelf is er niet mee uit gekomen.

Laatste foto was een week geleden,heb wel antibiotica geslikt en ergens gelezen dat dat juist een abces veroorzaakt,heb dat een keer eerder gehad bij een keelontsteking.
Denk dat ik ook gewoon even weer vertrouwen in mijn lijf moet krijgen na de laatste 4 weken waarin alles mis ging wat maar kon.
Zelfs bij het trekken braken allebei de kiezen gelijk in stukken dus ik ben blij dat ik ze niet heb laten oplappen met nieuwe zenuwbehandelingen en een apex.Ze hadden het toch niet lang meer gehouden.
Zal iets moeten gaan gebruiken om de andere kiezen en tanden in topconditie te houden.
vr, 07/14/2006 - 10:12 Permalink