Verstandskies die doorkomt - altijd gepaard met pijn?

Author:
hasato
Posted:
di, 09/03/2002 - 07:04
Hallo,

Ik ben een 21-jarige man en mijn tandarts merkte het de afgelopen controles al vaker op: mijn verstandskiezen komen erdoor.

Ik merk het nu pas de 2e dag en het is ook goed te zien. Beide verstandskiezen in mijn onderkaak komen erdoor. Nou is het zo dat ik van de linker niets voel, maar de rechter geeft een beetje een zeurderig gevoel en het lijkt alsof ik een 'brokje' achterin mijn rechterkaak heb als mijn kaken op elkaar doe.

Wat mijn vraag nou is: is het normaal dat als een verstandkies doorkomt dit gepaard gaat met pijn? Is dit natuurlijk, en zo ja, is dit NIET meteen een indicatie dat deze getrokken moet worden?

Alvast bedankt voor jullie reacties.

Met vriendelijke groet,
Erik Molenaar
Moon

Hoi,
Bij mij deed het doorkomen van mijn verstandskiezen ook pijn. En ik heb nog drie van de vier kiezen (die ene is getrokken omdat het ontstoken was!)
Het is heel pijnlijk als ze doorkomen. Als je er nog last van blijft houden (bij mij duurde het ongeveer een week, dan was het even weg, en kwam het weer) ik heb saridon geslikt. Dit zijn vrij sterke pijnstillers, maar ze helpen wel om het ergste zeurgevoel weg te krijgen!
Sterkte!
Groetjes
di, 09/03/2002 - 19:18 Permalink