Vieze smaak nadat de verstandskies is getrokken

Author:
Joyce84
Posted:
ma, 09/01/2008 - 12:01
Hallo allemaal,

Afgelopen donderdag zijn beide verstandskiezen aan de rechterkant verwijderd. Eerste 2 dagen veel pijn gehad en een dikke wang. Pijn is nu wat minder en mijn wang is minder opgezwollen. Nu heb ik sinds gisteren las van een vieze smaak in m'n mond, volgens mij komt deze uit de wond. Is dit erg??

Verder voel ik het ook een beetje trekken bij m'n hechtingen, daar heb ik wel last van en dat trekt door naar mijn hoofd. Is hier nog wat aan te doen?? Ik hoop dat iemand me hierbij kan helpen.

Alvast bedankt
Joyce84

Even een aanvulling. De zwelling is gaan zakken naar de zijkant van m´n nek en onder m´n nek bij m´n keel zeg maar aan de buitenkant. Daar doet het wel heel erg pijn nu. Het speeksel stinkt ook ook een beetje. Heb wel dagelijks gespoeld met Vitent en ook met water en zout. Wat kunnen jullie mij het beste adviseren=

Inmiddels is de pijn gelukkig wat gezakt na een pijnstiller te hebben geslikt. De kaakchirurg gaf ook aan dat dit normaal was, heb ze net gebeld en zolang het geen verschrikkelijke pijn is, is er nog geen ontsteking.
ma, 09/01/2008 - 14:04 Permalink
Joyce84

Hallo,

Bedankt voor de snelle reactie. Vandaag is het er nog steeds en nu komt er ook wat slijm uit m'n keel. De kaakchirurg zegt dat het speeksel wat een beetje groenig is komt doordat de wond aan het helen is, klopt dit?? Ik heb wat onderwerpen bekeken maar wanneer mensen spraken over een vieze smaak, kwam er al gauw uit dat het om een ontsteking ging. Bij mij niet want heb geen pijn. Is dit wel een normale reactie? Ik spuug het nu elke keer maar uit, want het wordt een beetje misselijkmakend. Weet iemand hoe lang dit kan gaan duren? Gisteren kwam het volgens mij uit m'n wond aan de rechteronderkant en vandaag komt het volgens mij uit de rechterbovenkant.

Tijdens de behandeling is er een opening ontstaan tussen de mond en kaakholte, dit is gewoon gehecht. Maar hoe weet ik dat het nog goed zit? Ik kan het niet testen door te snuiten want ik mag 10 dagen niet snuiten.

Ook mijn tong doet pijn achterin, alleen aan de kant waar er getrokken is, is dit ook een normale reactie??

Het advies was om te spoelen met waterstofperoxide. Ik gebruik nu Vitint dat was het advies van de kaakchirurg, volgens mij zit daar geen waterstofperoxide in. Kan iemand me adviseren wat hier een goed merk in is?

Alvast bedankt
di, 09/02/2008 - 09:07 Permalink
Joyce84

Nou heb geprobeerd de kaakchirug te bellen maar er wordt maar niet opgenomen, ze zullen het vast druk hebben denk ik. Maar zou die vieze smaak en speeksel iets met verkoudheid te maken kunnen hebben? Ik heb zo'n neusspray gekregen, ik klink wel een beetje verkouden maar ik mag niet snuiten. Maar m'n neus zit ook niet vol. Er komt wel veel slijm uit m'n keel en het speeksel heeft de groenige kleur zeg maar van snot. Klinkt heel vies, maar dat is het ook. Dus misschien heeft het iets te maken met die opening tussen de mond en kaakholte.

Ik hoop dat iemand me hier bij kan helpen zodat ik ff rustig kan rusten.

Alvast bedankt.
di, 09/02/2008 - 14:30 Permalink
Sascha123

Hoi

Ik heb ook een kies laten trekken en dat is nu 8 dagen geleden, ook wat pijn nog en vieze pussmaak. Bij mij komt het doordat er in het gaatje nog wat etensrestjes in zaten die er met speoelen alleen niet uitkwamen. Ik heb zo'n spuitje gekregen waar ik nu beter kan spoelen en de pijn neemt ook meteen af.

Als je weerstand laag is, heb je sneller pijnklachten, dat weet ik wel.
Ik zou het gewoon even rustig afwachten en goed schoonhouden. Mocht het erger worden, bellen!
di, 09/02/2008 - 16:45 Permalink
Newtan

Zondag mag je verwachten dat het een heel stuk minder is. Gemiddeld nemen na 10 dagen de klachten af omdat het goed aan het genezen is.

Vitint bevat wel een soort peroxide, maar is dat niet wat duur? Neem dan Bocasan als dat scheelt (€8,=).

Zo'n krom spuitje kun je bij de apotheek kopen. Maar je moet het alleen gaan gebruiken als het wondje na twee dagen weer pijn gaat doen. Of als er veel eten in gaat zitten.
di, 09/02/2008 - 18:11 Permalink
Joyce84

Hartstikke bedankt, dus ik hoef me niet echt zorgen te maken over die vieze smaak en kleur?? Ook heeft het niks te maken met die opening tussen de mond en kaakholte, dat zit ook nog wel goed dan. Nog 5 daagjes afwachten dan.

De kaakchirurg had Vitint aanbevolen, hij gaf mij een een blaadje dat ik deze moest halen en ook dat deze alleen bij DA verkrijgbaar is. Als ik had geweten dat er nog een andere goedkopere was dan had ik dat zeker gedaan!
di, 09/02/2008 - 18:15 Permalink
Joyce84

Ik merk nu ineens dat er wel veel slijm uit m'n keel komt en het is groenig. Begin ook een beetje oorpijn te krijgen. Kan dit duiden op een oor en of keelontsteking?? En is dit gevaarlijk in combinati met die opening van mond en kaakholte? (antrumperforatie), sorry dat ik zoveel vraag maar moet echt het zekere voor het onzekere nemen.

Alvast bedankt,
di, 09/02/2008 - 21:32 Permalink
Joyce84

Hallo Frank,

Ja het is inderdaad gehecht aan de rechterkant met zo'n oplosbare hechting, ik weet niet precies waar maar ik denk aan de bovenkant. Maakt dat iets uit? Ik mocht in ieder geval 10 dagen niet m'n neus snuiten, roken en bukken. De pijn in m'n oor is wat gezakt in m'n keel ook. Alleen de pijn op m'n tong is er nog en dat loopt af en toe door naar m'n keel. Verder heb ik niet meer pijn er bij gekregen. De eerste paar dagen nadat de kies was getrokken had ik veel meer pijn. Alleen mijn kaak is nog een beetje opgezwollen maar heb begrepen dat dit nog wel een aantal weken kan duren.

Nog een aanvulling over die pijn op m'n tong. Er zit een blaasje aan de zijkant, nu weet ik niet goed wat ik daar tegen kan doen maar de pijn is wel erg. Ik denk dat dat nog het meeste pijn doet van m'n hele mond op het moment haha. Weet iemand wat ik er tegen kan doen?
di, 09/02/2008 - 23:56 Permalink
Joyce84

Zondag mag je verwachten dat het een heel stuk minder is. Gemiddeld nemen na 10 dagen de klachten af omdat het goed aan het genezen is.

Zo'n krom spuitje kun je bij de apotheek kopen. Maar je moet het alleen gaan gebruiken als het wondje na twee dagen weer pijn gaat doen. Of als er veel eten in gaat zitten.



Even een update! Pijn is echt een stuk minder alleen waar de hechtingen zitten voel ik het wel wat trekken en wat anderen tanden zijn nog wat gevoelig, maar ik geloof dat dit allemaal bij het proces hoort en het is te doen. Toch heb ik nog een vraag over die vieze smaak. Dat is wel wat minder geworden maar zit er nog steeds. Het wondje doet niet meer pijn dus ik hoef niet zo'n spuitje te gebruiken. Ik spoel elke keer weer als ik heb gegeten met lauw water en zout en ik spoel ook met Vitint. Kan het zo zijn dat die smaak komt doordat de wond aan het genezen is??

Nog even een aanvulling. Ik zuig nog weleens op m'n duim en dan komt er sneller een vieze smaak dus daar ben ik mee gestopt. Ben benieuwd naar het antwoord.

Alvast bedankt.
zo, 09/07/2008 - 22:12 Permalink
Marink23

Hoi,

Afgelopen maandag (20-11-2017) mijn verstandskies, links onder, laten trekken door de kaakchirurg. Behandeling viel echt heel erg mee!! Ik heb sinds vandaag (22-11-2017) een vieze smaak in me mond. Volgens mij stinkt me adem ook erg. Ik heb verder geen pijn en kan gewoon eten en drinken. Is die vieze adem een teken van een Ontsteking?

Groetjes
wo, 11/22/2017 - 17:51 Permalink