Verwijdering verstandkies en dik kaakbot

Author:
Hannes78
Posted:
di, 09/17/2013 - 13:10
Hoi!
Nu bijna 2 weken geleden zijn bij mij 2 verstandkiezen links verwijderd door de kaakchirurg (waren nog niet door). De onderste was lastiger en daar zijn ze met boren etc wel even mee bezig geweest.
De wond onder is ook gehecht en bovenop heelt dat heel mooi (vind ik zelf). Nu twijfel ik of het volgende 'normaal' is:
- aan de zijkant van mijn kaak voel ik een flinke verdikking, voor mij voelt het echt als opgezet kaakbot. Het is nml keihard en geeft geen pijn. Het lijkt of het bot daar, waar eerst de kies zat, en doorlopend verder naar voren in de mond, opgezet is.... is dat normaal?
- De wond geneest dus bovenop mooi. Alleen in het gedeelte onderin de wond, net achter de laatste kies, aan de zijde van de wang zit nog een diep gat. Het lijkt wel of ik daar zwart 'inkijk' maar wellicht komt dat gewoon omdat het diep is en er geen licht invalt. Ik vind het beetje vreemd dat het tandvlees bovenop de wond zo mooi geneest maar daar opzij, verder naar beneden nog zo'n diep gat zit. Daar kan mijn monoject nogal ver in....
- Verder is mijn tong aan de zijde van verwijdering van de kies donker (zwart/bruin) verkleurd. Nu spoel ik nog steeds (met zout water) en spray 2 maal daags met chloorhexidine. Komt dat daardoor of komt het door de wond?

Vooral die verdikking van mijn kaak, ik kan daar bijna niets van vinden. Alles wat met verstandskiezen te maken heeft gaat om een dikke wang. Die heb ik ook 2 dagen gehad. Maar dit zit echt bij mijn kaak... Iemand ervaring of kennis wat het kan zijn?