Vragen over nabloeding na trekken verstandskies

Author:
Def
Posted:
ma, 09/20/2004 - 16:52
Hallo,

Hier weer een topic van mij want ik heb weer problemen :( Ik heb dus afgelopen donderdagmiddag mijn verstandskies rechtsonder laten verwijderen, en vanacht werd ik om 5 uur wakker en zat m'n hele mond vol bloed. Ik meteen naar de badkamer m'n mond gespoeld, en ben eigenlijk van schrik maar weer te bed gedoken. Toen ik vanochtend om 9 uur wakker werd nog een keer m'n mond gespoeld, en even in m'n mond gekeken. Ik zag dat er op de plek van de wond gestold (?) bloed zat en er omheen ook een beetje (op de kies ernaast). Ik heb maar even de kaakchirurg gebeld en die zei dat het wel kan voorkomen en als het nog een keer gebeurd moet ik terugbellen. Is het normaal dat als ik donderdag-middag m'n verstandskies laat trekken dat het vandaag dan nog zo na bloed? En kan ik gewoon vanavond weer met chloorhexadine spoelen of moet ik daar maar een dag mee wachten i.v.m. het stolsel?

Alvast bedankt,

Def
de digitale tandarts

Doe maar rustig aan met spoelen want het is belangrijk dat je het stolsel niet wegspoelt.

Overigens als je bang bent dat het bloeden niet ophoudt dan is het misschien een geruststelling dat een half uur tot een uur stevig dichtbijten op een gaasje over het algemeen het bloeden stopt.

De meeste nabloedingen vinden de eerste 24 uur plaats, dat jij het een aantal dagen later hebt is wat zeldzamer. Er zit in ieder geval weer een stolsel en als alles nu goed gaat zal van hieruit de wondgenezing starten.

Succes.
ma, 09/20/2004 - 17:58 Permalink
Van Leeuwen

Eerste hulp bij een nabloeding !
In deze informatie wordt uitgelegd wat een nabloeding is, wat u eraan kunt doen, en hoe u een nabloeding kunt voorkomen.

Wat is een nabloeding?
Het kan zijn dat er na het trekken van een kies een beetje bloed in de mond nasijpelt. Het speeksel kan donkerrode bloedrestjes bevatten. Dit is op zich geen probleem.

Merkt u dat de hoeveelheid bloed in het speeksel toeneemt, dat de wond bloedt en het speeksel lichtrood kleurt, dan wijst dit op een nieuwe bloeding. Een nieuwe bloeding kan soms ook ontstaan korte tijd nadat de verdoving is uitgewerkt.Wat kunt u doen aan een nabloeding?
Om een nieuwe bloeding te stoppen kunt u proberen een verbandgaasje of een zakdoek met een knoop erin op de wond te leggen en stevig dicht te bijten. Houd dit ongeveer dertig minuten vol. In een aantal gevallen zal de bloeding door de uitgeoefende druk op de bloedvaten stoppen. Zorg ervoor dat u de wond hierna niet met hard voedsel beschadigt. Er is nu verder geen probleem.
Blijft de wond ondanks deze poging bloeden, neem dan contact op met de tandarts.
Wees erop voorbereid dat u misselijk kunt worden als u veel bloed heeft ingeslikt.
Als er na een operatie aan uw tandvlees of kaak een bloeding optreedt die blijft voortduren, dan is het verstandig direct contact op te nemen met de tandarts of kaakchirurg. Onder verdoving kan er een nieuwe hechting worden aangebracht om de bloeding te stelpen.

Hoe kunt u een nabloeding voorkomen?
U kunt een nabloeding na het trekken van een kies het beste voorkomen door een half uur na de behandeling stevig dicht te blijven bijten op het gaasje dat door uw tandarts op de wond is aangebracht. Verder is het belangrijk dat u hard voedsel en al te warme of koude dranken en spijzen vermijdt. Stop tijdelijk met roken en het gebruik van alcoholische dranken. U moet bij het tandenpoetsen de wond zelf proberen te vermijden en de tanden en kiezen naast de wond héél voorzichtig poetsen.

Verder is het belangrijk dat u voordat u een kies laat trekken altijd uw tandarts op de hoogte brengt van medicijnen die u gebruikt en van ziektes die een verhoogde bloedingsneiging kunnen veroorzaken. Voorbeelden van medicijnen die een bloedingsneiging kunnen veroorzaken zijn bloedverdunners als Aspirine, Ascal, Marcoumar en Sintrom. Voorbeelden van ziekten die een bloedingsneiging kunnen veroorzaken zijn Hemofilie en bloedplaatjesstoornissen.
ma, 09/20/2004 - 18:07 Permalink
sAner

Hallo,

Afgelopen woensdag (22/9/2004) is een verstandskies bij verwijderd (linksonder). Ik had er in eerste instantie heel weinig last van, alleen werd mijn kaak ongeveer twee keer zo dik als normaal. De pijn viel (en valt) wel mee. Maar omdat mijn kaak zo dik is kon en kan ik bijna niets eten, want mijn mond gaat gewoon niet ver genoeg open. Ik kan hierdoor ook nagenoeg niet poetsen, wel spoel ik driemaal daags met chloorhexadine. Gistermiddag, dus na 48 uur, begon de wond een heel klein beetje te bloeden en dat is niet meer opgehouden. Je kunt het bijna geen "bloeden" noemen, maar in mijn speeksel zitten wel wat restjes bloed. Ik heb twee vragen:

-Is het normaal dat een wond de eerste 48 uur helemaal niet bloed en dan vervolgens continue een heel klein beetje bloedt (ik heb het echt over druppels). En mag ik wel doorgaan met het spoelen met chloorhexadine?

-Ik kan dus vrijwel niet poetsen. Is de chloorhexadine op zich genoeg of moet ik echt proberen te poetsen? En als ik moet stoppen met spoelen om de wond te laten stoppen met bloeden; wat dan?

Pieter
za, 09/25/2004 - 13:05 Permalink
de digitale tandarts

Het is de vraag in hoeverre het zinvol is om te spoelen met chloorhexidine middel na extracties. Er zijn in de literatuur wel onderzoeken bekend waarbij chloorhexidine de kans op verstoorde wondgenezing/alveolitis verminderde, maar vaak werd hier ook de dagen voor de ingreep al gespoeld! Je kan dan chloorhexidine meer als een preventief middel zien.

Meestal is het een kwestie van tijd voordat de wond geneest, maar mochten er voedselresten in komen te zitten dan is het wel raadzaam om dit met een spuitje (monoject) te verwijderen. Het dilemma is dan wel dat je een goed stolsel er weer niet moet uitspuiten!

Dat geldt ook voor het spoelen, zorg ervoor dat je niet steeds het stolsel wegspoelt en dan begint het genezingsproces vanzelf.

Succes!
za, 09/25/2004 - 16:19 Permalink
bloemetje

hoi daar

je kan het ook een papieren zakdoekje er op houden en daar op bijten
alsje geen gaasjes hebt ... je moet het zeker wel een uur na behandeling
laten zitten dan gaat het dan goed ...
volgens mij magje alsje bent behandeld niks uit spugen en zo
daar moetje dan goed op letten ik ben pas ook bij een kaakchirurg geweest .. het is me allemaal mee gevallen .. ook met na bloeden enzo nou sterkte groetjes bloemetje
za, 09/25/2004 - 20:49 Permalink
Def

Hoi,

Ik ben nu 11 dagen verder en heb geen last meer gehad van bloedingen. Nu ben ik bang dat het ontstoken is, want ik heb een rare smaak in m'n mond. Alleen is het dit keer geen bittere smaak (bij m'n vorige verstandskies had ik dat) maar een zoute smaak. Kan ik het met de monoject oplossen of kan ik beter even de kaakchirurg raadplegen?

En nog iets, over m'n vorige verstandskies. De wond is opzich goed genezen, er is nu alleen nog een kleine 'geul' tussen het tandvlees en m'n eerste kies waar toch voedsel tussen blijft hangen. Ik verwijder het iedere keer wel, maar hoe lang duurt het ongeveer tot het tandvleeszeg maar helemaal tegen de kies zit? Ik heb die verstandskies op 5 augustus laten verwijderen.

Alvast bedankt,


Def
ma, 09/27/2004 - 22:40 Permalink
de digitale tandarts

Bij twijfel de behandelend arts raadplegen! Het genezingsproces kan zeker veel weken duren, dus maak je ook weer niet te snel zorgen.

Met vriendelijke groet.
ma, 09/27/2004 - 22:49 Permalink
marjolyn

Hoi,

Misschien slaat dit niet helemaal op deze topic maar het gaat wel over verstandskies trekken.

Ik heb vandaag mijn verstandskies laten trekken in het ziekenhuis.
Ik heb 3 verdovingsspuiten gekregen, maar het rare was toen de chirurg begon te trekken deed het pijn, ik voelde het enorm steken. Volgens de kaakchirurg kwam dat omdat ik enorm gespannen en bang was.
Kan dat?

Groetjes Marjolijn
di, 09/28/2004 - 16:37 Permalink
de digitale tandarts

Het is inderdaad zo dat als je verwacht van een behandeling dat het heel pijnlijk zal zijn, deze behandeling ook eerder pijn zal doen. Wat dat betreft heeft de pijnsensatie in de hersenen ook een psychische component.

Ontstoken weefsel is doordat het een lagere zuurgraad heeft ook moelijker te verdoven en een andere mogelijkheis die ik wil aandragen is dat niet idereen hetzelfde gebouwd is. Doordat anatomische structuren wat anders liggen zal soms ondanks het inspuiten van de verdoving de zenuw niet voldoende geblokkeerd worden.

Met vriendelijke groet.
di, 09/28/2004 - 17:55 Permalink
marjolyn

Ontstoken was het niet.
Maar een tijdje geleden voelde ik het helemaal niet terwijl ik net zo gespannen en bang was.
Ik had echt het idee dat de verdoving niet goed werkte.

Groetjes Marjolijn
di, 09/28/2004 - 18:04 Permalink
sAner

Hallo allemaal!

Ik ben -toen het na 48 uur weer ging bloeden, zie boven- 48 uur lang gestopt met spoelen. Perfect!!! Het bloeden hield op en de wond genas heel snel!

sAner
ma, 10/04/2004 - 18:30 Permalink
Asker

Als antwoord op door sAner

Goedenavond,

Ik heb gistermiddag een verstandskies laten trekken aan de onderkant van mijn gebit. De kies is getrokken en daarbij is niet gesneden o.i.d. door de tandarts. Verdoving werkte prima en naderhand alleen de eerste paar uur echte na-pijn gehad. Vandaag kan ik het af met 1 paracetemol per 6 uur ofzo. Maar ik zit met een aantal dingen. Er is gehecht, maar de hechting die ik niet echt zitten, zit die onder het bloedstolsel? Ik heb namelijk op de plek waar de verstandskies zat geen gat maar een bloedprop (donker) zitten, waarvan ik aanneem dat dat het bloedstolsel is die ik er NIET uit mocht spoelen.
Ik moest het eerste halfuur na het trekken op een gaasje bijten, hierna heeft het eigenlijk niet echt meer gebloed. Wel heb ik af en toe lichte rode kleur in mijn speeksel wat wijst op bloed, is dit normaal? (schat zelf in dat het een druppel bloed is vermengd met speeksel en daardoor erger oogt dan het is).

Weet iemand hier meer over of heeft dit ook meegemaakt? Hoor graag snel iets!
wo, 01/04/2017 - 20:51 Permalink
petermax123

Heb gisteren middag mijn 4 verstandskiezen laten trekken maar ze hebben me niet op een gaasje laten bijten na behandeling kan dit kwaad? heb wel steeds een beetje een bloedsmaak in de mond nu wat me niet oke lijkt de pijn en zwelling vallen heel goed mee maar mijn keel doet zeer veel pijn na deze behandeling als ik slik en wanneer ik gisteren yoghurt probeerde eten brandde dit in de keel wat ik niet begrijp weet iemand hoe dit komt ??
Alvast bedankt
wo, 02/07/2024 - 11:49 Permalink
Emma_veb

petermax123 Heb je dit narcose laten doen of lokaal? In mijn ervaring onder narcose weet je niets van dat dichtbijgelegen op een gaasje (zullen ze misschien doen terwijl je nog in slaap bent) en keelpijn had ik ook heel erg. Dat kwam door het buisje in je keel waarmee ze je beademen tijdens de narcose en gaat wel over na een paar dagen. Bloedsmaak en zelfs een beetje bloed in de mond had ik ook de dagen erna, lijkt me heel normaal. Succes!
wo, 02/07/2024 - 16:46 Permalink
petermax123

Okeee Heel erg bedankt! was onder narcose ja zal idd miss geweest zijn toen ik sliep dan had ik niet echt aan gedacht 😅 maar alvast bedankt voor al de informatie hopelijk gaat de pijn van de keel idd rap voorbij doet meer pijn dan de tanden haha…
wo, 02/07/2024 - 17:29 Permalink
petermax123

Voor iemand die af en toe eens canabbis rookt, ik ben voorbij men 72 u van extractie 4 weisheidstanden. Ben sinds vandaag begonnen met antibiotica te nemen tegen zwelling op voorschrift van men tandarts, kan ik nu al eentje roken puur natuurlijk geen tabak of kan dit nare gevolgen hebben zag in algemeen dat het minstens 72 u was alvast hartelijk bedankt
do, 02/08/2024 - 19:41 Permalink
petermax123

Oke dankjewel zal nog even wchten en nog een vraagje dan want heb nog steeds af en toe beetje bloed bij men speeksel stop ik even met spoelen met het product want zie dat dit vaak helpt voor genezing en bloeden zoja met wat spoel ik dan na het eten etc..?
vr, 02/09/2024 - 12:04 Permalink
Tandarts_Richa…

Komt dat bloed v d wond of heeft u nog meer mogelijke oorzaken zoals bijv. ontstoken tandvlees door bijv niet reinigen tussen de tanden en kiezen met: Floss draad/ Gum Picks/ Ragers/ Stokers. Hangt v hoe het bloedt om wel of niet te spoelen. In ieder geval niet spoelen na het trekken maar dat is voor u al voorbij.
vr, 02/09/2024 - 19:39 Permalink
petermax123

Ik veronderstel dat dit van de wond komt of van men keel, af en toe wanneer ik water drink proef ik wat bloed en wanneer ik soms eens spuw wat bloed maar echt in kleine hoeveelheid in het speeksel gemengd heb een vermoeden dat ik ontsteking heb rechtsonder maar neem hiervoor door tandarts voorgeschreven antibiotica nu sinds gisteren en voel dat deze nu begint te werken zwelling is ook al bijna zo goed als weg
vr, 02/09/2024 - 21:33 Permalink
petermax123

Heb een afspraak bij de tandarts 19de pas had geen plaats ervoor of was op verlof ga ik best ergens anders al eens op controle of niet huisarts bvb.? En heb deze nacht eerste keer op men zeikant kunnen slapen links en heb wel wat bloed verloren nog op men kussen vind dit raar nu nog of is dit dood normaal
za, 02/10/2024 - 08:16 Permalink