verwijderen kroon, stompje doet zeer INFECTIE?

Author:
CindyDomensino
Posted:
di, 08/26/2014 - 17:39
Hallo,

Door allerlei elende, wortelkanaalbehandelingen die niet lukken maar ook allergieen, zit ik nu met twee stompje in mijn mond waar voorheen kronen op zaten. 1 stompje doet weliswaar pijn en de smaak is ook anders.
In deze tand zat een opbouw met kroon. De kroon is verwijderd maar het gaatje van de opbouw is niet dichtgemaakt. Het is de bedoeling dat ik deze tand laat trekken maar doordat ik nu geen antibiotica mocht slikken (omdat ik al teveel heb gehad dit jaar) kon ik dat niet doen. Wel jammer want momenteel slik ik WEL antibiotica wegens een ongeluk-operatie en is mij afgeraden om de tand te trekken (niet twee dingen door elkaar heen doen, zegt de huisarts).

Ik denk nu dus dat wellicht de opbouw de wortelpunt zou kunnen hebben beschadigd of misschien dat de opbouw zo diep is dat er vuil in is gekomen en er nu een gaatje is. Het deed overigens wel meteen zeer na het weghalen van de kroon.

Ik kan er echt niet aankomen. Nog niet tikken met de nagel. De kroon is er ongeveer 2,5 maand af nu.

Weet iemand wat het kan zijn? Ik wil er vanaf. Zeker ook omdat ik een klein hartprobleempje heb. Dan zijn gezonde tanden extra belangrijk.

Een vriendelijke groet,
Cindy