Vreemd gevoel in gehemelte

Author:
Herdervriend
Posted:
wo, 06/03/2020 - 13:33
Goedenmiddag allen,

Als eerst even ter info: Mijn sociale vaardigheden zijn vanwege mijn autisme niet al te best dus excuus hiervoor!

Het begon een aantal dagen, nee weken alweer, geleden. Plots kreeg ik in mijn gebit, links, bij mijn tanden/kiezen (zeg maar dat gedeelte waar de tanden kiezen worden), een raar gevoel. Een zeer afleidend irritant gevoel wat er gewoon continu is en niet weggaat. Ik kan het maar op 2 manieren omschrijven: 1) Alsof je met je tong alsmaar tegen je tanden zit 2) Dat gevoel van gaas in je mond na de verwijdering van je verstandskiezen. T is niet precies dat gevoel, maar t lijkt er zeer op. Terwijl mijn laatste tandarts bezoek alweer 5 jaar geleden is. Waar ik al 5 jaar niet ben geweest omdat ik het me tijd niet waardig vind om 3 uur te wachten en vervolgens in 5 minuten weer buiten te staan (Op wat tandplak na is mijn gebit zo goed als perfect, wat vreemd is gezien ik een weerstand heb tegen poetsen en in feite alleen poets (Drink wel zeer veel water) en mijn beiden ouders een kunstgebit hadden.

Ik weet nu dus niet of t door mijn medicatie komt (Quetepine en Venlaxfine, al staat niet in de omschrijving dat die dit soort problemen kan veroorzaken) of door mijn psychologische problemen, of dat het echt een lichamelijk probleem is (Heb overgewicht, de reden waarom ik geen hulp vraagt, omdat alle doktoren dat als reden voor AL mijn problemen geven en dus ik nooit een objectief resultaat geboden krijg). Ben ondertussen bezig met afvallen dus me eetpatroon is al wel enige tijd (n half jaar) een verandering gaande.

Is er een specifieke term voor dit probleem?

En gelijk een vervolg vraag: Waarom voelt t zo goed om een scherp/stekend object in je tandvlees/gehemelte te drukken? wat ik dus doe om enigszins van dit gevoel af te komen)

Weet niet hoe ik mezelf beter kan omschrijven en/of dit wel de juiste plaats is. Ik weet niet hoe ik n nieuwe afspraak moet plannen (Heb geen losse tandverzekering, en geen cent te makken dus zelf betalen word erg lastig, en vanwege mn autisme is de eerste stap zetten een ramp. Daarom vraag ik t online).
Lieneke

Dankjewel voor je helder uiteenzetting.
Als ik goed lees dan denk ik dat je een drukkend gevoel hebt? Is je tandvlees ook gezwollen? Ik denk dat je met het steken je wat druk wegneemt. Heb je misschien ook een jeukend gevoel? Vermoedelijk heb je een ontsteking. Wat je precies hebt, kan alleen een tandarts beoordelen als je bij hem/haar in de stoel gaat zitten. Dus ik zou je aanraden om een afspraak te maken. Ik snap dat die 5 minuten in de stoel waardeloos lijken, maar dat is wel de manier waarop een tandarts problemen vroegtijdig kan zien en kan ingrijpen voordat ze groter en onaangenamer worden.
Hoe maak je een afspraak: Bel je tandarts en leg je situatie uit. Lees desnoods voor wat je hier hebt geschreven en wat de reactie was. Een tandartsverzekering is een latere zorg.
vr, 06/05/2020 - 13:29 Permalink