Vreemd geval?

Author:
yolande
Posted:
za, 12/02/2006 - 18:09
4 Jaar geleden is men begonnen met een zenuwbehandeling in mijn 36e tand ( zo heet dat geloof ik)
Omdat de boel steeds ontstoken was, kon hij nooit goed afgemaakt worden en nu na 4 jaar en een flinke kaakontsteking verder gaat komende woensdag die kies er uit bij de kaakchirurg.

Nu mijn probleem, het betreft de kies links onderin.
Sinds mijn kaakontsteking heb ik gruwelijke hoofdpijnen, ben af en toe duizelig en de rechterkant van mijn gezicht doet vandaag goed zeer.
Het probleem is dat de ontsteking links zat en alle andere klachten die ik beschreef zijn aan de rechterkant.

Kan dit kloppen of moet ik voor de rechterkant elders zoeken.

Ps, mijn kies die eruit gaat is open, dwz, er zit geen vulling meer op, maar hoe kan ik hem het beste schoonhouden. Ik probeer het met een tandenstoker, maar prik steeds in mijn tandvlees, wat ook niet prettig aanvoelt.

In ieder geval vast bedankt.
joek

Heb je misschien last van je kaken?
Omdat ik aanneem dat je aan 1 kant eet? Dan zou het misschien overbelasting kunnen zijn.

Groetjes,
Joke
zo, 12/03/2006 - 17:54 Permalink
Paul

Beste Yolande,

Wat vervelend om zo'n moeilijk te verklaren pijn te hebben. Ik kan uit jou verhaal ook geen oorzaak voor de pijn rechts vinden. Bij langdurige pijn is het normaal dat je hersenen op een gegeven moment de pijn niet meer goed kunnen plaatsen en het gaan projecteren op een ander gebied: zgn "referred pain". Dat de pijn geprojecteerd wordt op de andere gezichtshelft komt echter vrijwel nooit voor. Ook kan het geen overbelasting zijn door eenzijdig kauwen. Wamt als je rechts kauwt, wordt het linker gewricht extra belast door het hefboomeffect. Daarom zou ik de oorzaak van de pijn eerder in iets anders zoeken.
Ik raad je aan een afspraak te maken bij je tandarts, zodat die je mond kan onderzoeken en eventueel een rontgenfoto kan maken. Hopelijk heb ik je met dit advies kunnen helpen. Veel succes ermee.

Paul.
ma, 12/04/2006 - 12:20 Permalink
yolande

Ben eerder ongerust geworden.
Moet eerlijk toegeven dat een paar uur na het schrijven van het eerste bericht de pijn naar de linkerkant van mijn gezicht trok en daar nog hangt.
Zelfs de hoofdpijn zit nu al 2 dagen links.

Verder ben ik echt een grote angsthaas voor de tandarts ( ben regelmatig flauwgevallen of gewoon weggelopen vanuit de stoel naar huis), maar heb nu een vreselijke lieverd.
Maar nu moet ik dus naar de kaakchirurg om die kies te laten verwijderen. Er is alleen geen uitleg gegeven waarom dat nodig is.

Waarom haalt mijn eigen tandarts de kies niet weg?
ma, 12/04/2006 - 21:21 Permalink
kaatje98

Vervelend dat je zoveel pijn hebt, heb je al een afspraak staan !? Dat je eigen tandarts besluit je door te sturen naar de kaakchirurg kan te maken hebben met het feit dat de de kaakchirurg gerichter kan werken via een overzichtsfoto !?

Wat ik ook gemerkt heb is dat tandartsen niet zo spraakzaam zijn en vaak helemaal geen uitleg willen geven .... waarschijnlijk omdat ze dit gewoonweg niet kunnen !? Kaakchirurgen nemen die moeite in ieder geval wel, dus daar zal je vast de uitleg krijgen !

Succes meid enuhhh je hoeft echt niet bang te zijn, ... zelf loop ik nu ook met pijn maar daar ben ik banger voor dan voor de kaakchirurg ! Lang leve de verdoving :roll:

Groetjes, Karin
di, 12/05/2006 - 08:00 Permalink
cloud

ik was ook erg bang, maar het stelt niets voor
mijn TA legde wel uit wat er moest gebeuren, mss dat ik geluk heb gehad met hem
di, 12/05/2006 - 10:08 Permalink
yolande

Dank jullie wel, Kaatje en Cloud.

Morgenochtend om 10.15 uur kan ik bij de kaakchirurg terecht en wordt de kies getrokken.
di, 12/05/2006 - 10:26 Permalink
joek

Hoe bedoel je, Cloud?
Trekken bij de kaakchirurg gaat niet ten koste van je no-claim. Dit wordt uit de basisverzekering betaald omdat het een specialist is.

Trekken bij de tandarts gaat weer van je totaal af wat je vergoed krijgt per jaar. Bij mij bijv. slechts 250 euro per jaar.

Groetjes,
Joke
di, 12/05/2006 - 15:22 Permalink
yolande

Cloud, als je gelezen had, had je gezien dat de tandarts mij naar de kaakchirurg verwezen heeft :smt002

No- claim heb ik niet mee te maken, omdat ik woonachtig in het buitenland ben en de verzekering hier iets anders in elkaar zit.

Maar ga er nu tegenop zien hoor. Dacht even dat het Sinterklaas kriebels waren, maar helaas.
De afspraak is nu twee keer verzet voor mijn werk en vanaf gisteren ben ik echt ziek thuis ( heb wel eerder met dikke wang en alles doorgewerkt, maar nu even niet, totdat de kies eruit is), maar ik ga. Hoe bang ik ook ben.
di, 12/05/2006 - 15:57 Permalink
Paul

Ik vind het heel dapper van je Yolande dat je je laat behandelen. Zet nog even door en dan ben je van die ellendige pijn af.
De rede waarom een tandarts sommige kiezen liever niet zelf trekt, is omdat ze dan iets lastiger in het bot staan. De ene tandarts is hierin bedrevener dan de ander en zodra ze er niet zeker over zijn, dan laten ze het liever over aan een kaakchirurg. De kaakchirurg is hier immers in gespecialiseerd en heeft ontzettend veel ervaring op dit vlak.
Het vooroordeel dat een kaakchirurg meer uitlegt dan een tandarts heeft denk ik meer te maken met persoonlijke ervaringen. Als je om uitleg vraagt heb je hier ten alle tijde recht op. Ook van je tandarts.
Succes de komende dagen Yolande.

Met vriendelijke groet,
Paul.
di, 12/05/2006 - 16:16 Permalink
yolande

Dank je wel Paul,

Misschien een beetje grootspraak, maar ik reken niet op napijn. Ik ga ervan uit dat al sdie kies weg is, de pijn ook weg is.
Zelfs bij een wkb heb ik nog nooit napijn gehad.
Ik heb eigenlijk nog nooit pijn gehad, ook niet toen mijn ta besloot tot een wkb over te gaan, Ik vroeg me zelfs af waarom dat nodig was omdat ik geen pijn had.
Ja, ok, nu heb ik pijn, maar niet zo erg meer als 4 weken terug, dat ik met een enorme toeter van een wang liep, maar ook toen was het dragelijk en werkte ik gewoon door.

Misschien een beetje TE optimistisch, maar napijn ben ik niet bang voor.
Maar ja, dat trekken he................. :smt119
di, 12/05/2006 - 16:22 Permalink
Paul

Ik kan me goed voorstellen dat het trekken beangstigend is. Probeer eens wat van de tips op deze website om jezelf te leren ontspannen in de stoel. Het is namelijk een medisch fysiologisch gegeven dat je veel minder pijn ervaart als je je ontstpant.
Verder is het logisch dat de pijn vier weken geleden heftiger was dan nu. Een acute ontstekingsreactie is vaak pijnlijker dan een langdurige en waarschijnlijk heeft zich in je mond al een afvoergang gevormd waardoor het wondvocht kan weglopen en zo de druk onder de kies vermindert.
di, 12/05/2006 - 16:30 Permalink
yolande

Ben al een paar dagen druk aan het lezen hier. Vind het super interessant en handig allemaal.

Verder ga ik morgen in ieder geval aan de kaakchirurg vragen of die kies echt niet gespaard kan worden, heb maar 2 kiezen links en straks maar 1 :cry: en ben een beetje ijdel en als ik lach en iemand moet in een zwart gat kijken, dat idee trekt me ook niet erg. :smt003
di, 12/05/2006 - 16:54 Permalink
yolande

Helaas, mijn kies is niet verwijdert :cry:

Ik moet naar een speciale kliniek, omdat het onder narcose moet en ik een risicopatient ben met narcose :-?

Kan 17 jan. al terecht :roll:
wo, 12/06/2006 - 14:30 Permalink
joek

Jeetje Yolanda, wat vervelend.
Zoveel zenuwen gehad en dan nog niets gebeurd.
Ze zullen het wel niet voor niets doen,maar toch.

Sterkte alvast. Heb je nu nog veel pijn?

Groetjes,
Joke
wo, 12/06/2006 - 18:00 Permalink
yolande

Ach Joke, heb al maanden pijn ,maar redelijk te doen.
Ik baal alleen dat ik pas 17 jan. voor een gesprek kan komen en daarna wordt pas de datum bekend.

Ze wilden bij de kaakchirurg gewoon verdoven als een tandarts en daarbij een spul geven ter ontspanning en bij dat middel ligt mijn probleem.
Ik ben allergisch in mijn hersenen voor kalmeringsmiddelen en dat soort goedjes ( dus ALLE medicatie die op de hersenen werken).
Toen moest ik naar de anesthesist voor algehele narcose, maar die vond mij een risoco patient vanwege ook andere zaken.


Baal eigenlijk enorm, druk gemaakt ( en flauwgevallen hihi) voor niks en binnenkort weet ik dat ik mezelf weer gek maak.

Ik wil wel even zeggen dat de kaakchirurg erg lief was. Ik vertelde meteen van mijn vreselijke angsten en hij zei doodleuk, angst zit in je hoofd en je kies in je mond.
Je hoofd doe ik niets mee, dat is een ander beroep en dat moet je nu zelf doen, je mond kan ik heel dragelijk en pijnloos behandelen.............maar hij zei dat zo grappig en lief tegelijk :smt002
wo, 12/06/2006 - 19:10 Permalink
yolande

Ik kom nog even mekkeren hier.
De pijn is goed uit te houden, neem niet eens een paracetamol, maar vanmorgen bekeek ik mezelf eens goed in de spiegel en ik schrok een beetje.
Ik lijk eigenlijk wel een hamster, beide wangen worden boller. En de onderkant van mijn kaak, bij mijn kin wordt ook dikker.

Ik moet het tot januari uitzingen, maar kent of herkent iemand dit?
za, 12/09/2006 - 18:47 Permalink
joek

Yolanda, misschien kun je toch proberen iets sneller bij de kaakchirurg te komen. Misschein hebben ze wel ruimte voor noodgevallen.
Het feit dat alles dikker wordt is geen goed teken.
Straks is het Kerst en zul je net zien, dat het dan acuut wordt.
Probeer anders morgen te bellen.

Sterkte.
Joke
zo, 12/10/2006 - 16:48 Permalink
mecánico para …

Vaak is een dikke wang een teken van wat in de patienten mond IS en in de tandartsmond HEET: pericoronitis. ontsteking van de ruimte ronde de kroon van de verstandskies.
ALs je verbandgaasjes opvouwen kan tot een kussentje en ze doordrenkt met 1,5% H2O2 dan kan je al kauwend dat gebiedje schoon maken en de zelling neemt vrijwel in een dag af.
Als de kies ertegenover in dat velletje wat gezwollen is dan heet het Pseudopericoronitis en kan de oorzaak eigenlijk alleen worden weggenomen door de oorzaak (kies in bovenkaak) een beetje te verlagen = stukkie afboren met polijstkopje voor vullingen.

Als je geen H2O2 (waterstofperoxide in huis hebt) kan je ook kauwen op die gaasjes met wat lauw water en een theelepeltje zout erdoorheen, maar echt schoon wortd het met die waterstofperoxide.
let wel: 1,5% is de vedrdunde uitvoering van wat mening dame in de haarontkleuringsartikelen kast heeft staan (=3%). Dit laatste is sterker en werkt NIET beter.

en morgen toch effe naar de tandarts, anders kom je bedrogen uit of zie je er uit als mickeymouse met de kerst
zo, 12/10/2006 - 16:57 Permalink
yolande

Dank jullie beide wel.................... :smt002

Ik mocht eerder in Oldenburg komen bij extreme pijnklachten en zij weten niet hoe hoog of laag mijn pijngrens is.
Die bel ik dus ook gewoon morgen en zeg dat ik sta te jubbelen van de pijn.
Dit is het linkergedeelte van mijn mond.

Rechts zitten dus voornamelijk nu de andere klachten, waarvoor ik morgen ook meteen de tandarts bel.

Rare vraag, maar door wat jij omschreef mecánico para bicicletas, kun je dan ook hoofdpijn krijgen, druk op die kant van je gezicht enz.

Die klachten beschreef ik in mijn eerste stukje geloof ik al.
Of zou het bijv. door een bijholte ontsteking kunnen komen, omdat het vanaf mijn neus tot onder mijn oog rechts ook allemaal pijn doet bij aanraking.
zo, 12/10/2006 - 17:23 Permalink
yolande

Als ik op google een plaatje vraag bij pericoronitis komt het aardig overeen.
Het feit is alleen dat de kaakchirurg een aantal jaren geleden mijn onderste verstandskiezen zou hebben verwijderd bij de kaakcorrectie. ( onderkaak naar voren gezet ivm overbeet)

Toevallig heb ik hier de röntgen liggen van afgelopen week bij de kaakchirurg, die moet ik nl meenemen naar Oldenburg de 17e januari.

Kan ik daar nog een eventuele vertandskies op vinden? ( ben niet zo´n kei in die foto´s bekijken)
zo, 12/10/2006 - 18:54 Permalink
yolande

Ik heb zo goed en zo kwaad als ik zelf kan naar de foto gekeken en zie rechts onder een zwarte vlek, die links niet zit.
Het is ongeveer zo lang als mijn kies die ervoor staat en 3 mm dik.

Maar verstandskiezen kan ik er niet op vinden, alleen bovenin.
zo, 12/10/2006 - 19:08 Permalink
joek

Pijn in je kiezen is zo vreemd, je kunt het aan de hele zijde van je hoofd voelen. Dus misschien kun je er ook wel hoofdpijn van krijgen.

Laat je morgen even weten hoe het afgelopen is?

Groetjes,
Joke
zo, 12/10/2006 - 19:20 Permalink
mecánico para …


Rare vraag, maar door wat jij omschreef mecánico para bicicletas, kun je dan ook hoofdpijn krijgen, druk op die kant van je gezicht enz.

Die klachten beschreef ik in mijn eerste stukje geloof ik al.
Of zou het bijv. door een bijholte ontsteking kunnen komen, omdat het vanaf mijn neus tot onder mijn oog rechts ook allemaal pijn doet bij aanraking.


uitstralen van pijn naar de hele zijkant van je wang/van oorpijn tot keelpijn, tot aan je hoektanden bovenkaak en onderkaak, slikklachten. alles kan. en als je langer pijn hebt krijg je vanzelf ook hoofdpijn erbij, slecht slapen en zeurende pijn = vervelend gevoel dat je ervaart nu.

Bijholte ontsteking veroorzaakt door iets in je bijholte levert geen dikke wang op. tenzij je ook effe de BOF te pakken zou hebben. Nee dus.
Maar als je echte bijholtes hebt die ontstoken zijn kan je niet stampend de trap op en af en doet bukken zeer (in je hoofd dan he).

Nu, pijnstillers, morgen de bekende telefoonnumers.

succes
zo, 12/10/2006 - 20:21 Permalink
yolande

Nog 1 vraag ( om het niet af te leren) kan pericoronitis wel? Ik heb nl geen verstandkiezen meer..................

:smt006
zo, 12/10/2006 - 22:30 Permalink
mecánico para …

Nog 1 vraag ( om het niet af te leren) kan pericoronitis wel? Ik heb nl geen verstandkiezen meer..................

:smt006


eigenlijk niet, maar die variant van bovenste kies in jeeigen wang bijten kan wel (de pseudopericoronitis) en natuurlijk, nooit zomaar wegsterepen: er kan natuurlijk ook een ontsteking aan een andere kies zitten of een abcesje uitgaand van tandvleesproblemen.
Maar vanmiddag de tandarts eens laten kijken wat het meest slim is is........het slimste.
en ja, bij je slecht voelen kan zomaar een koorts opkomen doemen
ma, 12/11/2006 - 10:31 Permalink
yolande

Ik geloof dat mijn probleem gevonden is.
Alle spieren zijn overbelast, wat de pijn in mijn gezicht, richting oren, spanningshoofdpijn e.d. veroorzaakt.

Ik doe o.a. aan tandenknarsen en vernaggel gewoon mijn hele kaak ( de spieren dus).

Ze hebben ook flink litteken weefsel gevonden op foto´s van mijn kaakoperatie en na de operatie van 17 januari ( verwijdering van tand 3.6 en 2.8 geloof ik) wordt ik weer aan mijn kaak geopereerd. Ook omdat ik nog steeds een overbeet schijn te hebben die voor spijsverteringsproblemen zou kunnen zorgen.

Ik heb vandaag een afdruk laten maken en vrijdag is mijn splint klaar.

Lang verhaal, maar jullie snappen het vast wel.
di, 12/12/2006 - 16:37 Permalink
yolande

Even een vraag, ik kon die nl niet op het forum vinden.

Hoe lang duurt het voor je resultaat mag verwachten van zo´n splint?
do, 12/14/2006 - 16:02 Permalink
yolande

Ok, nu heb ik mijn splint en die moet ik zo lang mogelijk dragen. Dit gaat ook wel redelijk, daar ik gisteren te horen heb gekregen dat ik voorlopig uit´geschakeld ben door een burn out.

Maar nu mijn probleem, ik krijg kokhals neigingen van die splint. Er hangt ook nog een raar smaakje aan.

Hoe zou ik dit kunnen voorkomen?
vr, 12/15/2006 - 13:42 Permalink
mecánico para …

de splint smaakt raar omdat ie overdag misschien droog ligt. dat levert een beetje wee smaakje op.

overigens, als je voor je burnout medicatie krijgt kan dat je speekselvloed beinvloeden in negatieve zin. dat levert ook een andere smaakgewaarwording op en soms een droge mond.
vr, 12/15/2006 - 14:00 Permalink
yolande

Medicatie krijg ik niet, ik heb ooit het maligne neuroleptica syndroom gehad ( ja lekker ding ben ik he hahahaha, verder ben ik wel normaal hoor :) )

Maar kan die smaak nog wel gaan of kan ik er iets op smeren dat het prettiger smaakt?
vr, 12/15/2006 - 14:18 Permalink
mecánico para …

nee, gewoon schoon borstelen met water en zeep is genoeg. als je een beetje tandpasta gebruikt en er blijven restjes achter kunnen die wat irriteren op je tandvlees, dus niet doen.

en dan denk je zeep , bleagh!!.........ik durf te wedden dat je je borden ook afwast met dubro (of iets in die geest). questie van goed afspoelen en wegleggen. Dan effe vers water erover en in je mik. klaaaarrrrr

je hebt een berichtje
vr, 12/15/2006 - 14:35 Permalink
yolande

Ok, nog 1 vraagje dan om het af te leren.

Ik heb dus TMD, maar ik kan niet al mijn klachten vinden op het net.

Mijn pijntjes zitten in mijn nek en hals ( als mijn hoofd naar achteren gaat trekt mijn gezicht).

Dit is een van de lastigste klachten die ik niet kan vinden bij TMD.

Herkent iemand dit?

P.s Ik heb meer klachten, maar die kan ik wel rijmen.
vr, 12/15/2006 - 19:34 Permalink
yolande

En die kies 3.6 die eruit gaat per operatie, breekt net af...............

Geen pijn, maar is scherp als ik er met mijn tong langs ga.
vr, 12/15/2006 - 20:44 Permalink
2wortelpuntbeh…

Hoe bedoel je, Cloud?
Trekken bij de kaakchirurg gaat niet ten koste van je no-claim. Dit wordt uit de basisverzekering betaald omdat het een specialist is.

Trekken bij de tandarts gaat weer van je totaal af wat je vergoed krijgt per jaar. Bij mij bijv. slechts 250 euro per jaar.

Groetjes,
Joke


Bezoek aan de kaakchirurg gaat echt wel ten koste van je no claim, vorig jaar zelf ondervonden.
Gaat niet uit de basis, valt onder specialist!!!!

Jeetje Yolande wat een verhaal!
Heb alles gelezen
Valt niet mee.
En dan breekt die kies ook nog af, pfffff
Ik weet hoe je je voelt met al die pijn, zit er zelf ook mee.
Sterkte!
vr, 12/15/2006 - 21:19 Permalink
joek

Je hebt helemaal gelijk. Ik ben vreselijk in de bonen. Ik ben vorig jaar naar de oogarts geweest, ging inderdaad van no-claim af. (had ik toch al niet!)
Sorry voor de foute info.
Maar het wordt in elk geval vergoed, dus je hoeft er niet aanvullend verzekerd voor te zijn.

Groetjes,
Joke
vr, 12/15/2006 - 23:02 Permalink
2wortelpuntbeh…

Kan gebeuren Joek

En je hoeft inderdaad geen extra verzekering te hebben om het vergoed te krijgen van het ziekenfonds.
za, 12/16/2006 - 17:12 Permalink
yolande

Het is inmiddels 1 maart en ik ben nog niet geholpen. :cry:

Er stond een afspraak voor 12 februari, maar omdat ik koorts had wilden ze mij niet helpen.
Helaas heb ik nu de griep te pakken en mag dus nog geen nieuwe afspraak maken.

De splint merk ik wel resultaat van, die helse hoofdpijnen en bijkomende klachten zijn nagenoeg verdwenen.

Eigenlijk vreemd dat je zulke hoofdpijnen kan krijgen van dat knarsen enzo.

Jaren loop je bij een huisarts, je gaat naar een neuroloog, je komt bij de KNO arts en niemand kan iets vinden.
Hoeveel mensen zouden zich ook in dat cirkeltje bevinden?
Dat vroeg ik me zomaar af hoor..............

Goed, ik zit dus nog steeds met een enorme dikke wang links ( vanaf november nu). Maar ik dacht, ik houd jullie even op de hoogte.

Ik baal wel als een stekker. Ik ben bijna in staat hem er zelf uit te trekken :lol:
do, 03/01/2007 - 19:18 Permalink
Anoya

Eigenlijk vreemd dat je zulke hoofdpijnen kan krijgen van dat knarsen enzo.

Jaren loop je bij een huisarts, je gaat naar een neuroloog, je komt bij de KNO arts en niemand kan iets vinden.
Hoeveel mensen zouden zich ook in dat cirkeltje bevinden?


Een heleboel! Ikzelf heb TMD en volgens mijn fysio (gespecialiseerd in kaken) zijn er ontzettend veel mensen die ook die hele route gehad hebben en uiteindelijk van geluk mogen spreken als ze erachter komen dat het komt van knarsen (of klemmen).
do, 03/01/2007 - 19:25 Permalink
yolande

Eindelijk................ vandaag om 13 uur moet ik in een speciale kliniek zijn en worden er 2 kiezen uit getrokken.
Er kwam weer vertraging in de zaak doordat ik nog een antal zaken onder de leden bleek te hebben o.a. mitralis insufficiënte. Hierdoor moet ik vooraf antibiotica nemen en waarschijnlijk lig ik na de ingreep 24 uur op de IC.
En dat allemaal voor 2 kiezen.

Het stomme is dat ik er totaal niet tegenop zie. Ik verheug me erbijna op.
Zo graag wil ik ervan af.

Tot zover weer.

Wish me luck.
di, 04/17/2007 - 08:56 Permalink
yolande

Dinsdag 17 april zijn tijdens een operatie de kiezen verwijderd.
Napijn had ik niet, alleen last van de hechtingen. Er was een flinke snee gemaakt.
Maar dat is het probleem niet.
Afgelopen woensdag had ik zoveel last van de hechtingen dat ze eruit gehaald zijn.
Dit had dinsdag al moeten gebeuren volgens het ziekenhuis, maar mijn eigen tandarts vond het nog niet nodig.
Dus ik eigenwijs en naar het ziekenhuis.
De volgende dag belde ik de afspraak bij de tandarts af, daar de hechtingen er al uit waren.
Ik moest toch maar even langskomen.
Nu ja, prima.
Ik erheen en de tandarts kijken.

Deze maakte een heisa, het zou helemaal ontstoken zijn en terwijl de assistente mijn armen vasthield, prikte zei met een soort holle spuit een soort Jodium in die wond.
Djiezzzzzz dat deed echt zeer.


Helemaal over mijn toeren kwam ik thuis en heb de kliniek gebeld.
Ik zou het uitzingen en zien wat er gebeuren ging.
Eind van de dag kreeg ik koorst, die nacht heb ik ook liggen ijlen.
Gisterochtend ben ik naar de kliniek gegaan ( ziekenhuis). Zij hebben de kies weer "leeggezogen" en waren boos op mijn tandarts. Er zou niets aan de hand zijn. Wel zou dit grapje van mijn tandarts een onsteking kunnen veroorzaken.

Gisteravond kon ik mijn nek niet meer naar rechts draaien en tegelijkertijd mijn mond openen. Natuurlijk ook nog verhoging erbij.
Ik heb de dienstdoende huisarts gebeld en zij verzocht mij vanmorgen te komen.

Zij luisterde vanmorgen naar mijn verhaal en voelde naar de klieren in mijn hals. Er zou niets opgezet zijn. Dus geen behandeling.
Nu gaat mijn rechtermondhoek naar beneden trekken en mijn wang /kaak, wordt heel iets dikker ( maar echt heel weinig).
Nog steeds kan ik mijn hoofd niet naar rechts draaien en heb ik verhoging.
Verder , als ik mijn hoofd wat naar rechts draai, heb ik het gevoel alsof er een bal in mijn keel zit.Maar alleen bij het draaien.
De wond doet ook wat pijn, maar niet kloppend.

Ik heb in 2 weken 3 anitibiotica's gehad ( ivm de lekke mitralisklep) en daar heb ik dus echt even geen behoefte aan.
Wel zei de huisarts dat ik moest koelen en uit de zon blijven.
maar als het niet onstoken is, waarom moet dat dan?

Lieve mensen, ik ben gewoon een beetje wanhopig.

Wie kan me zeggen wat ik nu nog doen kan of wat het zou kunnen zijn.
za, 04/28/2007 - 13:39 Permalink
Anoya

Jeetje, wat rot voor je! Ik kan je verder niet helpen, behalve bij dit misschien;

Wel zei de huisarts dat ik moest koelen en uit de zon blijven.
maar als het niet onstoken is, waarom moet dat dan?


Voor zover ik weet, moet je koelen en uit de zon blijven bij risico op zwellingen. Toen mijn verstandskiezen waren getrokken mocht ik ook de zon niet in, en ze hebben me ook al verteld dat, wanneer ik mijn kaakoperatie krijg, ik dan ook een tijdje de zon niet in mag en flink moet koelen...
Alleen lijkt het me stug dat het 11 dagen na de extracties nog zou moeten gaan zwellen.. :lol:

Ik hoop dat iemand een antwoord voor je heeft!
za, 04/28/2007 - 14:09 Permalink
femm

ow yolande wat een verhaal..
wat heb ik met je te doen..

Ik kan je niet helpen met advies..maar wilde je wel even veel sterkte wensen..
za, 04/28/2007 - 14:50 Permalink
yolande

Dank je wel Femm.
Ik wil verder ook niet klagen of iemand zwart maken hoor. Wil alleen van de pijn af.( het is dus geen napijn van de operatie, die man heeft het super gedaan, was super lief etc. )
za, 04/28/2007 - 14:51 Permalink
yolande

Ik weet niet of het normaal is, maar op de wond onstaat nu een wit laagje met in de wond ( die dicht hoort te zijn), is ook een witte plek.
Daaronder is het flink rood.

Lieve mensen, moet ik weer een dokter of tandarts bellen of is het iets anders?
za, 04/28/2007 - 19:41 Permalink
mecánico para …

Ik denk dat je als je pijn hebt paracetamol moet slikken, die wond die heeft soms alle kleuren vand e regenboog en een wit laagej vind ik niet per se raar.
ALs je 11 tanden en kiezen eruit haalt, dan heeft dat wel zijn weerslag. De genezing kost tijd. veel tijd. En die moet je 'm wel gunnen
za, 04/28/2007 - 20:52 Permalink