Verstandskiezen weggesneden; na twee weken neemt pijn toe

Author:
Jazzper
Posted:
zo, 05/27/2012 - 13:23
Klein twee weken geleden (dinsdag 15e) heb ik 18 en 48 bij de kaakchirurg weg laten halen. Onderste is gesneden en in stukken uitgeboord en verwijderd. De bovenste verstandskies is volgens mij zo getrokken al dan niet na wat snijwerk.

De vorige keer (jaren geleden) bij de andere kant zelfde ingreep en redelijk normaal herstel. Paar dagen onwijze last en daarna genezing.

Deze keer is het anders. Ik heb het idee dat de wonden redelijk goed herstellen zonder ontsteking. Geen temperatuurverhoging, bloeden stopte vrij snel en ook de geurtjes verdwenen. Hechtingen doen nog wel onwijs pijn, maar dat geloof ik wel.

Maar dan mijn kaak. De kaakchirurg zei nog voor de operatie dat ik mijn mond ook niet ver open kon en dat hij er moeilijk bij zou kunnen. Ik dacht nog; ja zo ben ik geboren haha.
Enfin na een trits verdovingen kon hij vrijelijk zijn gang gaan. Ik vermoed dat met de eerste opmerking in gedachten dat hij flink heeft lopen rossen op kaak en kaakgewricht.

De uren erna goed gekoeld met ijs. De eerste twee dagen ging prima maar daarna ging alles zwellen. Na 5 dagen was het maximaal precies zoals verwacht en daarna nam de zwelling af. Heb nog wel een harde bult meer naar voren op mijn kaak maar dat verdwijnt vast weer. Wat wel een probleem is is mijn mondopening. De eerste dagen ging het nog maar na paar dagen wilde de mond niet meer open dan ik gok een mm of 7. Dit is nu al anderhalve week. Geen enkele progressie. Vannacht is er echter iets raars gebeurd. Ik werd wakker van onwijze pijn. De mondopening is nu nog maar 2 mm. Ik krijg er niets meer in zonder onwijze pijn. Het gaat dus achteruit! Ik heb ook voor het eerst sinds een kleine week weer 600mg ibuprofen genomen omdat het niet meer te harden was. Ziekenhuis heeft alleen spoedeisende hulp per telefoon en daar twijfel ik nog over.

Wat heb ik de afgelopen 13 dagen gedaan met die beperkte mondopening?
- 3x per dag spoelen met zout water
- 2x per dag poetsen aan de buitenkant/bovenkant tanden (kop kon niet door mondopening)
- 3x per dag spoelen met Perio Aid
- kamillethee drinken ;)
- niet snoepen, geen alcohol (ok, afgelopen vrijdag eenmalig paar pilsjes) en ik rook sowieso niet
- extra vitamines nemen
- stokeren (te weinig)
- in het begin 3x 600mg Ibu en soms 1000mg PCM erbij. Na een week kon ik afbouwen en nam ik 400mg ibu of 1000mg PCM 1 a 2x per dag als ik bv moest werken. Sinds vannacht heb ik dosering weer verhoogd.

Dinsdag bel ik weer met kaakchirurgie, maar ik wil graag horen of het kan dat het na kleine twee weken toeneemt? Ik doel met name op de kaak en het kaakgewricht. Wat kan het zijn? Kneuzing? Zwelling? Bloeding? En nog tips? Het is echt slecht te harden.