Verstandskies laten trekken

Author:
Nicy71
Posted:
wo, 11/20/2013 - 16:26
Hallo,
Ik heb even een paar vragen.
De tandarts heeft in mijn linker verstandskies onderin een gaatje geconstateerd.
Die wil hij gaan trekken omdat hij verstandskiezen niet vult.
Is dit bij elke tandarts gelijk dat zo'n kies gelijk getrokken wordt?
Daarbij meldde hij dat gelijk ook mijn linker verstandskies bovenin, eruit getrokken gaat worden.
Met deze kies is niets aan de hand, hij zit er al zo 'n 25 jaar zonder problemen.
Mijn andere vraag is dus, is het normaal dat deze kies dan ook gelijk getrokken moet worden?
Met mijn tandarts is geen discussie hierover mogelijk, hij had het erover dat als 1 verstandskies weggehaald wordt onderin, de verstandskies bovenin "gaat hangen"??
Dat klonk mij vreemd in de ogen, vandaar mijn vraag.

Hopende op antwoord,
Groet, N.J.Oosting
vV

Verstandkiezen zijn vaak lastig te vullen aangezien zij vanwege de beperkte ruimte moeilijk tot niet bereikbaar zijn. Verstandskies boven er gelijk uithalen klinkt even logisch als verstandig aangezien hij er omdat ie uit gaat groeien toch uitmoet en het wanneer je het gelijktijdig doet oha geen extra bezwaren geeft.
wo, 11/20/2013 - 18:35 Permalink
Chris888

Als een kies geen contact meer maakt met een kies tegenover kan hij uit gaan groeien. Ik denk dat dat het schoon houden van de kies ervoor niet zal bevorderen. Maar het is niet zo dat verstandskiezen nooit gevuld worden.

Ikzelf had ooit een gaatje in een verstandskies boven. Voorstel was ook trekken, maar omdat ik redenen had hem te behouden wilde mijn tandarts wel een poging wagen een vulling te maken, met succes.
wo, 11/20/2013 - 20:05 Permalink
Nicy71

Bedankt voor de snelle reacties, het antwoord is heel duidelijk.
Het gaatje vullen heeft, denk ik, geen zin, op foto te zien is het een vrij groot gat.
Het verhaal van de bovenste verstandskies is me nu ook goed duidelijk. Zit denk ik dus niets anders op dan deze ingreep te ondergaan. Wel met angstige gevoelens erbij, moet ik zeggen.
wo, 11/20/2013 - 21:57 Permalink
vV

Bedenk dat de verhalen die je hoort over rampen en ontstekingen een topje zijn waar alleen de problemen uitvergroot worden. De overgrote meerderheid waar het gewoon goed en makkelijk gaat hoor je ( bijna ) niet.
Om een of andere reden is het verwijderen van verstandskiezen een beladen onderwerp, terwijl het heel vaak , zeker boven, de makkelijkste zijn om eruit te halen.
wo, 11/20/2013 - 22:10 Permalink
NINAVANDEVEN

Ik heb ruim een maand geleden mijn verstandskiezen laten verwijderen. Ik dacht rechtsboven en onder allebei tegelijk dan ben ik er vanaf . Ik was niet bang maar heb daar te licht tegen aan gekeken Ik zeg je het was wel een groot drama daarna . Helse pijn dikke wang als een alpaca bont en blauw . Niet kunnen slapen eten drinken . Gevoel dat de tanden strak op elkaar zitten . Poetsen was helemaal een crime . Voor mij een hel op aarde en wilde zelfs niet door met leven de eerste 3 weken . Ik ben niet kleinzerig maar als ik het over moest doen , nog niet misschien !! Alles is te wijten aan het feit dat de zenuw geraakt /gekneusd is geweest. Het komt goed zeggen ze maar je hebt veel geduld nodig zal ik maar zeggen. Het gevoel dat je er allang mee rond loopt terwijl het eigenlijk nog maar 4 weken geleden is gebeurd . Hopend dat ik over een half jaar kan zeggen dat mijn gevoel in mijn tong kin en tanden weer terug is.
Mijn andere 2 zet ik toch in de wacht al is het beter om ze nu te laten verwijderen . Eigenwijs is ook wijs
zo, 01/20/2019 - 14:58 Permalink