Vraag aan braces

Author:
bemmen
Posted:
do, 03/20/2003 - 10:38
Braces,

Ik moet 2 april voor het eerst naar een mondhygeniste en ik ben als de doods, wat kan ik in vredesnaam verwachten? Is het erg pijnlijk allemaal. Oja ik weet alleen dat er een half uurtje voor staat ingeplant.
Ik weet niet of ik dit durf hoor!!

Groetjes Bemmen
heldopsokken

Hoi Bemmel,

Ik heb daar nog geen ervaring mee, maar hoor wel dat het met verdoving kan. De behandeling zelf is dan dus pijnloos. Je loopt verder wel de hele dag met een "zere bek", maar daarna heb je wel weer een heerlijk schoon gebit! Anyway...ik weet sinds een paar uur wat voor ellende het is om tanden of kiezen te verliezen, dusseeeeh doe het nou maar gewoon:) Maar ik snap dat dit nooit je favoriete hobby zal worden, en het is volgens mij geheel niet vreemd om er bang voor te zijn! Wie laat zich nou vrijwillig pijn doen??!:)

Anyway..suc7 op de 2e april!
do, 03/20/2003 - 22:09 Permalink
Lieneke

Hallo

Ik weet niet precies wat voor een afspraak je hebt staan voor de mondhygieniste. Waarschijnlijk wordt er tandsteen en plak bij je verwijdert aan de tijdsplanning te zien.
Ik kan je niet precies vertellen hoe het gaat voelen: sommige mensen voelen heel veel, sommige mensen voelen totaal niks! Dat ligt een beetje aan in hoe verre je tandvlees is ontstoken. Meestal doet het bij jonge mensen meer pijn dan bij oudere. Bij rokers doet het minder pijn en bij mensen met rood haar doet het weer meer pijn.
Het kan ook zijn dat je het in het begin niks aan vind en dat het een plekje verderop wel gevoelig is. Meestal zijn de ondertanden het gevoeligst.
De meeste mensen vinden het niet echt heel fijn maar als ik vraag of ik het moet verdoven, dan vinden ze dat ook weer overdreven. Dusss...ik denk gewoon dat je het even moet proberen zonder verdoving.Is de pijn onverdragelijk of ben je zo onrustig dat je liever verdoving wil, kan je dat natuurlijk gewoon vragen!
Ik maak het niet vaak mee dat het echt heel erg pijn doet. Vaak stuur ik die mensen eerst naar huis om even een paar weken eerst thuis goed de tanden en het tandvlees schoon te maken; meestal vermindert dan de gevoeligheid al een heel stuk.
Maak je maar niet ongerust; ik weet bijna zeker dat het erg gaat meevallen.
Laat je even weten hoe het gegaan is?
groetjes
Braces
za, 03/22/2003 - 16:53 Permalink
bemmen

Zo ik kom dus net van de mondhieginiste af, en het is me erg meegevallen. Mijn tandvlees zag er rustig uit en ik had haast geen tandsteen.

Dus... Erg meegevallen hoor.

Groetjes Bemmen
wo, 04/02/2003 - 15:13 Permalink