Vraag over getrokken kies met veel tandproblemen

Author:
Doety
Posted:
do, 01/16/2020 - 13:42
Hallo allemaal!

Ik heb de afgelopen weken ontzettend veel pijn ondervonden aan een kies, volgens de tandarts zat er een scheurtje in, dus gevuld in de hoop dat de scheur niet zo diep zat en de vulling voldoende zou zijn, mocht het niet helpen had de tandarts 2 opties, wortelkanaalbehandeling of de kies laten trekken. ze zei er met nadruk op dat trekken wellicht beter was aangezien als de scheur te diep was de wortelkanaalbehandeling wss niet zou helpen.

Helaas heeft dat niet geholpen en stond ik werkelijk afgelopen nachten op de kop van de pijn.

Opnieuw afspraak gemaakt, wortelpuntontsteking. de kies was al aan het doodgaan, dit keer had ik een andere tandarts die er op stond om de kies te redden dmv. wortelkanaalbehandeling, ten eerste kan ik dit eigenlijk niet betalen en omdat de vorige tandarts zei dat het nog maar de vraag was of het zou helpen had ik er niet veel vertrouwen in dus laten trekken.

Kies eruit, jemig wat een verademing. geen pijn meer! zelfs geen napijn van het trekken.

Alleen nu zit er dus een gat in mijn gebit.. waar ik toch wel tegenop zie en me afvraag of dat ook geen problemen gaat geven.

Het is de 1 na laatste kies voor de verstandskies, die zit er nu aan te komen dus wellicht krijgt die nu extra de ruimte om door te groeien.

Zou het zo kunnen zijn dat door de doorkomende verstandskies de kiezen weer wat naar elkaar toe gaan schuiven? daar hoop ik eigenlijk op!!
Want dan zou er geen inplantaat of brug op een later moment nodig hoeven te zijn.

Dusja mijn vraag is eigenlijk, is het mogelijk dat de kiezen weer naar elkaar toe gaan op die plaats? , of misschien dmv een beugeltje otzo.
Ik wil namelijk liever geen inplantaat of brug.
Of is er prima mee te leven? zo'n gat achterin je gebit.

Ook ben ik nog maar 19 jaar en heb ik afgelopen jaar wel 8 gaatjes moeten laten vullen, en voor mijn 18e eerder een wortelkanaalbehandeling gehad. ik poets wel 3x per dag en dan minstens 2 a 3 minuten, ik stook mijn tanden goed en gebruik zelfs mondspoeling. ondanks dat ik heel goed op mijn gebit pas , geen frisdrank drink geen suikers in de koffie thee etc. heb ik altijd pech met mijn gebit. wat zou ik hier aan kunnen doen?

Groetjes! een meisje wat best wel onzeker is over haar gebit.
Lieneke

Allereerst: Bezoek om de paar weken de mondhygienist. Gaatjes komen echt niet uit de lucht vallen...je doet er al heel veel aan, dus dit is iets om echt verder uit te diepen. Misschien klem/knars je? Heb je een droge mond? Zo kan ik nog heel veel meer vragen stellen...

Wellicht is het inderdaad mogelijk om die verstandkies naar voren te halen met een beugel. Je tandarts zou eens kunnen overleggen met de orthodontist. Een implantaat kan ook, maar dan moet je echt uit de groei zijn. Gelukkig ben je dat wel sneller dan mannen ( je bent 19 dus een vrouw ;) ) .

Het zo laten zitten, lijkt me niet de beste optie...
ma, 01/20/2020 - 13:33 Permalink