verstandskies weer in tandvlees

Author:
witkees
Posted:
do, 06/06/2002 - 20:51
Mijn verstandskies links onder groeit schuin. Hij is inmiddels wel doorgekomen, maar volgens mij groeit hij weer terug het tandvlees in dat er achter zit. Als ik met een lampje in mijn mond kijk voor de spiegel, dan gaat hij nog niet echt ingroeien want hij is pas een klein beetje doorgekomen. Ik zie het niet zitten om hem te laten wegsnijden, want ik studeer bijna af en moet nog een eindgesprek doen (liever niet met een bolle wang ofzo!) Spoelen met kamillethee helpt maar even.....
Het doet niet echt pijn maar als ik met mijn tong tegen het tandvlees aanga, dan voel ik het wel goed! Wat kan ik het beste doen??
de digitale tandarts

Ontsteking van het lapje tandvlees (operculum) over een verstandskies wordt peri-coronitis genoemd.

Het verwijderen van de verstandskies is meestal de doeltreffendste oplossing, maar gezien je vraag komt dat je niet goed uit.

Je kunt naar je tandarts gaan en deze het tandvlees laten uitspuiten met een spuitje (bijv. monoject) met eventueel een waterstofperoxyde oplossing. Dit zal hopenlijk de klachten weer enige tijd verminderen.

http://www.tandarts.nl/imagesforum/monoject.jpg

Je kunt mogelijk ook zelf bij de drogist/apotheek gaan. Koop daar bocasan (waterstofperoxyde) en maak dit zo aan dat je een 1,5 % oplossing hebt.
Drenk hier een gaasje in en bijt dan gedurende 1 minuut daarop t.p.v. de verstandskies.

Succes.





[ Dit Bericht is bewerkt door: de digitale tandarts op 2002-06-14 14:38 ]
vr, 06/14/2002 - 14:34 Permalink