Verstandskiezen trekken, waarom??

Author:
jorisdm
Posted:
wo, 08/07/2002 - 11:03
Vraagje.

Boven zijn mijn verstandskiezen getrokken,
onder nog niet. Bij ieder bezoek aan de tandarts zegt hij dat 'deze er nog eens uitmoeten'', als reden: nu zijn ze nog goed, dus er makkelijk uit te halen, als ze slecht worden moet er allemaal gesneden worden en is het veel moeilijker.

Mijn vraag: is het nu echt NODIG dat die dingen er altijd uit MOETEN?

Bijkomend probleem is nu wel dat ze onder beginnen door te komen. Paar maanden geleden had ik links veel pijn aan tandvlees waar ze doorheen kwamen maar dat was redelijk snel weg. Nu loop ik aan de rechterkant echter al een week rond met flink wat pijn.
Niet de kies zelf doet pijn maar echt het tandvlees eromheen. Hopelijk is/wordt het geen ontsteking.

Ik heb vrijdag afspraak bij mijn tandarts.
Vraag is, want hij zal waarschijnlijk met het plan komen om het zaakje eruit te trekken, IS DIT NODIG?

Kan hij niet gewoon het tandvlees wat in de weg zit weghalen zodat de verstandskies ruim baan heeft? verder heb ik namelijk nergens last van en hij mag wat mij betreft gewoon blijven zitten.

Ik ben extreem bang voor tanden trekken aangezien ik met de verstandskiezen boven een hele slechte ervaring heb gehad. Die zaten erg 'moeilijk' en ondanks extra verdovingen ben ik toch even van mijn stokje gegaan bij het trekken hiervan, Wellicht meer uit angst (en dat VERSCHRIKKELIJKE kraken) dan uit de pijn.

Maargoed, is dat trekken altijd wel nodig??
Ik heb het er HELEMAAL niet op namelijk ;-(

Groeten
Joris

[ Dit Bericht is bewerkt door: jorisdm op 2002-08-07 11:04 ]
sterretje

hoi

ben benieuwd wat er gebeurd is met je verstandskiezen.
helaas is het meestal wel beter om ze er uit te halen als ze scheef of half door kunnen komen.als je ze er pas uit laat halen als je er last van hebt kun je meestal niet gelijk terecht en iets wat ontstoken is is meestal ietsie moeilijker te verdoven.
laat het me even weten of ze er al uit zijn.

groetjes
zo, 08/11/2002 - 18:26 Permalink
jorisdm

Het gaat wel okay... Tandvlees was dus ontstoken dat was eigenlijk de grootste boosdoener..

Tja de tandarts heeft fotos gemaakt en wat blijkt, ze zitten vrij ongunstig qua wortels (kronkelig en dicht bij zenuw) en ook nog
eens half onder het kaakbeen zodat ze beetje scheef aan het groeien zijn.

Heb een doorverwijzing gekregen naar kaakchirurg in rotterdam/den haag of elders(zelf uit te kiezen) waar ze eventueel onder narcose verwijderd kunnen worden.

Advies van de tandarts was, in verband met mijn angst, in ieder geval binnen het jaar (als ik er geen last van zou krijgen) voor in ieder geval een verkenningsgesprek/fotos maken langs zou moeten gaan.

Tja .. we zullen zien...
ma, 08/12/2002 - 08:22 Permalink
de digitale tandarts

Op dit forum is een aantal keer eerder gevraagd naar de redenen waarom verstandskiezen getrokken moeten worden.

<a href="http://www.tandarts.nl/phpBB/viewtopic.php?topic=48&amp;forum=8">bijvoo… deze vraag: verstandskies trekken of boren</a>

Niet helemaal jouw situatie want deze persoon heeft al een gaatje in de verstandskiezen, maar misschien heb je er wat aan.



[ Dit Bericht is bewerkt door: vaart op 2002-08-12 11:09 ]
ma, 08/12/2002 - 11:08 Permalink
leonie 17

hey joris...
ik weet een goede chirurg, van horen zeggen dan.. over een half jaar word ik daar ook behandeld voor het trekken van 3 verstandskiezen.. (ik mis er 1tje) de arts heet Bazuijn (of Bazuin) en werkt in het ziekenhuis Antoniushove in Voorburg of DEn Haag... hopelijk kan hij je helpen..
do, 08/22/2002 - 11:10 Permalink